Dator > pekplatta typer

 • pekplatta typer


 • Du behöver:
  moderkort med rubrikrad
  . Drive.

  En pekplattan är en enkel, lätt och rimliga pekdon. Pekplattor kan användas på en mängd elektronik och finns på nästan alla gränssnitt. Dessa enheter är utformade i utrustning eller installerade med en enkel plug-in. Kostnader för inmatningsenheter är rimliga eftersom de är allmänt tillgänglig med flera alternativ att välja mellan, och vissa har förmågan att köpas över disk eller online.

  Resistiv

  En resistiv pekplatta tillåter användare att använda utrustning för att peka på skärmen eller ansökan. Resistiv pekplattor dock inte tillåter användaren att använda fingrarna för att aktivera pekplattan förmåga. Till exempel kan resistiv pekplattor användas för personliga digitala assistenter, elektroniska ordböcker och böcker eller tabletter PC. Detta kan kräva en penna eller annat instrument för att aktivera pekplattan. Resistiv pekplattor har två membran --- topp och botten. Objektet gäller tryck på skärmen, aktivera övre membranet. Den övre membran tillämpar sedan trycket till den underliggande membran. Regulatorn i enheten erkänner två membran ansluter till varandra och det gör att touchpaden att fungera.

  Elektromagnetisk

  Den elektromagnetiska Pekplattan fungerar ungefär som den resistiva pekplattan. Detta pekplatta trafikeras även av ett instrument. Instrumentet är annorlunda än en stylist som används i resistiva pekplattor eftersom elektromagnetiska pekplattan manövreras med en ljus penna. En penna-liknande instrument använder en ljuspunkt att ta kontakt med skärmen. Elektromagnetiska pekplattor är mindre lämpligt jämfört med en resistiv pekplatta eftersom ljuset måste slå specifika punkter för att fungera korrekt. Om det inte gör viss kontakt, det kommer inte tillåta åtkomst till skärmen.

  Kapacitiv

  Den kapacitiva pekplattan är mycket att föredra framför resistiv och elektromagnetisk pekplattor. Kapacitiva pekplattor kan användas för allmänhetens tillgång till Internet, vägledande system eller mobiltelefoner. Exempelvis kan en pekskärm vara på plats för egen centra faktura betalning eller självutcheckningssystem. I den kapacitiva pekplatta, är en elektronisk fält placeras ovanför utrustning. När fingrarna rör mekanismen, förändras den elektriska fält för pekskärmen för att fungera.  Dessa enheter är att föredra framför andra eftersom trycket punkten inte behöver vara så fokuserad som andra touch-pads. De uppmanar också för enkel konstruktion, färre komponenter och avkastning högre produktion. Kapacitiv är mycket mångsidig de kan tillämpas på kompakta, monterbara eller ytor som är lös.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man kan återställa en Fujitsu laptop till tillverkare inställningar

Relaterade artiklar


 • decimal tangenten fungerar inte på min Toshiba laptop
 • hur du uppdaterar ett grafikkort på en dator
 • hur man uppgraderar minnet på en acer 3100
 • vad är en uttrycklig Card/54 plats i min laptop?
 • hur man byter en bläckpatron i en HP 5510
 • hur du slår på instruktionerna för en Dell Studio bärbara datorer
 • hur du uppdaterar cd / dvd drivrutiner
 • hur du kan få i en ny processor
 • Hur ändrar jag boot menyn på en Hewlett Packard 7867?
 • vad är en utskriftshanteraren system?