Dator > hur man uppgraderar en processor eller minne

 • hur man uppgraderar en processor eller minne


 • Enkel och gemensamma uppgraderingar på stationära datorer har att uppgradera till en snabbare processor och lägga till mer minne. De flesta moderkort tar någon processor som passar i uttaget typ, så en dator med socket 775 moderkort kommer att ta mest socket 775 processorer. För minne, så länge den typ du köper matchar den typ datorn för närvarande använder, kommer det att fungera. Minne typer är Double Data Rate (DDR), DDR2 och DDR3. Borttagning av gamla delar och installation av nya innebär lite mer än att ta bort några skruvar och clips.

  Du behöver:
  Liten Philips skruvmejsel

  Uppgradera Processor


  1
  Stäng av datorn och dra ut nätsladden. . Ta fallet övre eller locket för att exponera din dators delar. Om en fläkt sitter på toppen av din processorns kylfläns, leta upp och dra ur kabeln, ansluta den till moderkortet. Bort några skruvar att hålla nere kylfläns först och sedan ta bort alla klippen. Dra kylflänsen från moderkortet och ställ den åt sidan.
  2.
  Hitta antingen den arm eller klippet bredvid processorn och dra upp den. På nyare Intel moderkort, vända på bakstycket från processorn. Dra processorn ut försiktigt, försiktigt så att inte böja några pins. Placera din nya processorn i sockeln. För spaken nedåt eller klämma tillbaka locket på plats över processorn.
  3.
  Tillbaka kylflänsen över processorn och skruva fast den på plats igen. Byt ut alla klipp på kylflänsen, om tillämpligt. Anslut fläktkabeln tillbaka in i moderkortet. Anslut din dator och slå på den, lyssna för eventuella fel piper och tittar på skärmen efter fel också. Om datorn startar upp korrekt, lägg tillbaka locket på datorn fallet.

  Uppgradera minnet


  1.
  Stäng av datorn och dra ut nätsladden. Ta fallet övre eller locket för att exponera din dators delar. Leta reda på minne, som hålls på plats på ditt moderkort med en klämma på vardera sidan. Dra tillbaka klipp och dra minne reda på om det behöver tas bort.
  2.
  Installera nytt minne på moderkortet. Dra tillbaka både klipp och tryck minnet i uttaget. Tryck klippen tillbaka så att de lätt klicka sig in i skårorna på båda sidor av Memory Stick. Om de klipp som inte går i lätt, kontrollera minne är helt intryckt i uttaget.
  3.
  Anslut din dator och slå på den, trycka på SETUP-tangenten för Ange Basic Input /Output System (BIOS). Titta på konfigurationsinställningarna och kontrollera att datorn läser den nyligen installerade minnet ordentligt. Sätt tillbaka datorns hölje och starta om för att starta datorn normalt.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du redigerar Windows Media Player för att spela DVD på hårddisken

Relaterade artiklar


 • spel dator rekommendationer
 • Intel Core 2 Quad q9650 processor kompatibla moderkort
 • hur du kopierar en hel laptop
 • hur du uppdaterar 2400 ATI-drivrutinerna på en Dell
 • hur man ansluter en Dell Vostro till en dockningsstation
 • hur man skriver GB data på en 700 MB CD
 • hur man byter Windows Office 2007 med Windows Office 2002
 • nas lagringsmöjligheter
 • hur du återvinner tonerkassetter för pengarna
 • hur man fyller bläck till skrivare