Dator > hur du kopierar en hel laptop

 • hur du kopierar en hel laptop


 • Laptop-användare lagra digitala filer på en dators hårddisk. I händelse av en hårddisk fel, mänskliga faktorn eller fysiska skador, är det möjligt att dessa filer kan vara skadade och eventuellt förlorad. För att undvika risken för förlorade data bör användare säkerhetskopiera hela bärbara filer på ett separat system, t. ex. en extern hårddisk, online backup eller kopiera filer till en CD eller DVD

  Du behöver:.
  Extern hårddisk enhet (om du använder hård metod Drive Backup).
  Tom CD eller DVD (om kopiering av filer).

  extern hårddisk


  1.
  Anslut den externa hårddisken, som får ha en lagringskapacitet som är minst storleken på den bärbara datorn är svårt enheten genom att ansluta USB-kabeln i datorns USB-port.
  2.
  Vänta som drivrutinerna för den externa enheten installeras automatiskt. Klicka på "Den här datorn" och Klicka på den enhet som har samma namn som varumärke i den externa hårddisken för att öppna den.
  3.
  Öppna den mapp på datorns hårddisk som innehåller de filer du vill spara. Klicka på filerna och dra dem till den externa hårddisken fönster. Kopiera nya filer till den externa hårddisken varje gång du lägger till dem eller redigera dem på datorn så du har en säkerhetskopia av senaste versionen.
  4.
  Högerklicka på extern hårddisk i "Den här datorn"-fönstret och välj "Mata ut" innan du tar bort USB-kabeln från datorn.

  Kopiera filer till CD eller DVD


  1.

  Ladda ner en CD-eller DVD-skiva-bränning programvara om datorn inte har en installerad (se Resurser för länkar till exempel).
  2.
  Sätt in en tom CD eller DVD i datorns optiska enhet. Välj "Bränn data till skivan" från de alternativ som presenteras i "Auto Play" som visas efter att skivan har erkänts av datorn. Detta kommer att öppna datorns skivbränningsprogram programvaran automatiskt.
  3.
  Markera alla filer du vill spara till CD eller DVD genom att markera dem i huvudfönstret av skivan-bränningsprogram . Håll den mängd data som valts ut för att mindre än den sammanlagda mängden data på skivan rymmer. Lagringskapaciteten kommer att visas i en förloppsindikator längst ned på programmets huvudskärm.
  4.
  Klicka på "Burn" knappen för att börja bränna skivan. Vänta som bränningen är klar. Öppna "Den här datorn" och välj sedan den optiska enheten för att kontrollera att filerna brändes på skivan.
  5.
  Bränn en ny skiva varje gång du lägger till en ny fil eller uppdatera en filen så du har en säkerhetskopia av den senaste versionen.

  Online Backup


  1.
  installera online backup programvara (se Resurser för länkar till exempel) genom att följa anvisningarna på skärmen.
  2.
  Låt första automatisk backup som att gå bestäms av programmet. Detta kan ta flera dagar att slutföra, beroende på antalet filer på datorn. Stäng inte av datorn förrän programmet anger säkerhetskopieringen är klar.
  3.
  Upprätta en tidsplan för när man ska logga in på Online Backup hemsida för att ställa in backup-processer som ska rädda nya eller ändrade dokument automatiskt.

  delade enheter


  1.
  Öppna "Den här datorn" och välj "Network"-knappen från den vänstra menyn. Välj en plats i nätverket att ladda upp filer. Nätverk är grupper av datorer som delar en enda server (lagringsutrymme) och vanligtvis finns i affärssammanhang. Erhålla säkerhet information för nätet från företagets informationsteknik (IT) avdelning om det behövs.
  2.
  Öppna mappar på datorns hårddisk som innehåller filer du vill säkerhetskopiera.

  3.
  Öppna den delade enheten genom att gå till "Den här datorn" och klicka på den delade enheten efter anslutning till nätverket. Kopiera och dra filerna från hårddisken till den delade enheten. Kopiera filer till den delade mappen varje gång de är uppdaterade, eftersom de inte backas upp automatiskt.
  4.
  Stäng delade enheten när du är klar kopierar filer.

  Tips och varningar


 • Online backup program brukar erbjuda abonnemang på månads-eller årsbasis för en avgift.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man byter en IDE DVD-enhet med en SATA-enhet

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar minnet i en Home Server
 • moderkort specifikationer för en Compaq Presario 6000
 • Epson rx680 vs rx595
 • Hur justerar jag hk 4600 färginställningar för att minska grönt?
 • hur man använder PNY flash
 • hur du aktiverar en med dubbla processorer
 • hur du uppdaterar en Dell USB utan en cd
 • Intel Core 2 Duo-chip beskrivning
 • hur man stänger av pekplattan på en Toshiba laptop
 • vilken information som behövs för att köpa skrivbord minne?