Dator > diy extern HD

 • diy extern HD


 • Externa hårddiskar har en mängd användningsområden. Med de snabbt växande mediebibliotek, datoranvändare behöver mer lagringsutrymme än någonsin och externa hårddiskar göra tillade att lagringen en enkel sak att plugga och spela. Dessutom med fler och fler människor som använder allt-i-ett-datorer eller bärbara datorer som är svårt, om inte omöjligt, att expandera, kan en extern hårddisk mycket väl vara det enda sättet att de kan lägga till mer lagring till datorn. Även förmonterade externa hårddiskar är lätt tillgängliga, bygga din egen har ett antal fördelar.

  Du behöver:
  Hårddisk mekanism
  . Stjärnskruvmejsel.
  Extern hårddisk låda.


  1.
  Välj ett hölje som är kompatibel med din enhet. Du kommer att vilja se till att den har en intern SATA-anslutning och kan ansluta till antingen en 3,5-tums skrivbord eller 2,5-tums bärbara enhet, beroende på enhetstyp som du använder. Om du använder en stor enhet, t. ex. en 1,5 eller 2 terabyte mekanism, se till att din låda kan hantera en enhet av denna kapacitet, eftersom vissa lägre kostnad inhägnader kan inte. Slutligen, bestämma vilken typ av extern anslutning som du vill. Även om USB 2. 0-anslutningar är mest populära, kan eSATA och USB 3. 0-anslutningar vara snabbare.
  2.
  Ta inneslutningen isär så att du kan infoga enheten. Vanligtvis måste du ta bort ett par skruvar för att öppna upp höljet. Vanligtvis finns de i hörnen på baksidan eller på sidoväggarna i närheten av där de möter den bakre panelen, även om de instruktioner medföljde låda kommer att berätta vad, exakt, kräver din låda.
  3.
  Titta på kammaren baksida. Det kommer antingen har en mycket kort kabel med SATA ström och datakontakter, eller kommer det att ha svart plast kontakter som en del av dess kretskortet. Titta också för att se om det bara är en panel eller om den har skenor som monterats.
  4.
  Anslut SATA-kontakterna till enheten. De kommer bara att passa på rätt sätt och kommer att kräva lite tryck, men behöver inte tvingas.
  5.
  Placera enheten på rälsen, om inneslutningen har dem, och använda den medföljande Phillips låsskruvarna för att fästa den. Skjut in enheten och bakpanel i inhägnad och om skåpet inte har räls, skruva de medföljande skruvarna Philips genom botten på höljet till enhetens monteringshålen.
  6.
  Sätt tillbaka skruvarna som håller målet tillsammans och dra åt dem.
  7.
  Anslut drivmekanismen: s strömmen till enheten och koppla in den i väggen. Om höljet har en strömbrytare, slå på den. Anslut USB-eller eSATA-kabeln till enheten och sedan ansluta den andra änden till datorn. Uppgifterna kontakten passar bara på rätt sätt, så du behöver inte tvinga den.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du kör RAM på flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Hur länge ska jag ladda min HP laptop för?
 • felsökning av en Kodak ESP 9
 • användningen av handdatorer på arbetsplatsen
 • hur man reimage en dators hårddisk
 • hur man byter minne på en Eee PC
 • hur du kopierar en dator till en flash-enhet
 • hur du lägger till minne till en bärbar dator
 • hur man kan återställa en Dell 8400
 • hur man byter en HP 3030 fixeringsenheten
 • Listan flera olika typer av lagringsenheter