Dator > typer av stationära datorer

 • typer av stationära datorer


 • Med framsteg inom teknik bärbar dator och tillkomsten av den lilla men formidabla netbook, vissa konsumenter frågan huruvida det är nödvändigt att köpa en klumpig stationär dator. Men datorer är fortfarande det självklara valet för maximal prestanda på arbetet och i hemmet kontoret, de i allmänhet arbeta snabbare och erbjuda mer funktioner än bärbara motsvarigheter. Olika typer av stationära datorer är tillgängliga för konsumenter och företag.

  Standard Desktop

  En standard stationära datorns elektroniska komponenter är inrymt i en plast eller metall hölje, som kallas ett torn, medan diverse kringutrustning (bildskärm, mus, tangentbord, etc. ) är ansluten till tornet. Torn kommer i olika former, storlekar och färger. Likaså kommer stationära datorer utrustade med en mängd olika alternativ och funktioner: vissa innehåller äldre, långsamma processorer, medan andra är mycket snabbare. En del datorer kan ha ett äldre operativsystem installerat, andra har den nyaste operativsystem och programvara. Kapaciteten på hårddisken och storlek, form och kvalitet på skärm kan variera betydligt. Ett brett sortiment av stationära datorer finns tillgängliga för att passa alla behov och budget.  Standard skrivbord är vanligtvis PC, men Mac-datorer finns också. En del datorer kör Windows operativsystem, andra kommer med en av flera smaker installerat Linux.

  All-in-One

  blev känd genom Apple Computers, allt-i-ett-dator kombinerar skärmen och torn i en enda enhet som tenderar att kräva mindre plats och är lättare att montera än den traditionella tornet skrivbordet. Färre kablar behövs för att ansluta komponenterna. Köpa en allt-i-ett-garanterar att du har allt du behöver för att börja arbeta eller spela. Allt-i-ett-marknaden är inte längre domineras av Apples iMac, idag, många datortillverkare bygga och marknadsföra allt-i-ett-datorer, inklusive HP och Gateway. Vissa erbjuder även monitorer med touch-skärmar, så att användarna kan interagera utan att behöva ett tangentbord eller mus. För att underlätta att dessa datorer ger, priserna är högre än traditionella torn stationära datorer, från omkring $ 600 till $ 1. 600 och mer.

  Point-of-Sale

  Många företag erbjuder standardsystem stationär dator för anställdas grundläggande datorbehov. Dock, särskilt i detaljhandeln världen, datorer behövs på plats där försäljningen sker och vanliga skrivbordet enheter kanske inte är lämpliga eftersom de är skrymmande och ger fler funktioner än vad som behövs. Istället, "point-of-sale"-system kan användas-de är tillräckligt små för att passa på toppen av ett kassaregister och specifikt gjorda för att beräkna och ringde upp försäljningen. Dessa mindre system är också mer energieffektiv, vilket är särskilt viktigt i verksamheter där systemen fungerar för större delen av dagen.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man köper en bärbar dator med Centrino-processor

Relaterade artiklar


 • hur man registrerar ett nytt laptop
 • utvecklingen av laptop notebook
 • hur du ställer in marginaler på en HP Deskjet F300-serien
 • Hur man överför Office 2003 till en ny dator
 • specifikationer för HP a610e
 • hur man kan återställa en Dell 9300 att de ursprungliga inställningarna
 • Lägga till en skrivare till en tcp ip
 • hur man öppnar en mac bok
 • Hur felsöker jag en HP 2430 Jet Direct?
 • Hur man använder en Bluetooth seriell port