Dator > hur du uppgraderar bärbara datorer

 • hur du uppgraderar bärbara datorer


 • En bärbar dator, på grund av sin storlek, är svårare att uppgradera än en stationär. Du kan ersätta en intern komponent i en stationär dator, till exempel en RAM-modul eller dess processor, genom att ta isär tornet hölje och installera en ersättare komponent, men att uppgradera en bärbar dator är betydligt mer delaktiga eftersom alla komponenter som är förpackade, vilket knappast något utrymme för anpassning. Moderna bärbara datorer har dock flyttbara tankar under datorn som vanliga användare kan ta bort för att uppgradera minne (RAM) och processor (CPU) --- de två viktigaste komponenterna för att bestämma datorns hastighet och prestanda. Innan du börjar läsa din produkt dokumentationen för att förstå den bärbara datorns arkitektur, och noterar alla tillverkare instruktioner

  Du behöver:.
  Antistatiskt
  . Skruvmejsel.
  Dokumentation.
  RAM-moduler.
  CPU.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort dess nätkabel från vägguttaget. Vänd på datorn och ta bort batteriet från dess viken. Använd ett antistatiskt armband för att förhindra statisk elektricitet från att skada inre komponenter.
  2.
  Ta bort skalet som täcker RAM-minnesplatser från basen av datorn. Om du är osäker, se din dokumentation eller besök tillverkarens webbplats. I vissa bärbara datorer kan den flyttbara fall märkas "Memory". Skruva loss skalet och ta upp det med ett finger. Ångra låsning mekanismer, såsom gem eller flikar genom att manövrera loss den. Med locket på, kommer du att se RAM-moduler bifogas slots på moderkortet.
  3.
  Kontrollera om du måste ta bort befintliga moduler. Du kan uppgradera din bärbara minne genom att ersätta en befintlig modul med högre kapacitet en, exempelvis ersätta en 1GB modul med ett 2GB en, eller genom att lägga en extra modul, förutsatt att du har en ledig kortplats. Om du inte behöver ta bort befintliga moduler, går till steg 5.
  4.
  Skjut spärrarna på båda sidor av chip från varandra. När modulen hoppar ut, kommer dess tänder sitter kvar på plats, hålla det på en 45-graders vinkel med mynningen av facket. Håll modulen på någon sida med två fingrar, och försiktigt ta upp det tills dess tänder är ur facket.
  5.
  Installera RAM-moduler. Rikta in chips så att dess spår motsvarar skårorna på plats. Luta modulen bildar en 45-graders vinkel och tryck försiktigt in, bevara anpassningen och vinkel. Släpp trycket när modulen klickar på plats. Tryck ned modulen lätt att aktivera lås och byt skalet.
  6.
  Avlägsna Shell att få tillgång till CPU-plats. Beroende på modell kan du behöva för att montera bort kylfläns, fläkt och grafikkort för att öppna upp facket. Lossa skruvarna som kylfläns och ta bort det från datorn. Om du har att ta bort mer än en skruv, ångra var och en innan tar ut det, så att inte lägga alltför stor press på någon skruv. Ångra några kablar som kan anslutas till komponenter du ta bort.
  7.
  Ta bort processorn och installera en ny. Släpp CPU genom att skruva loss dess låsa eller höja sin bar. När processorn stiger lite, håll den från två sidor och försiktigt dra ut den. Orientera den nya processorn, motsvarar dess stift att spåren på plats, och sänk ner den vid mynningen av facket. Tryck ner lätt på processorn och fästa den ordentligt genom att aktivera sitt lås. Montera och anslut alla komponenter du bort, byta ut skalet och uppstart av datorn.

  Tips och varningar


 • inte försöker installera en inkompatibel komponent. Se din produktdokumentation för stöds komponenter.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur du ställer in Bluetooth på en Sony Vaio

Relaterade artiklar


 • hur mycket garanti ska jag få på en Dell laptop?
 • Felsökning Nero som stoppar brinnande mitten bränna på CD-R-
 • hur man bränner en TDK DVD-R
 • hur använder jag 1klicka?
 • funktioner i IBM T60 notebook
 • vad är skillnaden mellan Dell Inspiron 1521 & 1526?
 • hur till vända på MSI Wind Notebook wlan
 • hur du uppdaterar ett ATI grafikkort
 • hur man byter en lcd ljus i en bärbar dator
 • hur du skriver ut kuvert på en HP J5700