Dator > hur man gör en dator snabbare med RAM

 • hur man gör en dator snabbare med RAM


 • Random Access Memory (RAM) är en typ av datorminne som gör att data kan skrivas till och från centralenheten (CPU). RAM är avgörande att driva ditt operativsystem och datorprogram. När du öppnar ett program, använder datorn RAM för att köra programmet. Brist på RAM leder ofta till trög dator klarar av att öppna stora program eller köra dem ordentligt. Det är viktigt att notera att det finns olika typer av RAM och de är oftast inte är kompatibla med varandra. Instruktionsboken för din dator bör ha ett avsnitt om minne och ange din dators specifika typ och gräns.

  Du behöver:
  Computer bruksanvisning
  . Stjärnskruvmejsel.
  Nya RAM-modul (er).

  Desktop


  1.
  Stäng av datorn, koppla bort alla kablar och enheter från tornet.

  2.
  handboken om hur man bort sidopanelen på din specifika datormodell. Det finns oftast en spärr eller två för att låsa upp en panel eller skruvar som håller den på plats. När du tagit bort panelen, ställa in den och några skruvar åt sidan på ett säkert sätt.
  3.
  Leta reda på RAM-moduler i datorhöljet. De är oftast knutna till moderkortet, själv. Det enklaste sättet är att helt enkelt söka facket redan innehåller minne. Vissa datorer har flera platser, vissa har en. Du ska veta hur många din har från att läsa minnet sektionen av manualen.
  4.
  Tryck klipp innehar nuvarande RAM modulen till sida försiktigt för att frigöra den nuvarande RAM. Ta det försiktigt och ersätta det med den nya modulen, som är mycket skonsam och försiktig. Tryck två klipp på sidorna av minnet bukten upp i ett låst läge att låsa RAM på plats. Upprepa proceduren om nödvändigt att införa RAM i det andra minnet viken.
  5.
  Ihop datorn och koppla allt tillbaka in Starta datorn och vänta på operativsystem för att läsa. Vid lastning, klicka på Start-ikonen och högerklicka på "Dator" eller "Den här datorn. " Välj "Egenskaper" för att visa viss information om ditt system, inklusive RAM-minne installerat.

  Laptop


  1.
  Bläddra i bruksanvisningen för din dator tills du hittar det avsnittet på minnet. Beställ typ av minne som anges i manualen i önskad mängd.
  2.
  Stäng av datorn helt och dra ur kontakten. Stäng locket, vänd på den och ta bort batteriet.
  3.
  Rådfråga din instruktionsbok att ta reda på var just din bärbara dator håller sitt minne. Medan de flesta ha tillgång på den bärbara datorns undersida, andra modeller hus RAM under tangentbordet. Handledningen bör tala om var RAM är och hur man tillgång till den. Efter detta satte några skruvar eller delar undan säkert.
  4.
  Mata det aktuella minnet genom att trycka på lås nedåt eller åt sidan för att frigöra dem. Ta den nuvarande RAM och infälld den nya RAM på exakt samma sätt som den gamla var där. När införas sidan klippen får automatiskt snäpper på plats, om inte, tryck dem uppåt eller inåt för att låsa nya RAM på plats. Upprepa processen med de andra RAM-vik och modulen om det behövs.
  5.
  Tillbaka minnet viken locket och din laptop batteri innan du slår på maskinen. Enter setup genom att trycka på knappen begärde på startskärmen. Bekräfta minne ändringarna och tryck på "F10" eller vad knappen är skyldig att spara inställningen ändringarna och avsluta inställningarna.

  tips och varningar


 • Var försiktig att släppa dig av el i mellan varje steg. Göra genom att vidröra något metallföremål bortsett från din dator. Statisk chock kan allvarligt skada din dator.
 • På många datorer kan du omväxlande visa ditt minne information genom att skriva in BIOS menyn. Vid start, tryck på knappen som anges i det övre högra hörnet på skärmen. Efter att ha sett info, tryck en av tangenterna för att spara och avsluta inställningsmenyn.
 • Installera aldrig opassande minne till datorn eller tvinga ett minne i. Om det inte passar flush, är chansen att det är fel typ.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:online Disk Recovery

Relaterade artiklar


 • hur reparera en HP LaserJet III
 • hur man byter batterier i en HP trådlös mus
 • hur att mata ut en iPod innan du kopplar
 • hur man fixar en felaktig laptop skärm
 • sdc vs SDHC minneskort
 • hur man byter Toshiba Satellite R15-serien tangentbord laptop notebook
 • produktspecifikationerna för Sony Vaio PCG-gr300p
 • hur du partitionerar och formaterar en USB flash-enhet
 • hur man startar en dell laptop i felsäkert läge
 • hur du anpassar en laptop täcka