Dator > Felsökning av en LCD-skärm bärbar

 • Felsökning av en LCD-skärm bärbar


 • En bärbar dator display församling består av en LCD-panel, bakgrundsbelysning lampa, en växelströmsgenerator ombord, tillhörande kablage, och de strukturella skal innesluter komponenter. I en anteckningsbok, skärmen kan fungera felaktigt på grund av problem med någon av dessa komponenter. Generera bilder på LCD-panelen, bakgrundsbelysningen lampa, som drivs av omriktaren styrelsen, lyser upp området på skärmen. Ljuset är jämnt fördelade med hjälp av flera lager av tunn film, inklämt mellan skärmens glasyta och dess baslagret. Felsökning en bärbar LCD-skärm innebär att diagnostisera källan till problemet genom att kontrollera alla komponenter, och lösa problemet genom att reparera eller byta ut den felaktiga komponenten

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Extern bildskärm.
  Antistatiskt.
  Mattkniv.
  Dokumentation.
  Ersättning inverter.
  Ersätter bakgrundsbelysningen.


  1.
  Anslut den bärbara datorn till en extern bildskärm, via t. ex. en projektor, datorskärm eller TV. Koppla in kabeln från enheten till den bärbara datorns VGA-port och starta. Ändra datorns visningsläge så att den externa bildskärmen kan plocka upp data signaler från den bärbara datorn moderkortet. Se din produkt dokumentation för anvisningar om att ändra visningsläge, vanligen sker detta genom att trycka på "Fn"-tangenten tillsammans med en av de numrerade "F" knapparna (märkta F1 till F12)
  2.
  Kontrollera displayen. Om den externa enheten fortfarande har samma problem som den bärbara datorns LCD-skärm är frågan sannolikt kommer att orsakas av den bärbara datorns grafikkort, och inte dess display montering. Om den externa displayen ger klara och tydliga bilder, är den bärbara datorns skärm problem som orsakas av en eller flera delar av dess display församling.
  3.
  Kontrollera litet lock växeln ligger i närheten av gångjärnen . Denna växel styrs av den bärbara datorns LCD-lock, så att den är komprimerad när locket är stängt, och utvidgas när locket är öppet. Om omkopplaren har fastnat i ett "stängt" läge, kommer du inte att se någon skärm på den bärbara datorns LCD-skärm. Kontrollera och se till att omkopplaren inte har fastnat, se dokumentationen för exakta placeringen av växlar, och tvinga den att öppna med ett vasst verktyg. Om skärmen har samma problem i ett "öppet" läge, måste du delvis isär skärmen församling för att lösa problemet.
  4.
  Lossa plast ramen runt LCD-panelen , känd som skärmen bezel. Beroende på tillverkare och modell, måste du ta bort 2-6 skruvar utmed ramen för att lossa den. Försiktigt bända upp små gummitätningar med en mattkniv och lossa skruvarna. Placera ett finger mellan ram och skärmens glasyta, och lossa bilagor runt panelen. Håll ram från båda sidor och dra av den.
  5.
  Koppla kabeln mellan bakgrundsbelysningen lampan till omriktaren. Med bezel av, kommer du att se LCD-skärmen omges av ett tunt metalliskt fäste, och en rektangulär inverter styrelse, anbringat på en sida eller bas för LCD-panelen. Försiktigt dra ut kablarna från vardera änden av brädet och sätta in en ersättare inverter. Anslut båda ändarna och kontrollera displayen. Om skärmen inte fungerar normalt, är de problem som orsakas av bakgrundsbelysningen lampan eller LCD-panelen i sig.
  6.
  Demontera bakgrundsbelysningen lampan. Koppla bort och LCD-panelen från den bärbara datorns skal och placera den nedåt på tangentbordet. Försiktigt loss bostäder bakgrundsbelysningen lampan och ta bort lampan. Ta bort gummi mössor och anslutningar unsolder från varje ände av lampan. Installera en ny lampa genom lödning anslutningar till lämpligt ändamål, som ersätter mössor och montera den igen. Om problemet kvarstår, måste du byta ut skärmen.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband innan du monterar isär den bärbara datorn.

Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:skillnaden mellan en intern diskettenhet och en extern diskettenhet

Relaterade artiklar


 • hur man gör en bootbar USB-drivrutin
 • Vad betyder RAM om pratar om en dator?
 • kraven för en PNY Verto GeForce 8400 GS 512MB
 • rundll problem
 • mikroprocessor villkor
 • Hur man laddar ner musik på min sandisk minneskort
 • hur du skannar ett dokument med en HP LaserJet 3200
 • intern kontra extern sata
 • hur du uppgraderar usb på en äldre laptop
 • nvidia 6150 le grafikkort information