Dator > laptop tips

 • laptop tips


 • Du behöver:
  eltejp
  . Sax.

  En bärbar dator kan köras på växelström eller så kan använda en inbyggt batteri för makten. Windows XP, Vista och Windows 7 innehåller alternativ för att låta dig konfigurera inställningar som gör att du kan spara ström och maximera batteriets livslängd. Även när du kör din bärbara dator med hjälp växelström, kanske du ändå vill konfigurera energisparande alternativ för att minska din förbrukning av el. Windows XP och Windows 7 alternativ makt skiljer sig åt, och Windows 7 ger dig mer flexibilitet att konfigurera Energialternativ. Energialternativ för Vista och Windows 7 är identiska.

  Standby

  Du kan konfigurera din bärbara dator att gå in i vänteläge genom att konfigurera Energialternativ finns i Windows operativsystem, som XP och Windows 7. Du kan också konfigurera alternativet genom att gå till Energialternativ i Kontrollpanelen. I XP är det här alternativet kallas System Standby. I Windows 7 har standby fått ett nytt namn, du får möjlighet att "sätta datorn i viloläge. " Standby stänger inte datorn av helt, men stänger alla system utom datorns processor, eller CPU, och av systemets RAM-minne, eller RAM. Detta sparar majoriteten av makt som används i bärbara eftersom makten till andra system, såsom displayen och hårddiskar, är stoppad. Men eftersom CPU och RAM fortfarande har makt, operativsystemet och program är omedelbart tillgängliga när du få systemet ur viloläge genom att öppna den bärbara datorn locket eller rör på musen eller annat pekdon. Om ditt arbete mönstret innebär att du ibland lämna din bärbara dator under korta perioder, bör du konfigurera den att gå i standby efter en period av inaktivitet som du kan ange.

  Hibernate

  Ställa in datorn för viloläge efter en tid av inaktivitet eller när du stänger den bärbara datorn locket liknar ställer in det att gå in i standby-läge. Alla systeminställningar och öppna program finns tillgängliga för dig när den bärbara datorn kommer ut i ide, men det kommer ta lite längre för dem att vara redo för dig att använda. Detta beror i viloläge, är all makt till alla system stängas. Systemet visa och öppna program dumpas till ett område av bärbara hårddisken och måste laddas i RAM när datorn kommer ur viloläge. Men bevarar viloläge mer batteri eftersom systemet stängs av helt. Att spara på batteriet bör du ställa in din bärbara dator för att övervintra när du stänger den bärbara datorn lock om du inte kommer att behöva dem under resan till arbetet eller till ett möte. Till exempel kan även rännil av batteriet som används i vänteläge batteriet laddas ur helt när du reser.

  Monitor och hårddiskar

  Energialternativ i XP och Windows 7 gör att du kan spara energi genom att låta dig konfigurera inställningar som stänga av strömmen till bildskärmen och strömmen till hårddisken efter en period av inaktivitet som du kan välja. Dessa alternativ finns tillgängliga på "Power System"-fliken när du öppnar fönstret Energialternativ i Kontrollpanelen, för XP bärbara datorer. Om din bärbara dator kör Vista eller Windows 7 måste du välja "Ändra avancerade inställningar" från fönstret Energialternativ som du kommer åt från Kontrollpanelen. Detta gör att du kan spara ström när du bara kommer att vara borta från datorn en kort stund utan att systemet togs i vänteläge eller viloläge.


Previous:hur man konfigurerar Linksys wga54g Next:hur man byter Nvidia-grafikkort hp dv6000

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med ljuset pennan
 • hur du ansluter 5.1-högtalare till en bärbar dator
 • hur man byter nyckel på en Toshiba A300 satellit
 • Felsökning en HP 2000C
 • Vilka är funktionerna på en dvärgbrytare?
 • hur man återställer BIOS på en bärbar dator
 • hur man byter minne i en Toshiba Tecra M2-s430
 • hur reparera en bärbar dator DVD-enhet
 • hur du skannar in ett foto i en klippbok
 • hur man överklockar AMD 9950