Dator > fördelar och nackdelar med att använda ett USB-minne

 • fördelar och nackdelar med att använda ett USB-minne


 • Från och med 2010-minnen representerar det senaste inom prisvärd, bärbar teknik som du kan använda för att lagra filer som textdokument, musik, bilder och även videos . Enheterna, som också är känd som USB --- Universal Serial Bus --- flash-enheter, fungerar genom att kopiera filer till en solid-state medium som kallas flashminne, som allt USB nämner. Om du funderar på att köpa ett minne att använda för att lagra och transportera filer, se till att du vet alla tillhörande fördelar och nackdelar.

  Hållbarhet

  I jämförelse med andra typer av data lagringsmedia, som disketter och cd-skivor, USB-minnen är mycket mer hållbara. Som utvecklare Shed anteckningar, de är motståndskraftiga mot repor --- så hårt, oftast plast skal täcka de faktiska lagring komponenter --- och har skyddande slut-mössor för att hålla ute damm och andra partiklar. Dessutom är de flesta moderna minnen utnyttjar en viss typ av flashminne som kallas NAND (Ej och) moduler. Dessa moduler, som utvecklare Shed nämner, är resistenta mot stötar, vilket innebär att du kan falla eller stöta tummen köra utan att behöva oroa sig för att förlora data.

  Storlek

  Thumb enheter är otroligt kompakt. Enligt Smith College, kan en enskild enhet vara så liten som en tub med läppstift. Dessa små måtten gör att du enkelt och bekvämt bära ett minne i fickan, eller ens runt halsen om du fäster en lina. Men kommer detta praktiskt överföra till en kostnad. Som University of Colorado påpekar, på grund av sin ringa storlek, minnen är mycket lättare att stjäla jämfört med de större skivor och externa hårddiskar. Av den anledningen kanske du inte vill använda dem för lagring av personliga, ekonomiska eller andra känsliga filer.

  Kompatibilitet

  Från 2010, de flesta datorer har minst en USB-port. USB-portar kan du ansluta enheter som tangentbord, kameror och skrivare till datorn, och de också kan du ansluta USB-minnen. Enligt Iowa State University, förutsatt att datorn i fråga har en USB-port, minnen är kompatibla med alla de stora, moderna operativsystem, som börjar med Mac OS 9-10X, Windows 2000/XP och Linux 2. 4,17.

  Lättanvänd

  Till skillnad från andra typer av USB-enheter, minnen kräver ingen extra programvara eller drivrutiner för att stödja deras verksamhet. Som utvecklare Shed nämner kontakten du helt enkelt in dem på en USB-port och operativsystemet gör resten av arbetet. När du sätter in ett minne, kommer ett fönster eller skärm att dyka upp som visar filerna --- om någon --- som du har lagrat. Du kan sedan öppna och visa dina lagrade filer, kopiera filerna till din dator eller kopiera filer från din dator till din USB-minne. I de flesta fall kan du göra detta genom att helt enkelt klicka och dra. Men eftersom Smith College varnar om du inte matar ut tummen enhet korrekt från operativsystemet innan du fysiskt tar bort den från USB-porten, kan enheten bli skadad.


Previous:nothing Next:Begreppet den bärbara datorn

Relaterade artiklar


 • hur man fixar knappar på Dells laptop tangentbord
 • hur man fyller kanon cl41 patroner
 • hur man fyller en Lexmark antal bläckpatron 1
 • vad är skillnaden mellan ATA & IDE hårddiskar?
 • hur man fixar dvd drivrutiner
 • hur du använder din nvidia kort att bränna VHS till DVD
 • hur man faxa från valfri dator på LAN
 • hur du uppgraderar processorn på en Toshiba Satellite A75-S211
 • hur man byter en Dell hårddisk
 • hur du formaterar en DVD-R skiva