Dator > hur du uppgraderar BIOS för en Intel Pentium III

 • hur du uppgraderar BIOS för en Intel Pentium III


 • Uppgradera din dator kan vara ett billigt alternativ till sprita ut för en helt ny maskin. Det finns dock förberedelser som krävs innan du sätter en skinande ny processor till din gamla dator. Utan up-to-date BIOS, kan din nya processorn få datorn att sluta fungera eller helt bryta ned, helt enkelt eftersom det inte kan hantera förändringen i kraft. Detta är särskilt viktigt vid uppgradering ett gammalt moderkort med nyare processorer, inklusive den populära Intel Pentium III. Förebygga dessa problem genom att förbereda systemet innan du installerar din processor.

  Du behöver:
  Computer


  1
  Kontrollera vilken typ av moderkort du har. . . Tillverkaren av ditt moderkort bestämmer vad uppgraderingar du kan behöva och var du hittar dem. Ofta datortillverkaren kommer att ha eget moderkort eller BIOS. Om ditt moderkort är från ett annat företag från andra datorn komponenter, BIOS-version borde berätta företaget.
  2.
  Ta reda på BIOS-version. Vissa datortillverkare visa en BIOS-nummer på startbilden medan datorn laddar sitt operativsystem. För dem som inte gör det kan du söka en BIOS-version i rutan Systeminformation. Klicka på Start, gå till "Alla program" och sedan "Tillbehör" och sedan "Systemverktyg" och klicka på "System Information". Den "BIOS-version /datum" visar denna information.
  3.
  Leta upp och hämta tillgängliga uppdateringar. Besöka ditt moderkort på tillverkarens webbplats är det enklaste sättet att hitta uppdateringar. Nedladdningar från tillverkaren är den senaste och säkraste uppdateringar, eftersom de kommer från källan. Om du har problem med att hitta dina uppdateringar, det finns andra BIOS-uppdatering webbplatser som bara en sökning bort. Uppdateringar är numrerade i den ordning som de utvecklas, så en uppdatering finns tillgänglig om webbplatsen erbjuder BIOS-uppdateringar med ett högre antal än din BIOS-version. Hämta den senaste kompatibel version för din BIOS.
  4.
  Installera din BIOS-uppdatering. De flesta tillverkare planera sina uppdateringar att installera som alla andra program, vilket besparar dig de extra stegen manuellt anpassa din BIOS. Detta förhindrar även oförutsedda fel från att ändra i BIOS, som var vanligare före förpackning uppdateringar detta sätt blev populär. Eftersom BIOS är ryggraden i äldre system, undvika att göra onödiga inställningar om du tycker dig själv med att manuellt uppdatera ditt system.
  5.
  Stäng av datorn och installera din Pentium III-processor . Pentium III var att fysiskt installera utan ordna moderkortet, vilket var ett vanligt problem innan denna teknik. Uppdatera ditt BIOS är det enda preparatet behövs för att förbättra prestandan genom att lägga till en ny processor i en gammal maskin.

  Tips och varningar


 • Om du har problem med att hitta moderkort Tillverkaren eller BIOS-version, det finns program från tredje part som kommer att göra jobbet åt dig. De senaste program eller versioner kan hittas med sökning på Internet.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man öva engelska skriva

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en Lenovo T42
 • hur man rengör HP LaserJet 1000 rullar
 • hur man återställer serviceräknaren på en Dell w5310n skrivare
 • hur man byter en cpu i en dator för snabbare spel
 • hur reparera en Toshiba M300
 • hur man bygger en billig stationär
 • hur man kan återställa viloläge på ett tangentbord
 • hur man kan jämföra vikt på bärbara Dell-datorer
 • min Toshiba pekplatta kommer inte att rulla
 • Hur man överför iPhoto-bibliotek till en extern hårddisk