Dator > hur man skapar en bootbar USB-hårddisk

 • hur man skapar en bootbar USB-hårddisk


 • USB-hårddiskar är mer än bara bärbara lagringsenheter, de kan också vara formaterad externt starta upp en dator eller ens installera ett operativsystem. En USB-hårddisk som konfigurerats för att vara startbar, kan vara ett oumbärligt verktyg för tekniker som behöver göra reparationer på datorer som inte startar själva. De kan också vara användbart när du vill installera ett operativsystem på en dator utan optisk enhet, eller ens köra en virussökning på en annars funktionshindrade dator. Konvertera en USB-hårddisk till en startbar enhet är en ganska enkel och okomplicerad process.

  Du behöver:
  Dator med en ledig USB-port och optisk enhet, som kör Windows XP/Vista/7 operativsystem
  . USB-hårddisk (8 GB eller större rekommenderas).
  Windows installations-CD.


  1.
  Ansluter enheten till en ledig USB-port på datorn. Från din dators skrivbord, klicka på "Start", sedan "Alla program", "Tillbehör" och "Utforskaren" för att öppna ett fönster. I den vänstra fältet finns en meny kallad "mappar". På den här menyn är din USB-enhet anges (vanligen som enhet E:). Skriv ner Namn och bokstav och använda senare.
  2.
  Högerklicka på enheten för att öppna en popup-meny. Från menyn, välj "Format" och en annan popup-ruta visas. Kontrollera att de angivna namnet matchar din USB-enhet namn och brev. Klicka på "Start" och vänta en stund för din USB-enhet som ska formateras. När denna process är klar, är enheten redo att aktiveras och göras startbar.
  3.
  Klicka på "Start" och sedan "Alla program" och "Tillbehör". Från "Tillbehör" menyn, klicka på "Kommandotolken" för att öppna ett fönster kommandoraden. Du ser en rad som börjar med "C: (om du har döpt din huvudsakliga hårddisk något annat)" följt av en lista av kataloger och en höger-pil. Vid denna pil, ange "Diskpart" tryck sedan på "Enter". Du är nu i Diskpart katalogen.
  4.
  Typ "List Volume" tryck sedan på "Enter". Du får en lista där du enheterna på din dator, inklusive USB-enheten. Hämta namnet och enhetsbeteckningen för din USB-enhet och placera den i listan. Därefter tittar du på den vänstra i listan för att fastställa volymen antalet enheten.
  5.
  Typ "Välj Volym (fyll i din USB-enhet volym nummer här)" tryck på "Enter". Nästa, skriv "Active", tryck sedan "Enter" för att få bekräftelse på att enheten är nu aktiv. Enheten är nu redo att göras startbar.
  6.
  Sätt in installationsskivan för Windows i den optiska enheten sedan, från kommandoprompten kommandoraden, skriv din optiska enhetens enhetsbokstav (vanligtvis D:) och tryck på "Enter". När installationen skivan har erkänts av din dator, skriv "cd \ boot" och tryck sedan på "Enter. "Typ" bootsect /NT60 (ange USB-enhet brevet här) "tryck på" Enter ". Observera att det finns ett mellanslag efter" bootsect "och efter" /NT60. "Din USB-enhet är nu bootbar.

  tips och varningar


 • Om du vill använda USB-enhet för att installera ett operativsystem, behöver du minst 8 GB utrymme och måste kopiera alla filer från installationsskivan till USB enheten. Du kan fortfarande kopiera någon annan typ av fil till USB-enheten. När operativsystemet har installerats på en annan dator och det startas upp, kommer din andra filer vara tillgängliga.
 • när de inledningsvis formatera din USB-enhet, vara säker på att du är formatera USB-enhet och inte datorns hårddisk. Detta våtservetter effektivt allt från hårddisken, inklusive operativsystem.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:lager drivkomponenter

Relaterade artiklar


 • hur man byter fack 2 inmatningsvalsen på en HP Laserjet 4000
 • hur man sätter på Bluetooth på en hp pavilion underhållning pc
 • hur du ställer in en Microsoft-mus IntelliMouse Explorer
 • hur man fixar en Logitech lasermus
 • vad är SuperDrive?
 • Skillnaden mellan mono och binaural headsets
 • hur man ansluter en optisk mus 3000 till en bärbar dator
 • hur du återvinner din patroner
 • hur du ställer in trådlös skrivardelning
 • HP V2000 notebook specifikationer