Dator > nackdelar med en mikroprocessor

 • nackdelar med en mikroprocessor


 • hittats i en persondator chip eller bäddas in i mindre enheter, erbjuder en mikroprocessor ett snabbare sätt att beräkna. Det kan snabbt flytta data mellan processor enheter. Hastigheten är en av en mikroprocessor fördelar som skiljer det från andra processorer. Emellertid har en mikroprocessor också vissa nackdelar som är värt att överväga när man väljer datorkraft. Läs mer och se om en mikroprocessor enhet är värt det för dig.

  utsätter Begränsning av storleken på data

  Mikroprocessorer har stela kort format som bara kan hålla en viss mängd information. På grund av platsbrist tillåter inte mer komplicerat bearbetning av information, till exempel opcodes (drift-koder) och timing. Möjligheten av en mikroprocessor till kritan mer data är beroende av sin buss (en uppsättning fysiska anslutningar såsom kablar, kretskort, etc. ) bredd. En större databuss bredd gör det möjligt för processorn att knapra mer data, men innebär nackdelen att behöva en större storlek databuss den behöver en större mängd logik och större dö storlek. För att få en mikroprocessor kritan mer data, måste du genomföra två metoder --- öka bussen storlek från 64 bitar till 128 bitar och framåt, samt öka mängden mikroprocessor kärna i en enda mikroprocessor.

  Fysisk Adress Space Begränsningar

  Mikroprocessorer har begränsat fysisk adress utrymme. Det begränsar realläge adresser till 20 bitar, där den effektiva adressen är lika skiftande vänster, med 4 bitar, segmentet registret. I verkliga läge, en offset inte kan gå längre än 16 bitar, med andra ord kan varje segment inte överstiga ökningar på 64 kilobyte. Öka antalet adressen linjer inte är attraktiva eftersom det kan försvåra arkitektur och design utan betydande vinning.

  Många stöder inte flyttalsoperationer

  De flesta låg kostnad inbäddade mikroprocessorer och enchipsdatorer inte har en FPU (flyttal punkt enhet), som är en specialiserad processor som manipulerar siffrorna snabbare än de grundläggande mikroprocessor kretsar. Mikroprocessorer använder fasta punkt representationer, som är mer svåra och krångliga att använda än flyttal representationer eftersom de inte kan hantera ett större dynamiskt omfång. Mikroprocessorer kräver programmerare för att ange antalet siffror efter den radikala (eller decimal) poäng.

  Inte bearbetar analoga signaler direkt

  Mikroprocessorer kan inte behandla analoga signaler direkt. Digitalisera analoga signaler introducerar fel i mikroprocessorer. Mest allmänt ändamål mikroprocessorer och operativsystem kan exekvera DSP (Digital Signal Processor) algoritmer framgångsrikt, men är inte lämpliga för användning i bärbara enheter som mobiltelefoner och handdatorer på grund av strömförsörjning och begränsningar utrymme. I vissa DSP processorer, kan programvaran designern skriva optimerad assemblerkod till rörledningen instruktioner och data till parallella logiska enheter, minskar klockcykel användning.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:användningsområden för HTPC

Relaterade artiklar


 • hur till slipstream SATA drivrutiner till xp
 • om ett kraschat extern hårddisk
 • Lägga till en skrivare med IP
 • hur man fixar ett pappersstopp på en HP Deskjet 300
 • hur du lägger till bilder i din dators skrivbord
 • hur man återställer filer från ett USB-minne som säger det behöver formateras
 • hur man bygger en egen dator
 • Hur uppgraderar jag CPU på min dator?
 • hur man byter en Pentium D
 • Hur identifiera skrivarproblem