Dator > hur man uppgraderar en Pentium D på en Core 2 Duo

 • hur man uppgraderar en Pentium D på en Core 2 Duo


 • Även top-of-the-line Pentium D: s samt Core 2 Duos har liknande klockfrekvenser, kombinerar en Core 2 Duo mindre transistor storlekar med större cacheminne och högre hastigheter buss och är förenlig med många av de moderkort som en Pentium D. Detta . gör en Core 2 Duo ett perfekt uppgradering från en Pentium D. För att säkerställa att uppgraderingen är en framgång, är det viktigt att hitta en Core 2 Duo som kommer att arbeta med ditt moderkort och installera det ordentligt

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Antistatarmband.
  Zip tie.


  1.
  Titta i datorns manual för ditt moderkort modellnummer och anteckna det. Om du inte kan hitta denna information, besök den första länken i resurs avdelning för ett gratis program som kommer att visa ditt nummer moderkort modell. Ladda ner programmet, köra det, klicka på "moderkort" och notera ditt moderkort modellnummer.
  2.
  Besök andra länken i resurs avsnitt. Klicka på det alternativ som lyder "Hitta processorer som kommer att arbeta med min styrelse", skriv sedan in ditt nummer moderkort modell i utrymmet. Köp den Core 2 Duo-processor som du väljer från sökresultaten.
  3.
  Stäng av datorn och koppla bort den från väggen. Ta av dess tillgång panel. Detta innebär vanligtvis att ta bort skruvarna på datorns sidostycket och lyft bort det även om vissa nu bara glida av och har inga skruvar.
  4.
  Fäst ena änden av ett antistatarmband på handleden och den andra till en bit metall i datorns inre.
  5.
  Leta reda på kylflänsen för din processor. Detta är ett stort fan fast i moderkortet. Koppla bort kylflänsen kabeln från styrelsen. För in spetsen på en skruvmejsel i öppningen på toppen av varje av kylflänsen fyra ben. Vrid varje ben moturs och dra sedan varje ben ur moderkortet. Ta bort kylflänsen. Detta exponerar processorsocket.
  6.
  Tryck ner något på fast spaken bredvid uttaget att släppa spaken, dra sedan spaken tills den frigör uttaget dörren. Lyft dörren upp och ta bort processorn.
  7.
  Håll processorn i sidorna så att man undviker att röra sina kontakter, vilket enligt Intel kan skada processorn. Passa in skåran i hörnet av din nya Core 2 Duo-processor med gupp i CPU-sockeln. Observera att hörnet på processorn med skåran också innehåller en pil. Vila processorn i sockeln.
  8.
  Stäng uttaget dörren och återställa spaken för att låsa den på plats. Placera en klick termisk pasta på processorn. Intel sägs att du ska sprida klistra jämnt över processorn.
  9.
  Rada upp nya kylflänsen som följde med din processor så att benen passar i hålen på moderkortet. Tryck ned på varje ben för att säkra dem i hålen. Koppla in kabeln i uttaget på moderkortet. Knyt kabeln bort med en dragkedja slips så att den inte kommer att beröra moderkortet eller komma i vägen för fläkten.

  Tips och varningar


 • Undvik att repa moderkortet.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur du uppgraderar datorns moderkort

Relaterade artiklar


 • Hur lägger jag till delad skärm på en Lenovo ThinkPad T60 laptop med två skärmar?
 • hur jag ställer in min Belkin f5d7234-4 v3
 • HP Scanjet 4200c fungerar inte med Windows XP
 • hur man byter bläckpatroner i HP 1350 skrivare
 • hur man återställer en HP 460 skrivare
 • hur man byter en cpu i en dator för snabbare spel
 • hur du uppgraderar bärbara ljud
 • hur jag ställer in mitt powerpoint visar
 • Drive Recovery metoder
 • Dell Inspiron 6000 specifikationer