Dator > hur du kan uppgradera min EeePC hårddisk

 • hur du kan uppgradera min EeePC hårddisk


 • Hårddisken är en form av långsiktig datalagring. Den skiljer sig från RAM-minne (Random Access Memory) eftersom den inte kräver att datorn vara på för att lagra information. Enligt Laptop Magazine, en del Asus Eee PC har löstagbara paneler på undersidan som gör att hårddisken tillgång. Om din Eee PC har en sådan panel kan du uppgradera din hårddisk på egen hand, öka den totala mängden av program och filer din dator kan lagra

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Ny hårddisk.
  Back-up-enhet.


  1.
  Högerklicka på skrivbordet och välj "Nytt" och sedan "Mapp" från menyn. Namnge mappen "Back-up. " Dubbelklicka på back-up mappen för att öppna dess innehåll fönster. Högerklicka på alla mappar och filer du vill behålla, välj "Kopiera" och sedan högerklicka på back-up mappinnehållet fönster och välj "Klistra in".
  2.
  Anslut en extern enhet, t. ex. en flash-enhet eller bärbar hårddisk till datorns USB-port. Klicka på Startmenyn i nedre vänstra hörnet av skärmen och välj "Den här datorn. "Leta upp och dubbelklicka på den externa enheten. Detta öppnar ett fönster som visar dess innehåll. Kopiera och klistra in back-up mappen till din externa enhet.
  3.
  Stäng av datorn, dra ut den och ta bort den externa enheten. Stäng skärmen och lägg datorn upp och ned. Tryck inåt på de två flikarna nära batteriet och skjut ut batteriet.
  4.
  bort de två skruvarna din luckan till botten av datorn. Lyft luckan. Detta exponerar din hårddisk och ditt RAM. Observera att vissa Eee PC har en Solid State Drive som liknar en RAM eftersom det består av ett antal platta svart moduler ansluten till en grön chip.
  5.
  Ta bort den långa sikt lagringsenhet. Om din maskin är en solid state drive, ta bort skruvarna som håller den på plats. När enheten dyker upp, dra ut den ur sina bostäder. Om din maskin är en hårddisk, ta bort skruvarna som håller den på plats genom att skjuta den åt sidan för att koppla ur den och sedan lyfta ut det ur sin bostad.
  6.
  Om du tog bort en solid state enhet, driva upp på den tunna kontakten på vänster sida av Solid State Drive bostadspolitik. Mata flatkabel på din hårddisk i uttaget och tryck in kontakten tillbaka ner till säkra kabeln. Vik sladden under enheten och vila enheten i huset. Om du tog bort en hårddisk, skruva de fyra skruvarna till dess transport och ta ut hårddisken. Skruva den nya enheten i vagnen. Placera sedan transport in i huset genom att skjuta den åt sidan och skruva fast.
  7.
  Skruva tillgång panelen igen och sätt i batteriet.
  8.
  Sätt på datorn. Om den inte startar ordentligt, stäng av den, sedan slå på den igen och tryck på "F2" på startskärmen. Detta tar dig in i datorns BIOS. Använd piltangenterna för att navigera, gå till "Boot" och tryck på "Enter". Flytta piltangenterna för att välja att datorns inre (den enhet än den du just installerat) som startenhet och tryck "Enter". Följ instruktionerna i det nedre högra menyn för att spara dina ändringar och avsluta BIOS.
  9.
  Starta om datorn och koppla in din externa back-up-enhet. Överför back-up mappen till den nya enheten.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:problem med Canon skrivare bläck

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en skrivare
 • hur man fyller en HP svart skrivarpatron
 • hur man bygger en VGA till TV-kabel
 • storleken på Asus Eee PC 1000
 • Skillnaden mellan en SATA och en IDE-DVD-enhet
 • hur man kan återställa viloläge på ett tangentbord
 • Inaktivera ett Bluetooth-lösenord
 • hur man kan anpassa en Logitech kontrollenhet för pc
 • hur man återställer Spooler på en USB-skrivare
 • hur man skriver ut porto etiketter