Dator > datorsystem inmatningsenheter

 • datorsystem inmatningsenheter


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.

  Datorer använda olika ingångsenheter att bearbeta information från en användare, men att veta vilken enhet du behöver är nyckeln till att välja vilken enhet som ska fungera bäst. Datorer klarar att behandla flera typer av data via rätt enhet.

  Pekdon Pekdon är avsedda att manipulera position markören på skärmen. Möss är det vanligaste, men kan enkelt joysticks och pekar utför liknande funktioner. Förmågan att manipulera markören placering på skärmen ger dig möjlighet att komma åt data genom att härma din fysiska rörelser med enheten genom en förändring i position markören på datorskärmen. Funktionaliteten är din högsta prioritet när man väljer ett pekdon och några av dessa enheter erbjuder ett stort antal knapp ingångar för komplex användning.

  Tangentbord

  Detta är de grundläggande och vanligaste datorstyrdon och ansvarar för att skicka text till din dator. Tillägg till vissa tangentbord tillåta dem att kontrollera datorn ljud och videofiler. Användaren komfort och bekvämlighet är två frågor när man väljer en inmatningsenhet, inklusive att välja en med sladd eller trådlös version.

  Image Input Devices

  Enheter som digitala videokameror och digitala kameror kan du ladda sparade bildfiler på datorn . Webbkameror erbjuda video i realtid uppladdning, som erbjuder online ansikte mot ansikte chat. Många enheter utformats kring dessa effekter erbjuda olika specialiserade tjänster såsom medicinsk bildbehandling, videokonferenser och streckkodsläsning i butikerna. Bildkvaliteten varierar mellan olika enheter.

  Ljudingång enheter

  Designad för att fånga ljud i ett filformat eller skickas via webben till andra, ljudingång enheter ger ljud för virtuella samtal. Ljudutgång enheter länkar till dessa inmatningsenheter för att underlätta enkel kommunikation.

  Komposit inmatningsenheter

  kombinerar två eller flera andra källor, sammansatt ingångsenheter ge utrymme för flera funktioner och ökad kontroll. Videospel sammansatta enheter i sina spelkontroller och som spel blir mer komplicerat, så gör deras inmatningsenheter. Den klassiska TV-spelet controller länkar pekaren ingång med tangentbordet, så att användarna kan manipulera riktning på skärmen medan inmatning av specifika kommandon.

  Fri rörlighet Input

  Dessa enheter använder kameror som spårar rörelser i ett visst område. Detta möjliggör spårning i realtid av rörelse och modellering av rörlighet inom ett område. Filmproduktion använder sig av denna teknik när du filmar mot en blå skärm.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:Varför är min laptop skärm blinkar?

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar min cd / DVR-enhet
 • hur du återställer toner i ett 2170W broder
 • hur felsöker jag inkommande utskrift i HP Officejet 710 allt-i-ett?
 • Vad gör jag kolla om jag har precis köpt en begagnad bärbar dator?
 • hur du ansluter Latitude D630 till en TV
 • Lägga till ett substitut enhet
 • Core 2 Quad Q8200 prestanda
 • hur man återställer en Western Digital USB-enhet masslagring
 • hur reparera den bärbara datorn tangentbordet på en Dell Inspiron
 • hur man återställer bläck för en pg40 patron