Dator > hur du uppgraderar processorn på vista

 • hur du uppgraderar processorn på vista


 • Windows Vista, som släpptes i 2007 erbjöd en rad förbättringar och nya funktioner såsom Aero miljön och förmågan att använda Direct X 10. Vista hade högre krav på hårdvara än Windows XP, dock så vissa användare fann sina datorer som kör långsammare än de hade innan du installerar det nya operativsystemet. På grund av Windows Vista är högre krav, har många användare funnit det fördelaktigt att uppgradera sin dator processorer till snabbare versioner

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Byte processor.
  Termisk pasta remover.
  Bomullstrasa.
  Termisk pasta.
  Anti-statiskt armband. (Frivilligt, se varningar)


  1
  Stäng av datorn med "Shut Down" alternativet i Vista Start-menyn. . Koppla ur strömkabeln för att förhindra oavsiktlig elektrisk stöt, trycka på strömbrytaren en gång för att fullgöra alla el som kan stå kvar på datorns komponenter.
  2.
  Leta reda på skruvarna på baksidan av datorn fall som håller panelen på vänster sida av ärendet på plats. Ta bort dessa skruvar, skjut panelen mot baksidan av chassit för att ta bort den. Lägg ner datorn på dess högra sida.
  3.
  Hitta metallkontakterna kylflänsen över din processor. Om kylfläns har en fläkt fäst, koppla ur den från moderkortet. Koppla ur skruvar eller andra kontakter som håller kylflänsen på plats, ta sedan bort den från datorn fallet.
  4.
  Lyft spaken är ansluten till processorn uttaget och lyft metall processorkåpan om man är närvarande. Lyft försiktigt processorn ur uttaget.
  5.
  Sätt din nya processorn i processorsockel, se till att den är riktad i samma riktning som det gamla. Stäng processorkåpan om man är närvarande, då lägre spaken för att låsa den nya processorn på plats.
  6.
  Rengör botten på kylflänsen med hjälp av termisk pasta remover och en bomullsduk . Applicera en liten mängd termisk pasta till toppen av processorn, placera sedan kylflänsen på toppen av den så att termisk pasta sprider mellan den och processorn. Säkra kylfläns och plug dess fläkt till moderkortet om det behövs.
  7.
  Placera den vänstra panelen tillbaka på datorlådan och fäst den med skruvar du tog bort. Ställ datorn upprätt och sätt in den
  8.
  Tryck på strömbrytaren för att starta datorn. När BIOS-skärmen visas, tryck på "F2", "F10" eller en annan knapp som visas på skärmen för att få tillgång till BIOS menyn. Om Windows Vista startar för att starta, stänga av datorn och starta om den och försöka igen.
  9.
  Navigera via datorns BIOS menyn till "Processor"-avsnittet. Aktivera "Hyperthreading" alternativ om det är inaktiverat och din nya processor stöder det, kontrollera processorns box eller manual om du är osäker. När HyperThreading har aktiverats, spara ändringarna och starta om datorn.
  10.
  Tillåt Windows Vista att starta normalt. Vista kommer automatiskt att upptäcka den nya processorn och göra ändringar i operativsystem som behövs.

  Tips och varningar


 • Se till att ditt moderkort stödjer processorn som du köper. Kontrollera datorns bruksanvisning eller online dokumentation för att ta reda på socket typ och högsta processorhastighet att ditt moderkort kan använda innan du gör ditt köp.
 • undvika att oavsiktligt skada datorn med statisk elektricitet genom att använda en antistatisk handled rem eller röra en metalldel av din dator vid när du arbetar inuti datorn.

Previous:nothing Next:Felsökning av en Epson 4000

Relaterade artiklar


 • Lägg till en skrivare fungerar inte
 • hur man kan återställa en gateway dx
 • hur man byter CPU-fläkt på en Toshiba Tecra M3-s331
 • felsökning av en ordagrann USB-enhet
 • hur man byter processor i en Dell Inspiron 1501 bärbar dator
 • mini trådlös optisk mus instruktioner
 • varför datorn bläcket torkar upp
 • HP Officejet 7410 felsökning
 • hur man ansluter en LCD-projektor till en bärbar dator
 • felsökning av en Hewlett Packard LaserJet 4000