Dator > felsökning av en Memorex extern DVD-brännare

 • felsökning av en Memorex extern DVD-brännare


 • Innan intern DVD-enheter blev standard i de flesta stationära och bärbara datorer, var externa DVD-brännare go-to-enheter för att bränna skivor. De är fortfarande i dag för datorer som inte har en sådan enhet. Memorex är ett företag som tillverkar externa DVD-brännare. Om brännaren inte fungerar precis som det ska, leta efter enklare lösningar innan mer drastiska åtgärder

  Du behöver:.
  Tom inspelningsbar DVD
  Gem.


  1.
  Kontrollera att strömsladden är ordentligt ansluten och ansluten till vägguttaget. Tryck på "Power" knappen för att se att strömindikatorn lyser. Avsaknaden av en ordentlig elanslutning kan vara orsaken till att enheten inte fungerar eller inte erkänns av datorn. Det kan också vara orsaken till att skivfacket inte öppnas när du trycker "Eject".
  2.
  Kontrollera gränssnittskabeln Anslutning mellan brännare och datorn, oavsett om det är "IEEE 1394 "eller" USB 2. 0, "om brännaren är på-men är inte erkänns av datorn. Sätt tillbaka kabeln kontakten till dess lämpliga hamn och, eller starta om datorn för att se om problemet är löst.
  3.
  Se till att DVD-brännaren, eller dess DVD writing program, är för närvarande inte i bruk om strömindikatorn lyser, men skivfacket inte öppnas. Följ alla instruktionerna på skärmen med programvaran att avbryta den aktuella operationen, eller stänga programmet så att du kan mata ut skivan. Dessutom, om skivfacket öppnas när datorn startas, stäng alla program som körs programvaran och starta om datorn.
  4.
  In ett gem i hålet för manuell utmatning på framsidan panel under skivfacket för att öppna facket när enheten inte är påslagen, eller som en sista utväg när det vägrar att mata ut en skiva.
  5.
  Kontrollera DVD-skivan om facket öppnas utan att vara tillfrågad. Var det rätt inställd-och uppåt-på brickan? Är det dammiga och smutsiga? Rengör och ladda om skivan och försök igen. Försök med en annan skiva om det händer igen. Även om det inte är en skrivbar skiva (DVD-RW eller DVD + RW), kontrollera att den inte redan har skrivits av att läsa in den i en DVD-spelare eller DVD-ROM-enhet.
  6.
  Se till att du använder DVD skriver mjukvara-helst en medföljande din Memorex DVD-brännare-som är kompatibel med enheten. Dessutom har flera DVD-bränning program installerade kan påverka prestanda i vissa fall.
  7.
  Kontrollera USB-lampan på baksidan av brännaren om du använder en USB-anslutning och skivan kommer inte skriva eller skriver med en hastighet mycket långsammare än du ställa in den till. En grön lampa indikerar en USB 2. 0-anslutning och en röd lampa indikerar USB 1. 1. Datorn och att särskild USB-port måste ha USB 2. 0 kapacitet för brännaren att fungera korrekt med denna anslutning.

  Tips och varningar


 • Kontakta Memorex för någon större eller återkommande frågor genom att besöka deras hemsida på www. memorex. com, mejla dem på techsupport@memorex. com eller ringa avgiftsfritt 877-474-8548.

Previous:nothing Next:hur du uppdaterar ett gfx kort

Relaterade artiklar


 • Hur du kalibrerar batteriet för Compaq Presario R4000 laptop
 • hur man gör hantverkare 700 bluetooth upptäckbart
 • hur man byter en CMOS-batteriet på en Compaq Presario C700
 • hur du uppdaterar drivrutiner nätverkskort
 • tekniker för flerkärniga termisk hantering
 • hur reparera tjänsten utskriftshanteraren
 • hur man byter en nyckel på en vit macbook
 • skillnaden mellan xeon & Itanium
 • Felsökning av en laserjet 4p
 • hur man byter en laptop täcka