Dator > hur reparera fysiska dåliga sektorer

 • hur reparera fysiska dåliga sektorer


 • Fysiska dåliga sektorer på en hårddisk är områden för enheten som inte kommer att lagra data. Dessa skadade sektorer är faktiskt inte repareras, men hårddiskar kan tvingas att undvika att använda skadade sektorer av program som håller reda på vilka platser innehåller dåliga sektorer. Denna programvara kommer i form av felkontroll programvara, t. ex. att inbyggd i de flesta versioner av Windows, eller tredje part verktyg programvara som utformats för att lösa denna typ av fel. Hårddiskar med ett betydande antal dåliga sektorer kan ibland delas upp och formaterad i mindre logiska enheter också.

  Windows Felkontroll


  1.
  Säkerhetskopiera alla viktiga filer på hårddisken innan du försöker återställa en enhet som är att ha fel på grund av fysiska dåliga sektorer.
  2.
  Klicka på "Start", "Den här datorn" och högerklicka på den enhet som har problem. Välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på "Verktyg" och sedan klicka på "Kontrollera nu" under Felkontroll avsnitt.
  3.
  Markera rutan som säger "automatiskt åtgärda fel i filsystemet" samt rutan där det står att "Sök efter och försök att reparera skadade sektorer. " Låt datorn för att söka efter problem nästa gång den startar om du behöver det här alternativet av Windows och stäng sedan alla program och starta om för att starta genomsökningen, som kommer programmet Windows för att undvika att använda alla sektorer som dåligt, och kan eller inte kan återhämta sig all information som lagras i eller nära dessa sektorer.
  4.
  Upprepa detta skanna regelbundet för att kontrollera att ditt operativsystem är medveten om eventuella nya fysiska dåliga sektorer och är programmerad för att undvika att lagra data i drabbade områdena.

  Partitionering Drives Undvik fysiska dåliga sektorer


  1.
  Säkerhetskopiera alla filer och vara beredd att installera om alla program, drivrutiner eller filer som finns på disken, inklusive operativsystemet, innan justering av partitionen information om varje hårddisk, eftersom dessa åtgärder kommer normalt raderas alla filer på hårddisken.
  2.
  Kör Diskhantering, som ingår av Datorhantering under Administrationsverktyg delen av Kontrollpanelen.
  3.
  Högerklicka på den enhet som har problem och ta bort partitionen. Högerklicka på ledigt utrymme och välj "Ny enkel volym".
  4.
  Ange en mindre storlek än den fulla kapaciteten i enheten, t. ex. en tredjedel kapacitet, och vidare till skapa en ny partition och formatera den med hjälp av standardvärden för allt utom storlek.
  5.
  Kör disken felkontroll verktyget med en fullständig genomsökning för att avgöra om den nya partitionen är fel- gratis, och i så fall fortsätta genom att skapa en annan partition med nästa tillgängliga avsnitt av enheten efter samma steg för allokerat utrymme. Bestäm vilken partition som innehåller de fysiska dåliga sektorer genom att köra felkontroll och undvika att använda den partitionen för data, eller ta bort partitionen och ytterligare dela upp den i mindre partitioner förrän en stor del av enheten är användbar.

  Tips och Varningar


 • Programvara från tredje part finns också för hårddisk Felkontroll och felkorrigering men det är utanför omfånget för denna artikel. Skapa många små partitioner och skanning var och en kan begränsa den dåliga sektorer och låta hårddisken delas upp i större partitioner när platserna bestäms. Felkontroll verktyg och programpaket inte fixa dåliga sektorer, lokalisera de dem och göra ett bord på sina platser så att Windows kan undvika att använda dessa sektorer för att lagra data.
 • Säkerhetskopiera filer på hårddiskar som upplever problem, eftersom skadade sektorer kan vara ett tecken på nära förestående fel på en enhet. Använd aldrig en enhet som har kända dåliga sektorer för kritiska data fungerar som dessa enheter bör övervägas opålitliga och mer sannolikt att misslyckas än enheter som inte har några skadade sektorer.

Previous:nothing Next:hur man återställer en Xerox xc830

Relaterade artiklar


 • hur man bränner bilder på en DVD med Windows XP
 • hur man fixar skärmen på en Toshiba M300
 • Dell Inspiron 2200 specifikationer
 • T40 tangent reparation
 • hur reparera en Toshiba M300
 • hur man byter skärmen på en Toshiba Satellite A105
 • hur man återställer en M-Audio Keystation pro
 • hur du fyller lexmark 32 bläck
 • Felsökning av en LaserJet 3050
 • vilka kablar behöver jag för att ansluta min dator till en TV?