Dator > Tips för en HTPC

 • Tips för en HTPC


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Plektrum.
  Antistatiskt armband.

  En hemmabio PC (HTPC) är en dator som är konstruerad för att vara ansluten till en TV istället för en datorskärm. De flesta HTPCs inkluderar TV-mottagare så att du kan köra din kabelanslutning via datorn och spela in TV-sändningar att spela upp senare. Dessutom ger en HTPC dig att njuta av andra aktiviteter såsom att surfa på webben från soffan. Om du köper eller bygger en HTPC, hålla några användbara tips för att maximera njutningen av din upplevelse.

  Testa din trådlösa signal

  Om din plan är att installera HTPC i en sluten glaslåda med andra delar av ljud-och videoutrustning, testa dina trådlösa signalen. Om du upptäcker att HTPC inte får tillräcklig signal från den trådlösa routern, skulle det vara mycket mindre av ett irritationsmoment att lära sig om detta i början av installationen. Om datorn inte kommer att få en tillräcklig signal när du stänger fall överväga att flytta den trådlösa routern närmare, köpa en signal extender eller med en trådlös Internet-anslutning i stället.

  Bygg för Silence

  Om du bygga din HTPC som ni kanske en typisk stationär dator, kan du bli besviken att finna att fläktljudet dränker den lugna delar av filmer. Om du bygger en HTPC, optimera den för tystnad genom att använda komponenter som producerar ett minimum av värme, effektiva kylflänsar och långsamt snurrande fläktar. Om du inte har lust att bygga en dator själv, köpa ett färdigt HTPC med just dessa egenskaper.

  Välja en lämplig Keyboard

  När du har monterat och installerat en dator som ger dig lyxen av surfar webben eller e-post från soffan, är det sista som du vill vara bundna till datorn genom ett fast tangentbord. Välj ett tangentbord avsett för drift HTPC med en långväga trådlös sändare och inbyggd styrpinne eller pekplatta. HTPC tangentbord tenderar också att vara små, som bärbara tangentbord, så att du kan stuva en i en ficka intill i soffan när du inte använder den.

  Inköp gott om förvaringsutrymme

  För en HTPC kan du aldrig har tillräckligt med lagringsutrymme. Tänk att ha möjligheten att kopiera hela ditt bibliotek av DVD-skivor till datorn och spela en av dina val genom att klicka på den snarare än att behöva söka igenom ditt bibliotek för rätt skiva. Dessutom ger en större mängd lagringsutrymme dig att spela in TV-sändningar till ditt hjärta innehåll --- i HD, även om din kabel tjänsten ingår den här funktionen. Idag hårddiskar är tillräckligt billig för att en samling av externa hårddiskar är en mindre kostnad jämfört med kostnaden för HTPC själv.


Previous:nothing Next:skriver aktiviteter för barn

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort sidopanelerna på min ProLiant server
 • hur du tar bort locket från HP n5430
 • hur man fyller en HP 74 bläck cartidge
 • Skillnaden mellan en SATA och en IDE-DVD-enhet
 • riktlinjer för att köpa en ny dator
 • hur man överklockar Intel Dual Core CPU
 • hur man återställer en M-Audio Keystation pro
 • de fyra viktigaste komponenterna i en hårddisk
 • hur säkra ett Microsoft Exchange Server
 • Toshiba Satellite A45-S250 specifikationer