Dator > Hur byter jag elektronik modulen om Xerox Phaser 8400?

 • Hur byter jag elektronik modulen om Xerox Phaser 8400?


 • Att veta de rätta åtgärderna för att ersätta delar på din Phaser 8400 kan hjälpa dig att upprätthålla en fungerande skrivare. Vaxskrivare såsom Phaser 8400 är konstruerade för enkel demontering av större delar, varför elektroniken modulen omsluter strömmen och styrelser för maskinen. Jämförbara laserskrivare kräver att du byta ut delar separat

  Du behöver:. .
  Skruvdragare med en T20 skruv spets
  .
  Phaser 8400 Elektronik modul.
  Små plast kopp.
  Stor pappkartong eller reservdelar bord.


  1.
  Koppla ur skrivaren och nätverket sladden från elektronik modulen. Låt 30 minuter för maskinen att kyla om den inte kyls redan. Placera skrivaren på ett bord eller en stor kartong där du har tillgång till varje sida av maskinen för att byta ut elektronik modulen. Den stora metallföremål på baksidan av skrivaren är elektroniken modulen. Koppla bort alla kablar från höger och vänster sida av skrivaren.
  2.
  Avlägsna de fem skruvarna på den yttre delen av elektroniken modulen. Deponera dessa skruvar i en kopp till förvaring. Ta bort skruvarna i den övre vänstra och övre högra av elektronik modul som ansluter till höger och vänster lucka till skrivaren ramen.
  3.
  Öppna utgångsluckan ovanför kontrollpanelen. Ta bort luckan till kontrollpanelen genom att skjuta till vänster framåt och lyfta upp det från skrivaren. Var noga med att inte slita kontrollpanelen från dess ledningar. Ta försiktigt bort två kablage och bandkabel från kontrollpanelen. Ta bort kontrollpanelen och placera det försiktigt på bordet.
  4.
  Öppna den främre luckan på skrivaren (lucka A). Flytta till höger sida av maskinen och lokalisera fliken för rätt skydd. Den första ligger till höger om kontrollpanelen och den andra ligger nära där nätsladden ansluts till den elektronik modulen. Lyft på flikarna och dra loss den högra sidan. Den vänstra luckan har en flik som finns till vänster i kontrollpanelen. Lyft på fliken och dra av bakstycket från vänster sida. Ta bort ur genom att lyfta bort det från skrivaren.
  5.
  Lyft bläck-loader (plastdelen som tillåter dig att placera fast bläck kuberna inne) långsamt från chassit av skrivaren. Krokar på slutet av bläck-loader gör det möjligt att koppla på skrivarens baksida. Koppla ur kontakterna och noterar hur ledningarna vägar tillbaka till skrivaren. Lyft bläck-loader församling bort från ramen. Ta bort de två skruvarna som håller elektroniken modulen till ramen på skrivaren. Dessa skruvar är under bläck-loader.
  6.
  Ta bort elektronik modulen genom att sakta vickar den fram och tillbaka. Ta ut kortet minneskonfiguration och hårddisken. De bör lossna modulen lätt. Kassera den använda elektronik modulen och installera den konfiguration kort, minne och hårddisk på den nya elektroniken modulen. Skjut in den nya elektroniken modulen i långsamt. Skruva i de två översta skruvarna och de fem skruvarna som håller fast elektronik modulen på baksidan av maskinen.
  7.
  Placera bläck-loader så det hakar fast på baksidan av maskinen . Drag ledningarna och anslut dem till elektronik modulen. Den grå kabeln från sidan måste vara korrekt lagd mellan bläck-loader och på sidan av skrivaren. Sätt tillbaka bläck-loader i rätt position.
  8.
  Ta din utgångsluckan och guide stiften ner bilden. Placera locket i skårorna på bläck-loader. Öppna utgångsluckan. Se manöverpanelkabeln är också på ramen och har inte fallit på höger sida av skrivaren. Inte fälla någon av kontakterna till kontrollpanelen bakom klädseln. Byt vänster och höger sida täcker genom att matcha spåren på undersidan av täcker till hålen i ramen. Se till att flikarna på omslagen ligger an mot ramen och spåren är fast i hålen. Om du lösgöra utgångsluckan, ta bort den högra och vänstra luckan, sätt tillbaka den utgångsluckan och försök igen. Stäng den främre luckan på skrivaren.
  9.
  Center kontrollpanelen och anslut flatkabeln och de två trådbundna anslutningar. Skjut luckan till kontrollpanelen ner och placera den över kontrollpanelen tills det klickar på plats. Stäng utgångsluckan.
  10.
  Återanslut alla anslutningar till elektronik modulen. Återanslut nätsladden och nätverkskabel.

  Tips och varningar


 • flesta tillverkare kommer att ogiltigförklara en garanti om du försöker att fixa maskinen på egen hand.
 • Service manualer för Xerox skrivare är tillgängliga online.
 • Stäng av enheten och koppla ur den när du arbetar med elektronik.
 • Statisk energi kan skada din utrustning när du arbetar med styrelser eller elektronik. För att undvika detta, ur eventuell statisk elektricitet på något i närheten.

Previous:nothing Next:Felsökning av HP LaserJet P2015dn

Relaterade artiklar


 • hur man återställer SonicWALL tele3
 • byte av toner instruktioner
 • hur du aktiverar pekplattan bläddra
 • hur att centrera utskriften för en HP penna 4.800 skrivare
 • hur kopiera karaoke låtar till USB-enheter för att spela i karaoke-maskiner
 • hur man bygger en gamer dator
 • hur man fyller Epson Stylus cx5200 bläckpatroner
 • vad är SuperDrive?
 • hur du uppdaterar en bios setup
 • hur du uppdaterar en WiFi USB-kontakt