Dator > hur till göra min Mac G4 till en spelautomat

 • hur till göra min Mac G4 till en spelautomat


 • Macintosh PowerMac G4 skrivbordet är en solid performer när det kommer till affärsinriktad datoranvändning. Gör G4 mer kompatibel med att spela spel genom att uppgradera 450MHz hastighet processorn upp till 1,66 GHz med en mer kraftfull processor och påskynda visningen av grafik med en video grafisk bearbetning kort som har mer inbyggt minne. Båda dessa köpas från en Apple-återförsäljare eller en dator leverans butik. Utformningen av G4 gör det möjligt för processorn och videon grafisk bearbetning kort att ersättas utan att skada logikkortet eller inre komponenter. De G4 måste delvis demonteras, men inga speciella verktyg behövs

  Du behöver:. .
  G4-kompatibelt kort CPU
  Video grafisk bearbetning kort.
  Installationsskivan.
  Flat kanter och Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Nål-plattång.

  Byt processor


  1.
  Tryck på strömbrytaren för att starta G4. Tryck på "Mata ut-tangenten på tangentbordet när skrivbordet visas. Placera den medföljande installationsskivan på den utmatade skivfacket. Tryck på "Mata ut" knappen för att stänga facket.
  2.
  Dubbelklicka på ikonen för DVD när den visas på skrivbordet. Dubbelklicka på installationsprogrammet insidan av fönstret som visas. Följ menykommandon för att installera programmet i Mac operativsystem. Dra ikonen för den installationsskiva som är på skrivbordet till papperskorgen. Ta ut installationsskivan från den utmatade skivfacket. Tryck på "Mata ut" knappen för att stänga facket.
  3.
  Tryck och håll "programmerare" knappen som är under Power-knappen på framsidan av G4. Tryck på strömbrytaren en gång. Släpp "Programmerare"-knappen en lång ton hörs.
  4.
  Välj lämpligt kommando på menyn som visas för att uppdatera operativsystemet att G4 använder (till exempel OS9 eller OSX). Välj "Starta om" från menyn när texten visas på skärmen som bekräftar installationen är klar.
  5.
  Stäng av G4. Ta bort alla kablar som är anslutna till baksidan, inklusive nätsladden. Rotera G4 så att sidan panelen med Apple-logotypen är vänd mot dig.
  6.
  Dra upp låsspärren över Apples logotyp. Dra sidopanelen nedåt. Leta reda på metallplattan med den räfflade toppen på insidan av sidostycket.
  7.
  In spetsen på den platta kanter juvelerares skruvmejsel i en av de två klippen i framkant av metallplattan. Lyft upp på toppen för att öppna spärren. Upprepa detta med de andra klippet. Dra varje klipp bort metallplattan med käftarna på en nål-plattång. Ta bort metallplattan.
  8.
  Ta bort de tre skruvarna från den exponerade kretskort med hjälp av Phillips juvelerares skruvmejsel. Lyft försiktigt på kretskortet rakt upp och stänga av G4. Öppna skyddande påse och ta ut G4-kompatibelt kort CPU. Ta bort den gröna skyddshuv som är på kortet.
  9.
  Håll kortet med fläkten uppåt och längst upp till vänster sida. Placera kortet på G4 där kretskortet var. Tryck ner kortet på G4 att klicka den på plats. Fäst tre skruvar som togs bort tidigare i de tre hålen i kortet med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  10.
  Placera sekundära fläkten på den övre högra sidan av kortet. Skruva in den med den medföljande skruven. Koppla in nätsladden från den första fläkten på baksidan av sladden som kommer från den sekundära fläkten. Koppla in nätsladden från den sekundära fläkten i ett av de fria strömkontakter från bredvid den hårddisk som är till den övre vänstra sidan av kortet.

  Byt Video grafisk bearbetning Card


  1.
  Ta bort skruven som håller den vertikala metall fliken på baksidan högra kanten av G4 med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra fliken ut och kasta det på rätt sätt.
  2.
  Öppna skyddande påse och ta ut ersättning videon grafisk bearbetning kort. Håll kortet så att det sammanbindande stiften är nedåt och anslutningsportarna anslutna till kortet är vända rätt.
  3.
  Sätt sammanbindande stiften i öppningen i G4 bredvid fliken. Tryck anslutningsportarna genom hålet nu övergivits av fliken. Tryck nedåt för att engagera kortet i kortplatsen.
  4.
  Fäst skruven till kortets övre högra hörnet med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  5.
  Stäng sidopanelen. Dra låsning spärren. Sätt tillbaka alla kablar, med undantag för monitorkabeln som nu ansluter till bildskärmsporten om att ersätta videon grafisk bearbetning kort.

  Tips och varningar


 • Undvik en statisk elektrisk urladdning genom att röra vid metall slots på baksidan av G4 innan du öppnar sidopanelen.

Previous:nothing Next:Hur återställer jag disk t2692?

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en kanon patron
 • hur reparera en Epson C90 skrivare
 • Inaktivera pad Toshiba touch
 • Hur ta isär jag en acer 3650?
 • Varför hoppar muspekaren?
 • hur man byter minne i D830
 • Packard Bell Imax 3515 specifikationer
 • hur man öppnar en Dell stationär fall
 • hur man byter hårddisk i en iMac G4
 • hur man kan återställa en Toshiba A65