Dator > hur man byter en CMOS-batteriet på en Compaq Presario C700

 • hur man byter en CMOS-batteriet på en Compaq Presario C700


 • Alla grundläggande inställningar på din Compaq Presario C700 laptop lagras med ström från en liten batteri om storlek och form av en klocka batteriet. När det batteriet börjar misslyckas, kan du märka att klockan på C700 börjar förlora tid, eller att enheten återställs minnet räkna varje gång den startas om. Om du märker något av dessa symtom, som ersätter den CMOS batteriet, även känt som RTC batteriet på moderkortet ska lösa dem. Processen kräver omsorg och uppmärksamhet på detaljer

  Du behöver:.
  Platt huvud och regelbunden skruvmejslar.
  Ersättningsbatteri.

  Byt batteri


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden från baksidan. Vänd C700 över så att undersidan är vänd mot dig. Skjut batteriets frigöringsspaken till upplåst läge och lyft ur den bärbara datorn.
  2.
  Ta bort skruvarna som håller hårddisken på plats. Ta tag i dess front och dra ut den i målet. Gör samma sak med den optiska enheten.
  3.
  Leta upp de tre Phillips skruvarna som håller fast tangentbordet till C700. Dessa skruvar är på botten av datorväskan. Lägg skruvarna åt sidan och vrid laptop rätt sida upp.
  4.
  Öppna den bärbara datorn så långt det går, sedan försiktigt lyfta upp den bakre kanten av tangentbordet med en liten flat skruvmejsel eller liknande instrument. Försiktigt bända upp tangentbordet, lyft sedan av den i ärendet och lägga den över displayen.
  5.
  Vänd datorn upp och ned och ta bort raden av skruvarna längs baksidan av enheten. Vänd den bärbara datorn rätt sida upp och öppna den så långt det går. Ta bort strömknappen locket och slå lock och ställ dem åt sidan.
  6.
  Loss kabeln bildskärmen och dra den genom routing kanal på den övre panelen av den bärbara datorn. Ta bort mikrofonen kabeln från C700 moderkortet.
  7.
  Ta bort skruvarna som håller displayen till den bärbara datorn. Lyft displayen av och lägg den åt sidan.
  8.
  Vänd datorn upp och ned med fronten på den bärbara datorn mot dig. Leta reda på Phillips skruvarna som håller fast frontpanelen på enheten. Ta bort dessa skruvar, sväng sedan den bärbara datorn rätt sida upp.
  9.
  Koppla LED kabel och styrplattan kabeln från moderkortet. Lyft den bakre kanten av den övre luckan och vrid den uppåt och mot dig. Lyft den övre luckan från datorn.
  10.
  Ta loss kontakten från moderkortet och kör det igenom routing-kanal. Ta bort Phillips skruvarna som säkrar moderkortet, sedan bort USB-kabeln ombord.
  11.
  Ta tag i kanterna på den bärbara datorn ordentligt och flex dem fram och tillbaka för att lossa moderkortet . Lyft upp den högra sidan av moderkortet och dra upp den i en vinkel.
  12.
  Vänd systemkortet upp och ned och koppla ur CMOS-batteriet. Sätt i ett nytt CMOS batteri och koppla den till moderkortet. Omvänd föregående steg för att montera ihop den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • ersättningsbatteri för C700 är en del nummer 454947-001, enligt den bärbara datorn manuellt.

Previous:nothing Next:hur man byter enheten i en Asus Eee PC 904ha

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara bilder på ett SD-kort
 • hur man använder Microsoft User Exchange Server övervaka
 • tomma kassetten återvinning
 • hur man konfigurerar en hk-1320 LaserJet-skrivare i liggande läge
 • hur man avveckla en laptop tangentbord
 • hur man återställer tanken avfall bläck på en kanon ip3000
 • hur man överklockar Radeon 4670 grafikkort
 • hur du infogar en bild i ett Memory Stick
 • hur du uppgraderar minnet på en Toshiba-dator
 • specifikationer för ett SONY VGC-js110j / s