Dator > hur reparera en hp laptop jack

 • hur reparera en hp laptop jack


 • En tyvärr vanlig företeelse för laptop-ägare det snubblar över din bärbara dator nätsladd slet ut sladden ur den bärbara datorn uttaget. Detta kan ha drastiska konsekvensen av att bryta din vägguttag. Den kraft att slita loss ur nätsladden ur uttaget bryter Jack samband med moderkortet. Utan ett fungerande power jack du inte kan ladda din bärbara dator batteri. Ägarens av HP bärbara datorer inför detta problem kan reparera domkraften själva. Tänk alla HP bärbara datorer är lite olika, så instruktionerna i denna guide är allmänna tips. . Hänvisa till din specifika bärbara servicehandboken för mer specifika instruktioner

  Du behöver:.
  Phillips och platt skruvdragare huvud
  Lödkolv och löd.
  Desoldering pump.
  Ersättningskraft jack.
  Elektrostatisk handled band.
  Gem.
  Termiskt fett.


  1.
  Lägg din bärbara HP nedåt på ett bord och ta ut batteriet. Ta bort skruvarna som håller avtagbar panel i botten på den bärbara datorn på plats. Ta bort skydden.
  2.
  Ta bort hårddisk, minne och trådlösa kortet. Typiskt hårddisken kan avlägsnas genom att skjuta den på utsidan av den bärbara datorn och dra ut den ur hårddiskfacket. De minnen kan tas bort genom att sprida spärrarna på sidorna av pinnen och skjuta sticker ut sina socklar. Den trådlösa kortet kan låsas av lås eller en enda skruv. Se till att koppla det trådlösa antennkablarna från trådlösa kortet innan du tar den.
  3.
  Ta bort den optiska enheten. På flesta HP bärbara datorer, är den optiska enheten hålls på plats av en enda skruv. Ta bort skruven och tryck kör ut ur den bärbara datorn basen. På vissa modeller måste du skjuta ett gem i skivfacket release hål för att mata ut skivfacket. Ta tag i facket och använda den för att skjuta köra ut ur basen.
  4.
  Undanröja eventuella återstående skruvarna från botten och sidor av den bärbara datorn. Normalt kommer det att finnas cirka 15, men antalet varierar beroende på modell av laptop. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen.
  5.
  Bort tangentbordet och ramen. Vanligtvis måste du använda en platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel, som ligger längs tangentbordet. När ramen är bort, ta bort alla skruvar som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet upp och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet.
  6.
  Ta bort alla skruvarna som håller displayen på plats. Koppla bort bildskärmen ur moderkortet och lyft den rakt upp för att ta den.
  7.
  Bort några skruvar som håller locket på plats. Bänd upp locket på den bärbara datorn bas, med början i ryggen. Se till att koppla bort pekplattan kabeln och alla andra kablar som förbinder övre luckan till moderkortet.
  8.
  Ta bort alla komponenter som fästs vid moderkortet. Detta kommer att variera kraftigt beroende på din specifika HP, men åtminstone din kommer att behöva ta bort en USB-styrelse, högtalare montering och modem ombord. Helt enkelt koppla bort kablar som komponenter till moderkortet och ta bort skruvarna på komponenter på plats. Lyft komponenter för att avlägsna dem.
  9.
  Bort kylaggregatet och CPU. Kylaggregatet skall normalt bestå av en fläkt och kylfläns som hålls på plats av några skruvar. Koppla bort fläktkabeln från moderkortet och ta bort skruvarna. Lyft kylaggregatet rakt upp för att ta bort den. Processorn kan tas bort genom att bläddra frigöringsspaken eller vrida låsskruven motsols och lyft upp det och ur vägguttaget.
  10.
  Ta bort alla skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet upp av den högra sidan och dra ut den ur den bärbara datorn basen. Leta reda på strömuttaget, vanligtvis i det bakre hörnet av brädet.
  11.
  Använd din lödkolv för att värma upp löd hålla strömbrytaren domkraften på plats. Värm lödtenn på undersidan av moderkortet. Använd din DESOLDER pump för att ta bort den gamla löda. Dra försiktigt din gamla eluttaget bort av moderkortet.
  12.
  Coat utsidan av hålen strömuttaget på moderkortet med ett tunt lager lödtenn. Skjut in den nya eluttaget i hålen. Löd kontakter på undersidan av moderkortet och låt löda torka.
  13.
  ihop din HP bärbara dator genom att vända föregående steg. Se till att gälla ett tunt lager av termiskt fett på toppen av din CPU innan du sätter på kylaggregatet.

  Tips och varningar


 • dra ur din bärbara dator innan du flyttar kommer skydda dina vägguttag.
 • HP håller bruksanvisningarna, komplett med demontering instruktioner på sin webbplats. Se avsnittet Resurser för en länk till HP: s kundsupport.
 • Arbeta aldrig någon bärbar dator med ute jordning dig själv genom att bära en elektrostatisk handled band. Statisk elektricitet kan skada känsliga delar i datorn.

Previous:nothing Next:hur du uppdaterar HP Scanjet drivrutiner för Mac

Relaterade artiklar


 • anvisningar för rengöring för en HP 1220c
 • Pentium D prestanda
 • flash-enhet kontra hårddisk hastighet
 • hur man installerar grafik drivrutiner
 • Core 2 Quad CPU-prestanda
 • Core 2 Quad Q8200 prestanda
 • hur du återställer Seagate Master Boot Record
 • hur du uppgraderar latitud minne
 • hur man Demontera en bärbar dator
 • hur du uppgraderar CPU-hastighet