Dator > hur man byter en knappsats på en HP 8300 laptop

 • hur man byter en knappsats på en HP 8300 laptop


 • HP Pavilion dv8300 är en stor bärbar dator, vilket ger möjlighet till en fristående numerisk knappsats-något som många bärbara datorer inte har. Detta gör dv8300 ett lämpligt val för personer som arbetar inom områden som kräver regelbunden användning av en numerisk knappsats, t. ex. datainmatning. Om du har använt den numeriska knappsatsen för din HP Pavilion dv8300 nog att bära ut det, måste du ersätta den. Sedan Pavilion dv8300 knappsats är en del av tangentbordet, måste du byta ut hela tangentbordet församling för att ersätta knappsatsen.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  HP Pavilion dv8300 tangentbord (del 403809-001 för USA, 403809-031 för Förenade kungariket).


  1.
  Stäng av Pavilion dv8300 och ta bort laddningskabel och alla externa hårdvara. Vänd datorn, och ta bort batteriet.
  2.
  Ta bort den långa skyddskåpan bredvid Pavilion dv8300 batterifacket genom att skruva av Phillips-skruvarna helt och sätter en nagel i sömmen vid kanten av panelen. Denna panel täcker minnesmodulerna och trådlösa kort, som du inte behöver ändra.
  3.
  Skruva av fem Phillips-skruvarna löper längs bakkanten av Pavilion dv8300. Tre av skruvarna är inne i tomma batterifacket.
  4.
  Skruva loss de två Phillips-skruvarna i mitten av paviljongen dv8300. En skruv är i facket för RAM och trådlösa kort, och den andra är den sista skruven kvar i batterifacket. Vänd dv8300 över och öppna fönstret helt.
  5.
  Bänd plastremsan innehåller strömbrytaren bort från Pavilion dv8300 försiktigt med en platt skruvmejsel. Du kanske tycker att det är enklast att göra detta genom att bända locken bort från skärmen gångjärnen först och sedan arbetar mot botten av remsan. Efter att lyfta remsan nog att du kan passa ett finger under det, avsluta bort det med händerna. Du kan känna ett par snaps medan detta görs.
  6.
  Lyft baksidan av Pavilion dv8300 tangentbordet och rotera hela församlingen framåt och nedåt tills du når kabeln som ansluter den till moderkort. Vänd på tangentbordet kabellåset öppen med nageln och dra kabeln ur kontakten. Ta bort tangentbordet montering och placera den upp och ned på arbetsytan.
  7.
  Skruva av fem Phillips-skruvarna som håller Pavilion dv8300 tangentbordet till monteringsram. Ta bort tangentbordet, placera den nya i ramen och sätt tillbaka skruvarna.
  8.
  Placera den färdiga paviljongen dv8300 tangentbord montering upp och ner på toppen av handledsstödet. Trä flatkabel till moderkortet kontakten och stäng låset. Rotera tangentbordet ner i håligheten i datorn.
  9.
  Tryck plastremsan strömbrytaren tillbaka till sitt ursprungliga läge ovanför tangentbordet och över skärmen gångjärn. Stäng skärmen och vänd Pavilion dv8300.
  10.
  Ersätta alla Phillips-skruvarna som du tog bort, tillsammans med en för plast RAM och trådlöst kort täcker. Kom ihåg att sätta skruven på insidan av detta fack innan den täcks över det.


Previous:nothing Next:Hur använder jag en Inspiron kamera?

Relaterade artiklar


 • den bästa skrivaren för broschyrer
 • hur man byter en nyckel på en vit macbook
 • installation av mer än 2GB RAM i Windows XP
 • hur man demonterar en Eee PC
 • Hur sätter jag upp en laptop?
 • hur du uppgraderar minnet på en Toshiba-dator
 • hur man programmerar en Media Center-fjärrkontroll
 • Vad gör moderkortet i en dator göra?
 • hur man fyller en kanon patron
 • hur du tar bort CPU-fläkt i en HP d530