Dator > Hur ta isär jag en acer 3650?

 • Hur ta isär jag en acer 3650?


 • Till skillnad från många bärbara datorer, kräver Acer Aspire 3650 inte att du helt isär det för att nå de viktigaste komponenterna. Den hårddisk, optisk enhet, minne och CPU är alla tillgängliga utan att ta den bärbara datorn isär. Ändå finns det tillfällen när du kanske vill helt ta isär din 3650, vare sig det är att byta ut moderkortet eller att ge allt en grundlig rengöring. Oavsett anledning, med den bärbara datorn isär är en enkel process

  Du behöver:
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Antistatisk väskor.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Dra ur nätsladden och lägga Acer 3650 nedåt på ett bord. Framsidan av den bärbara datorn ska vara vänd mot dig. Ta bort batteriet genom att skjuta ut byta till utsidan av den bärbara datorn. Dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Sätt på en elektrostatisk handled band. Leta reda på hårddisken dörren bredvid batterifacket. Ta bort de två skruvarna som håller dörren på plats och ta bort luckan. Skjut hårddisken mot utsidan av den bärbara datorn och lyft den rakt upp att ta bort det från hårddisken viken.
  3.
  Bort de sex skruvarna som håller stora locket på plats och lyft bort locket. Ta bort locket ger dig tillgång till minne och CPU.
  4.
  Ut Memory Stick genom att separera spärrarna på sidorna av pinnen att den hoppar ut. Skjut sticker ut från eluttaget.
  5.
  Koppla bort fläktkabeln från moderkortet och lossa den från sin spärren. Ta bort de två skruvarna som håller systemet fläkt på plats och lyft fläkten rakt upp för att ta bort den. Under fläkten är CPU kylflänsen. Ta bort de fyra skruvarna som håller kylflänsen på plats och lyft den rakt upp för att ta bort den.
  6.
  Använd en platt skruvmejsel för att vrida låsskruven bredvid CPU moturs tills det klickar. Ta tag i CPU av sidorna och lyft den rakt upp. Placera processorn i en antistatisk påse förrän du är redo att installera om den.
  7.
  Leta reda på trådlösa antennkablar bredvid CPU-sockeln. Ta bort tejpen som håller kablarna på plats. Pop bort antennen skydd täcka håller kablarna på plats. Dra kablarna ur vägen. Vid denna punkt, är de anslutna till det trådlösa kortet, så se bara till att de är ur vägen
  8
  Leta mini täcka, precis ovanför CPU-sockeln. . . Ta bort skruven som håller den på plats och ta av locket. Ta bort de två skruvarna på baksidan hörn av den bärbara datorn också. Dessa skruvar hjälpa håller displayen på plats.
  9.
  Leta den optiska enheten i den främre högra delen av den bärbara datorn. I bakkant av enheten är en enda skruv som håller den på plats. Ta bort skruven och använda fingrarna för att driva den bakre änden av enheten tills den glider ut ur den bärbara datorn basen.
  10.
  Vänd på 3650 över och helt öppna displayen. Leta reda på tangentbordet bezel längst upp på tangentbordet. Använd en flat skruvmejsel för att försiktigt bända upp ramen och ta bort den. Ta bort den enda skruv som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet upp och koppla ur kabeln från moderkortet.
  11.
  Dra trådlösa antennkablarna genom öppningen i den bärbara datorns övre luckan. Koppla bort kabeln som går från displayen till moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna som håller bildskärmen på plats och lyft den rakt upp för att ta bort den.
  12.
  Lägg 3. 650 nedåt och ta bort de åtta skruvarna kvar på botten av den bärbara datorn . Vänd tillbaka och ta bort de två återstående skruvarna som håller locket på plats. Koppla bort pekplattan kabel och LED ombord kabel från moderkortet. Lyft försiktigt upp locket på den bärbara datorn bas, börjar med den bakre änden och arbeta dig framåt.
  13.
  Leta reda på växel och modem ombord längs sidan av den bärbara datorn. Pop växel stänga av moderkortet. Avlägsna skruven som håller modemet styrelsen på plats. Pop bort av moderkortet och ta bort den. Koppla bort eventuella kvarvarande kablar som är anslutna till moderkortet.
  14.
  Ta bort skruven som håller moderkortet på plats. Dra försiktigt baksidan av laptop bas fram till moderkortet lossnar från basen. Lyft försiktigt moderkortet upp för att ta den.

  Tips och varningar


 • Rengör din inre delarna innan du sätter tillbaka dem.
 • förebygga skador från statisk elektricitet genom att bära en elektrostatisk handled band.

Previous:nothing Next:Hur använder jag en tablett grafisk penna tablett för fotoredigering?

Relaterade artiklar


 • felsökning av en HP Deskjet 6980 trådlös skrivare
 • hur man fyller bläckpatroner
 • mina laptop kommer inte att ansluta
 • tekniker för flerkärniga termisk hantering
 • hur man byter RAM i Dell Inspiron 2650
 • hur man överklockar en AMD Athlon X2 Dual Core processor 5600
 • felsökning bärbara datorer
 • hur reparera skadade sektorer på IBM hårddiskar
 • gratis disketter återhämtning program
 • hur jag ställer in min Belkin f5d7234-4 v3