Dator > hur isär Compaq-datorer

 • hur isär Compaq-datorer


 • Du behöver inte vara en certifierad dator tech för att uppgradera datorn och ta bort fel komponenter. Alla komponenter i din Compaq stationära dator är dolda bakom sidostycket, och kan tas bort och ersättas individuellt

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel


  1 <. . br>
  Stäng av datorns operativsystem och dra ut eventuella kablar eller enheter som är anslutna till någon av Compaqs hamnar. Vänta fem minuter för att säkerställa de interna komponenterna kyls ner.
  2.
  Ställ datorns hölje över på sin sida på ett stadigt underlag. Tryck antingen hand till metallen portarna på långt baksidan av ärendet att frigöra all statisk elektricitet i kroppen.
  3.
  Bort både skruvarna placeras i bakkant sidostycket och satte dem i en behållare. Vissa Compaq modeller använder i stället en stor plast tumskruv som måste manuellt slås motsols för att låsa upp sidopanelen.
  4.
  Dra panelen från Compaq datorn så att komponenter inuti fall är synliga. Tryck in knapp av plast på kanten av den främre luckan. Dra skärmen framåt eller till höger för att ta bort den från datorns hölje.
  5.
  Hitta torget metall låda som hus strömförsörjningen i det övre vänstra hörnet av målet. Koppla bort alla kablar som förbinder nätaggregatet till moderkortet och kör på höger sida av målet. Ta bort de fyra skruvarna som håller nätaggregatet på plats och dra hela enheten ur datorn.
  6.
  Hitta den tunna gröna minnesmodulerna placerad nära den högra kanten av moderkortet. Tryck ner plast låsning spärrarna anslutas till toppen och botten i slutet av varje modul. Lyft moduler av sina moderkort hamnar och ställ dem åt sidan.
  7.
  Ta bort de två skruvarna som håller plasten fläkten på plats i mitten av Compaqs moderkortet. Med vissa modeller måste du istället att trycka ner en metall klipp. Koppla bort fläktens kabel och ta bort fläkten.
  8.
  Lyft av metall kylflänsen som sitter under fläkten för att avslöja torget processorn enheten. Lyft plast spaken på kanten av processorn och dra processorn från moderkortet.
  9.
  Leta rätt på raden av horisontellt placerade expansionskort nära botten på moderkortet. Ta bort skruven som håller varje expansionskortet på plats och ta bort korten genom att dra dem direkt uppåt.
  10.
  Leta reda på hårddisken och den optiska enheten i metall vikar längst till höger i slutet av fallet. Ta bort skruvarna som håller varje enhet på plats. Skjut driver framåt och dra ut dem från främre delen av datorns hölje.
  11.
  Ta bort skruvarna placeras längs övre och undre kanten av moderkortet. Det exakta antalet skruvar varierar mellan Compaq modeller, men vanligtvis åtta eller sex. Skjut hela moderkortet lätt mot framför datorn ärendet och dra moderkortet ur målet för att avsluta plockar isär datorn.

  Tips och varningar


 • Antalet av expansionskort och minnesmoduler i datorn kan variera beroende på vilken specifik modell av Compaq dator du har.
 • aldrig direkt beröring underkanten av metallen kylfläns. All kontakt med mänsklig hud kommer att orsaka en överföring av oljor som förhindrar att kylflänsen från korrekt kylning av processorn när den är tillbaka.

Previous:nothing Next:hur man uppgraderar ATI AGP Mobility Radeon 4x grafikkort

Relaterade artiklar


 • Hur fixar jag en svart linje längs mitten av sidan på en HP Officejet skrivare?
 • hur man rengör ett pc som ny
 • USB-skrivare frågor
 • hur man återställer en HP M3027x
 • Hur man testar en PC för minneskapacitet
 • hur man bränner bilder på en DVD med Windows XP
 • hur jag ställer in min Belkin f5d7234-4 v3
 • Vad gör moderkortet i en dator göra?
 • hur du ställer in en skrivare för att dela på Wi-Fi
 • hur du justerar kontrasten för en Dell-dator