Dator > hur du krypterar ett USB-minne

 • hur du krypterar ett USB-minne


 • Förlora tummen enhet kan vara stressande och farligt. Den innehåller potentiellt en mängd information om dig, och om det hamnar i fel händer någon kan invadera din personliga eller ekonomiska liv. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på detta problem via kryptering. Kryptering gör att dina data ska kodade och oåtkomliga för någon utan rätt lösenord. Om du förlorar din krypterade enheten skulle en-vara kriminell skulle inte ha tillgång till dina personuppgifter. Flera alternativ finns för att kryptera ett USB-minne.

  Du behöver:
  tomma tonerkassetten från en laserskrivare


  1
  Kryptera hela din minne med Windows 7 Ultimate eller Enterprise-utgåvorna. . . Dessa versioner av Windows 7 kommer med en funktion som kallas "BitLocker To Go", som låter dig kryptera dina USB-minne och förhindra tillträde utan rätt lösenord. Det här alternativet är bara tillgängligt i Ultimate och Enterprise-utgåvorna, även om minskad tillgång till den krypterade enheten är tillåten på andra versioner av Windows. Om du bara tänker använda tummen enhet på Windows 7 Ultimate eller Enterprise datorer, är detta den mest praktiska alternativet.
  2.
  kryptera enskilda filer med hjälp Remora USB Disk Guard. Detta program installerar direkt till och körs från USB-minne. Den tillåter att filer kan krypteras och dekrypteras individuellt, vilket innebär att endast filer manuellt dekrypteras kan nås. Detta ökar säkerheten i andra filer, utan även kräver mer ansträngning från användaren. Begränsningen med denna metod är det lätt att oavsiktligt lämna filer dekrypteras och sårbara.
  3.
  Skapa en krypterad, plattformsoberoende "container fil" med TrueCrypt, som kan köras direkt från tummen köra utan installation. Data i behållaren filen dekrypteras "on-the-fly", så det är aldrig permanent dekrypteras och behöver inte ses krypteras efter användning. Det betyder att dina data förblir krypterad hela tiden, även efter strömavbrott eller en oväntad borttagning av USB-minne. Det här alternativet är den mest robusta, ger starkare 256-bitars kryptering och är plattformsoberoende, vilket betyder att din container filen är tillgänglig i Windows, Mac och Linux. Begränsningen till detta alternativ är att användaren kräver administrativa rättigheter för att köra TrueCrypt som inte redan har installerats på värddatorn.
  4.
  skapa en krypterad Windows "container fil" med OTFE. Liknande TrueCrypt är detta container fil dekrypteras on-the-fly och eventuellt erbjuder 256-bitars kryptering. OTFE Explorer är inte lika stark, men det kräver inte administratörsbehörighet för att köra, vilket betyder att det finns tillgänglig på ett bredare spektrum av Windows-system.

  Tips och varningar


 • När du väljer ett lösenord, längre och mer komplexa lösenord eller lösenfraser är säkrare, men de bör också vara lätt att komma ihåg.
 • Glöm inte ditt lösenord. Om det behövs, skriv ner det i en separat och säker plats. Om du förlorar ditt lösenord, dina data kommer att kunna återfås.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du överför data från en hårddisk till en ny

Relaterade artiklar


 • hur reparera en HP 1903f bildskärm
 • hur man ansluter en Pocket PC till en Ethernet-kabel
 • förenlighet RAM uppgraderingar
 • hur du ansluter från en bärbar dator och en Wii till en HP Photosmart C6100-skrivaren
 • min hp pavilion dv2000 laptop har ett problem att slå på
 • hur man byter minne i Tecra A6-ez411
 • hur man ansluter en bärbar dator till en NEC LCD-projektor
 • hur man installerar en Pentium D-processor
 • hur man kombinerar flera hårddiskar till en port multiplikator
 • hur man bränner xp uppdateringar på en CD