Dator > hur man byter en bärbar hårddisk med en SSD

 • hur man byter en bärbar hårddisk med en SSD


 • Solid State Drives, även känd som SSD-enheter, använder flashminne eller RAM-chips för att hålla datorn data. De kallas "solid" eftersom det inte finns några rörliga delar, och det är det som gör dem mycket snabb och tillförlitlig. Å andra sidan, SSDs kommer i mycket mindre kapacitet än vanliga bärbara enheter, som börjar på 250 GB i ännu budget modeller. Som jämförelse är 128 GB stor kapacitet för en SSD. Men med en SSD-enhet behöver du inte oroa dig för att förlora data när du tappar den bärbara datorn

  Du behöver:
  liten Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Köp den största kapaciteten Solid State Drive du har råd. Du behöver minst utrymme för datorns program, Windows självt tar upp 20 till 30 gigabyte (GB) ledigt hårddiskutrymme. En 128 GB-enheten är bra för de flesta. Frekvensomriktaren måste använda samma gränssnitt som din bärbara aktuella enheten, så leta upp din bärbara dator specifikationer och ta reda på om den bärbara datorn körs på en IDE-eller SATA-gränssnitt. De flesta moderna datorer använder den senare. Dessutom köper en 2,5-tums SSD så att den passar i din bärbara hårddisk caddie.
  2.
  Kontrollera att du har drivrutiner händig innan man går vidare med swap. Förare bör komma med enheten, men om du inte har dem gå till enheten tillverkarens webbplats och hämta dem, sedan bränna dem på en skiva du kan köra på din dator. Windows Vista och Windows 7 kommer vanligtvis känna igen enheten och installera drivrutiner för dig, men Windows XP saknar detta stöd.
  3.
  Koppla din bärbara dator och ta ut batteriet. Vänd på den och leta reda på hårddiskens lock. På många Thinkpad och Latitude-modellen, är klädseln på ena sidan av den bärbara datorn, såsom bredvid den optiska enheten. Om du inte vet enheten läge, ta bort skruvarna och ta bort täcker tills du hittar den 2,5-tums hårddisk i en aluminium caddy. Frekvensomriktaren är lätt att hitta i flertalet PC-baserade bärbara datorer.
  4.
  Bort hårddisken genom att lossa skruvarna som håller den i Caddy. Hårddiskar på sidan av datorn glida ur, och hårddiskar tillgänglig från undersidan av den bärbara datorn vridbara upp och dra ut. Skruva fast hållaren på SSD och läggas ner i den bärbara datorn på samma sätt som du tog bort det.
  5.
  starta upp din bärbara dator och tryck på SETUP-tangenten-typiskt "Esc" eller en tangent-innan Windows börjar laddas. Basic Input /Output System (BIOS) laddas, visas en lista över datorns maskinvara. Leta efter SSD i listan för att se till att datorn känner igen det. Starta om datorn och börja installera Windows på hårddisken och sedan överföra dina filer. Installera alla drivrutiner när det behövs.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur kopiera starta IDE till SATA

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag överklocka en Intel Core 2 Duo T7500-processor?
 • hur du ställer DMA på dvd brännare
 • hur man formaterar om en Cruzer Micro
 • felsökning av en mag platt skärm dator
 • hur mycket makt har mitt grafikkort behöver?
 • Asus MyPal A626 specifikationer
 • GeForce 6600 GT specifikationer
 • hur du monterar en dator cpu
 • hur reparera ett trasigt lås på en Mac PowerBook
 • substitut för HP 20 bläckpatroner