Dator > hur man byter den övre luckan på min hp pavilion laptop

 • hur man byter den övre luckan på min hp pavilion laptop


 • Hewlett Packard bärbara datorer är byggda för att tåla normalt slitage, men ingen laptop är immun mot olyckor. Om din bärbara dator har tappats eller trampa på den, kan du spricka eller avsevärt skada din bärbara övre luckan. Den övre luckan är det enda som skyddar ditt tangentbord och alla bärbara datorns inre komponenter. Ska det vara skadad, bör det snabbt ersättas. Detta kan göras, men kommer att kräva en partiell nedmontering av den bärbara datorn
  1.
  Stäng av din bärbara dator och koppla bort strömkabeln från sin sockel. Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Ta bort batteriet från dess utrymmen som finns i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Batteriet hålls på plats av en enda spärren.
  2.
  Ta bort hårda omslag driva facket och dess fästskruvar från en av de fyra hörnen på undersidan av den bärbara datorn . Ta tag i plast dragfliken sträcker sig från hårddisken. Lyft rakt upp på hårddisken och ta bort den från den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort den inre Phillips-skruv säkra CD /DVD-enheten till höger eller vänster sida av bärbar dator. Sätt en liten gem i hålet på framsidan av enheten. Tryck på gemet i hålet tills enheten matas ut från facket. Ta bort CD /DVD-enheten från den bärbara datorn. Ta bort alla återstående skruvarna från botten höljet. Detta inkluderar skruvarna sitter inuti batteriet är tomt, hårddisk och optisk enhet fack.
  4.
  Placera den bärbara datorn ansikte upp, och sedan öppna i teckenfönstret så långt du kan. Ta tag i tangentbordet från bakom den översta raden på tangentbordet. Placera tangentbordet nedåt på den bärbara datorn yta. Koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  5.
  Ta tag i baksidan av strömbrytarskyddet. Brytaren täcka är den tunna plastbit som ligger mellan tangentbordet och LCD-enheten. Sätt brytaren locket nedåt på den bärbara datorn yta. Koppla den lilla flatkabeln från undersidan av strömbrytarskyddet. Ta bort locket från den bärbara datorn.
  6.
  Lossa kablarna som sträcker sig från varje sida av skärmen församling till moderkortet. Ta bort Phillips-skruvarna från varje skärm gångjärn, och sedan försiktigt lyfta hela skärmen församling från den bärbara datorn bas. Placera den på en plan yta med skärmen vänd uppåt för att undvika märken eller repor på skärmen yta.
  7.
  Koppla bort alla kablar som sträcker sig från den övre luckan till moderkortet. Den övre luckan är den viktigaste plasthölje som täcker upp den bärbara datorn. Ta bort alla kvarvarande Phillips-skruvar säkra den övre luckan på plats. Separera den övre höljet från den bärbara datorn bas med fingrarna. Arbeta dig runt den bärbara datorn hela omkrets tills toppen Höljet är helt skild från den bärbara datorn. Ta bort det övre höljet.
  8.
  Omvänd detta förfarande för att ersätta den övre höljet och återmontera den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • skruvarna tas bort är mycket små. Var noga med att säkra och märka dem på ett sätt som kommer att garantera en korrekt ersättning.
 • Använd ett antistatiskt band ansvarsfrihet handled för att förhindra elektriska skador på din bärbara dator komponenter.

Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Hur man testar mus hastighet

Relaterade artiklar


 • MKB rack information
 • hur man ansluter en USB till en DB9
 • Felsökning av en extern hårddisk som saknas
 • Canon PG 40 tips
 • extern hårddisk kapacitet
 • Felsökning en Microsoft problem mus rullning
 • hur du ställer in en RAID-kontroller
 • jämförelse av CRT med LCD energi
 • min dator kommer inte att läsa CD-skivor bild
 • hur man gör en blackout projektionsduk