Dator > input och output enheter som används i multimedia-applikationer

 • input och output enheter som används i multimedia-applikationer


 • Multimedia är en blandning av olika media-liknande text, video, ljud, grafik och data-som arbetar tillsammans för att förse dig med alla datorer. funktioner du behöver. Men för att använda dina multimedia finns ett team av input och output-enheter som är ansvariga för både sändning och receving information mellan dig och datorn, att göra detta möjligt. Utan dessa poster skulle det inte bara vara omöjligt att njuta av multimedia aspekt av din dator eller laptop, men att använda dem alls.

  Monitor

  utan tvekan ett av de viktigaste delarna av din multimedia system, är bildskärmen antingen en separat del av datorn, som en stationär version, eller fästas på tangentbordet som på en bärbar dator. Alla bildskärmar har fyrfärg kapacitet, med vissa erbjuder högre grad av tydlighet än andra, i olika storlekar och former. Det är på den monitor du kan se de olika funktioner tillgängliga för dig och manipulera dem efter behov.

  Tangentbord

  Tangentbordet är det främsta instrumentet för information ingång som du använder med alla datorer, är det det objektet du skriva in kommandon som talar om vad datorn ska göra härnäst. Detta kan variera från att skapa ett Word-dokument eller kalkylark, att spela ett spel som kräver att du använder piltangenterna och mellanslagstangenten. Det finns nästan 100 tangenterna på ett vanligt tangentbord, vart och ett har minst funktion (vissa med multifunktionellt användande) att skicka ett meddelande till din hårddisk det ögonblick du träffar dem.

  Kamera

  Nästan alla bärbara datorer kommer nu standard en liten kamera som är inbäddat i den övre halvan av enheten, ovanför skärmen. Om du har en stationär dator kan du köpa en kamera kvarstad som sitter på toppen av din skärm och är ansluten till hårddisken via en USB-sladd. Du kan använda denna kamera för flera funktioner, t. ex. inspelning dig på en podcast eller tala med människor från hela världen, eftersom de flesta innehåller både ljud och visuella komponenter.

  Mouse

  Musen är en enhet som är manuellt drivs och i kombination med kommandon från tangentbordet, tala med din dator vilken funktion du vill att den ska utföra. Du använder musen för att klicka på ikoner, utföra kommandon som spara, redigera och ta bort och spela dataspel. Varje musen har en kula eller en laser på undersidan, då flyttas manuellt, kan du flytta markören på skärmen dit du vill att det ska gå.

  skrivare

  En av de viktigaste resultaten enheter på datorn, kan skrivaren du ta information som visas på skärmen och återskapa den på en bit papper. Du kan skriva ut tabeller, diagram, dokument, bilder, foton och andra dokument som ska användas för arbete och lek. Skrivare levereras med olika patroner och, beroende på vilken typ av dokument du skriver ut, kommer antingen använda svart bläck eller mångfärgade bläckpatroner.

  Högtalare

  När du vill lyssna på något, eller spela in någonting, dina högtalare är viktigt att slutföra dessa processess. De fungerar som både in-och utenheter, översätta den del av ljudet och spela in det att använda längre fram. Det vanligaste metoden för att registrera och spara ljudet igenom. WAV-filer, ett standardformat som är erkänd av alla datorenheter. Du kan använda högtalarna för att lyssna och spela musik, se på filmer, spela spel eller prata med folk på nätet via en telefon-liknande tjänst.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Felsökning vid problem med en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2
 • felsökning av en Sony rök-f551
 • hur reparera en lös nyckel mössa på en Toshiba
 • hur man installerar en Xerox WorkCentre m20i modell
 • hur man kopierar en diskett bild till en usb
 • varför är det viktigt att utföra Hard Drive Data Recovery i ett rent rum?
 • hur man tråd en CAT5 kabel
 • Toshiba 1735 specifikationer
 • hur man skapar en Dell kupongkod
 • hur man kan stoppa en hk ljus laptop från blinkande under sömnen