Dator > Linux-kompatibel interna modem

 • Linux-kompatibel interna modem


 • Det finns två typer av interna modem, sann modem och programvara drivna enheter. Programvara drivs modem den gren av av modem som kallas WinModem och kräver speciella, ofta egenutvecklade, programvara för att fungera korrekt. True modem innehåller utrustning att fungera utanför gränserna för ett program som körs eller föraren och arbeta på alla datorer.

  WinModem Problem

  Äldre versioner av Linux har haft problem med WinModems som huvudsakligen var avsedda att vara helt drivas inom ramen för Microsoft operativsystem. Modem beslutsfattarna ut nödvändiga uppgifter till Linux och andra utvecklare att skriva drivrutiner för dessa plattformar, men vissa modem kräver speciella installationsprocedurer att läsa in drivrutiner för telefon-driven nätverksåtkomst. Den allmänna tumregel för Linux-användare är att WinModems är mer benägna att skapa svårigheter än äkta modem.

  USR Modem

  USRobotics är en av de största modemtillverkare, och levererar ett brett utbud av WinModem och True modem produkter design. Eftersom den enorma popularitet USR-modem, har Linux-utvecklare varit snabb skriftligen nödvändiga drivrutiner. Utom i situationer där den installerade versionen av Linux måste ansluta till Internet via ett modem, kan du hitta uppdaterade drivrutiner på förvaret hemsida för just din Linux-version och distribution.

  Inre Laptop modem

  De flesta bärbara modem är förenliga med Linux operativsystem. Linux Compatibility webbplats har en lista över modem tillverkare och produkter som är kompatibla med Linux, inklusive bärbara datorer och bärbara datorer som Compaq, Asus, Hewlitt Packard och Sony. Dell Inspiron-datorer nämns särskilt tillsammans med modeller från Acer och Toshiba. Bortsett från behovet att installera drivrutiner för programvara driven modem, finns det mycket få kompatibilitetsproblem för Linux att brottas med.

  Hjälp med PCI Modem

  Sunny Brook College erbjuder en allmän riktlinje för att få internt PCI-modem för att arbeta med Linux. De lista flera olika tillverkare av PCI modem korrigeringen kommer att arbeta för, även sådana välkända företag som 3Com, IBM och USR modem. För problem anläggningar är Linux-drivrutiner en webbplats för att ge fri drivrutiner till Linux-community och kan anses vara en allmän förvaringsplats för alla distributioner av Linux. Sunny Brook förklarar vidare att deras fixar det möjligt för många "icke-kompatibla" modem typer att köra Linux, utan att begränsa operativsystemet till sann modem.

  Nuvarande Linux-distributioner

  öppen källkod natur Linux gör det tilltalande för programmerare och användare. Som operativsystem utvecklas, är att det är lättare att installera utan åtgärder från användaren. Nyare installationer av vissa distributioner såsom Ubuntu 10,04, erbjuda ett fullständigt automatiserad installationsprocess som frågar alla system anordningar för deras ID och installerar lämpliga drivrutiner. Slutresultatet är att varje anläggning endast kommer att arbeta med en enda maskin, men problem med systemets hårdvara såsom interna modem är helt elimineras.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:Kodak Printer esp 7 frågor

Relaterade artiklar


 • specs på Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB ATA-133 hdd
 • Felsökning av eMachines persondatorer
 • min dator kommer inte att läsa CD-skivor bild
 • hur till återvinna en Extreme III SDHC-kort
 • hur man fyller en Canon mp145
 • hur man fixar en lös gångjärn på en hp pavilion zv600
 • hur man klona program till en ny hårddisk
 • hur man skriver ut till en deskjet med en trådlös bärbar dator
 • hur man ansluter en dator till TV
 • Felsökning en Dell blå mus tand resa