Dator > diy dators ljudkort förstärkare

 • diy dators ljudkort förstärkare


 • Många ljudkort är utformade för att ge tillräckligt med ström för att köra en uppsättning små högtalare. Om datorn ljudkortet kommer att användas som ljudkälla för en större ljudsystem (såsom för en DJ-tjänsten), måste ljudet AC signalen från ljudkortet utdataport förstoras.  Ett sätt att förstora datorns ljud ut signal genom att använda en förförstärkare. En enkel preamp kan byggas med hjälp av en operationsförstärkare integrerad krets. En operationsförstärkare (eller "op-amp" för kort) är ett mikrochip storlek komponent som används i många hifi-förstärkare kretsar.

  Du behöver:
  LM358 operationsförstärkare
  . Elektrisk tråd.
  Elektriska tång.
  Ljudkontakt.
  Audio jack (se "resurser").
  Elektronisk löda.
  Lödkolv.
  Två 1 kohm motstånd.
  Två 20 kohm motstånd.
  Sex-volts batteri.


  1.
  Klipp nio bitar av tråd, band och en halv centimeter av isolering av ändarna på varje ledare.
  2.
  Löd ena änden av den första tråden till "tips" terminalen på ljudkontakten. Löd ena änden av den andra tråden till "ringen" terminalen på ljudkontakten. Löd ena änden av den tredje tråden till "hylsan" terminalen på ljudkontakten.
  3.
  Löd ena änden av den fjärde tråden till "tips" terminal på audio jack. Löd ett slutet av det femte tråden till "ringen" terminal på audio jack. Löd en utgången av den sjätte tråden till "hylsan" terminalen på audio jack.
  4.
  Twist ihop ena änden av de första 20 kohm motstånd tillsammans med den fria slutet av den fjärde tråd. Löd detta ledarpar till första utgång (stift 1) på op-förstärkaren.
  5.
  Twist ihop ena änden av den andra 20 kohm motstånd tillsammans med den fria slutet av femte tråd. Löd detta ledarpar andra-stift (pin 7) på op-förstärkaren.
  6.
  Tvinna samman den fria änden av de första 20 kohm motstånd tillsammans med den ena änden av första 1 kohm motstånd. Löd detta ledarpar till första inverterande ingång (stift 2) på op-förstärkaren.
  7.
  Tvinna samman den fria änden av den andra 20 kohm motstånd tillsammans med den ena änden av den andra 1 kohm motstånd. Löd detta ledarpar andra inverterande ingång (stift 6) om op-förstärkaren.
  8.
  Twist ihop ena änden av den sjunde tråd tillsammans med de lediga ändarna av både 1 kohm motstånd, och löd anslutningen.
  9.
  Löd den fria änden av den första kabeln till den första icke-inverterande ingång (stift 3) på op-förstärkaren. Löd den fria änden av den andra kabeln till den andra icke-inverterande ingång (stift 5) om op-förstärkaren.
  10.
  Löd ena änden av den åttonde tråden till " V + "terminal (stift 8) på op-förstärkaren. Löd ena änden av den nionde tråden till "GND" terminal (stift 4) om op-förstärkaren.
  11.
  Anslut den fria änden av den åttonde kabeln till den positiva polen på batteriet. Anslut den tredje, sjätte, sjunde och nionde ledningar till den negativa polen på batteriet. Anslut ljud kontakten i utgången på datorns ljudkort.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur man kan jämföra dataservrar

Relaterade artiklar


 • eMachines t3612 specifikationer
 • DIY: CAT5 kabel
 • hur spegla en datorskärm
 • hur man rensar en 240C bläckstråleskrivare hamn
 • hur man rengör och installation av Toshiba Satellite L35-s2366
 • hur man fyller en Canon mp145
 • bild lagringskapacitet av SD-kort
 • hur man återställer chip på en HP 88XL bläckpatron
 • hur man ansluter en HDMI-TV till en iMac
 • hur du skriver ut konfigurationsmenyn på en HP LaserJet 4