Dator > hur man bygger en räd Media Center-dator

 • hur man bygger en räd Media Center-dator


 • En Media Center-dator är en normal dator som är byggd för att ta på sig rollen av en DVD-spelare, DVR och nätverksserver, samt spela spel och visa andra media på din digital-tv. För att fungera väl som ett mediacenter, måste datorn vara konfigurerad för hastighet, lagringskapacitet och tyst gång. Undvik om möjligt komponenter som använder fläktar för nedkylning, eftersom de tenderar att generera en massa oväsen. Tysta hårddiskar finns också. Bygga din Media Center med flera hårddiskar kan du använda diskarna som RAID, som erbjuder blixtsnabbt snabb åtkomst eller säker säkerhetskopiering av data.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Datorväska.
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  2 identiska hårddiskar.
  CPU.
  Kylpasta.
  Kylfläns.
  RAM-modul.
  Grafikkort.
  RAID-kontroller-kort.
  Optisk enhet.


  1.
  Välj ett fall för din Media Center-datorn. En mängd liten formfaktor fall inneburit för Media Center-datorer finns tillgängliga. Du behöver ett fall med minst två interna hårddiskfack för RAID och plats för ett grafikkort.
  2.
  Köp en nätaggregat och moderkort som är kompatibla med ditt fall. Dokumentationen av ditt fall får du veta vilka komponenter den är kompatibel med. Skaffa en CPU att är snabb, tyst och kompatibel med moderkortet. Du behöver också en MPEG-2 och Direct-X-kompatibelt grafikkort, och en optisk enhet för att spela DVD-skivor. Inköp RAM-chips också. Tumregeln med RAM är det fler, desto bättre. Få minst två gigabyte.
  3.
  Köp hårddiskar som du kommer att använda för RAID. Du vill ha mycket lagringsutrymme för din Media Center, så får den största, snabbaste enheter du kan. Alla enheter som används för RAID måste vara identisk, ned till märke och modell.
  4.
  Öppna fallet genom att ta bort skruvarna som håller den övre panelen på plats. Exakt typ och placering av dessa skruvar kommer att variera ditt fall, så i dokumentationen. Skruvarna kan vara Phillips, sexkantig eller tumskruvar. Om de är sexkantiga skruvar, kommer ärendet brukar komma med ett verktyg för att ta bort dem. Komponenter inne i höljet kommer sannolikt all användning Phillips skruvar.
  5.
  Ta bort fästet för den optiska enheten, om ditt ärende har en. Detta kommer att frigöra utrymme för att lägga till komponenter, och du kommer att ersätta den optiska enheten montera senare. Ta bort hårddisken montering bur också.
  6.
  Installera strömförsörjning så att kablarna är tillgängliga men ur vägen, längs väggen i målet snarare än i mitten . Ditt fall kommer att ha en plats för strömförsörjningen, och hål för skruvar.
  7.
  Skjut hårddiskar på plats i hårddisken buren och fäst dem med skruvar. Ställ hårddisken buren tillbaka på plats i datorns hölje och sätt tillbaka skruvarna. Anslut SATA ström och data kablar till hårddiskarna.
  8.
  Montera kylfläns montera över CPU slot på moderkortet. Den exakta proceduren varierar med din hårdvara, så dokumentationen. Du vill att din media center för att köra lugnt, så får en fläktlös kylfläns.
  9.
  Rikta moderkortet över det ökande pinnar i fall in moderkortet på plats och fäst det med skruvar.
  10.
  Installera CPU till CPU kontakten på moderkortet. Rada upp markörerna på CPU och vägguttag och skjut CPU på plats. Görs på rätt sätt bör CPU glida på plats lätt. Dessa komponenter är mycket känsliga, så tvinga inte något och hålla komponenter bara i kanterna. Rådfråga din moderkorts för de exakta förfarandet för att installera CPU, eftersom det kan variera.
  11.
  Bred ett öre-stora mängd kylpasta jämnt över ytan av processorn. Detta kommer att bidra CPU jämnt avleda värme. Montera kylfläns över CPU, enligt anvisningarna som följde med kylflänsen.
  Tolv.
  Lås RAM DIMM uttag 1 genom att trycka klämmorna passiv. Passa in RAM-modulen över sockeln så att skåran i stiftet sidan av modulen ställer upp med skåran i sockeln och trycker på RAM-modulen ordentligt.
  13.
  Hitta en PCI-kortplats på moderkortet, och ta bort gallret om fallet som motsvarar den PCI-kortplats. Installera grafikkort i PCI-uttaget så att in-och utmatning sköld av kortet linjerna upp i grillen. Säkra kort på plats med en skruv.
  14.
  Installera RAID-styrenheten kortet i en annan ledig PCI-kortplats, om inte ditt moderkort har en inbyggd RAID-kontroller.

  15.
  Anslut på 20-pin kontakt för huvudström från nätaggregatet till moderkortet, liksom de fyra-pin strömkontakt på processorn. Se också anslutningar på moderkortet för panelen lyser, USB och ljud-anslutningar. Dessa kontakter bör alla vara tydligt märkt på moderkortet, men kontakta din moderkorts dokumentationen för detaljer.
  16.
  Skjut den optiska enheten i monteringsfästet du tog bort från chassit i steg fem. Fäst fast fästet med skruvarna. Anslut kablarna på enheten till lämpliga hamnar på moderkortet, som konsolen på plats och skruva in den Rikta in fästet så att utmatningsknappen på enheten ställer upp sig med eject-knappen på datorn fallet.

  17.
  tillbaka fall täcka och din Media Center-datorn är byggd och redo att gå.


Previous:specifikationer om UMTS-repeater Next:hur du lägger till minne till en HP 4200

Relaterade artiklar


 • Hur man överför programvara mellan datorer
 • Vad är en Blu-ray brännare?
 • RAM uppgraderingar för AGP G4
 • hur man tillämpar ny beläggning till en bärbar skärm
 • Toshiba Satellite A60 specifikationer
 • Hur byter jag en Lexmark M410 fixeringsenheten?
 • typer av gränssnitt kort
 • hur du säkerhetskopierar en iPhoto-bibliotek till en extern hårddisk
 • hur man uppgradera BIOS på en gigabyte ombord
 • hur du aktiverar pennan på en Fujitsu p1120