Dator > hur man demonterar en HP Pavilion

 • hur man demonterar en HP Pavilion


 • Att lära sig plocka isär din HP Pavilion stationära kommer du att kunna göra egna reparationer och uppgraderingar, vilket sparar betydande pengar över att ta den till en dator reparationsservice. Till skillnad från bärbara datorer, stationära datorer är otroligt enkel att demontera och även en nybörjare kan göra det på nolltid. HP Pavilion stationära datorer kan tas isär med bara ett par grundläggande verktyg och lite tid, så det finns ingen anledning att inte komma igång. Tänk, alla paviljongerna är lite olika, men denna guide kommer att omfatta allmän demontering för dem alla.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Elektrostatisk handled band.
  Antistatisk påsar.


  1.
  Stäng av din Pavilion. Koppla bort alla yttre enheter som du har anslutit till datorn, inklusive tangentbord, mus och bildskärm. Ta bort strömsladden från baksidan av datorn torn.
  2.
  Ta bort sidostycket på datorn. Äldre Pavilions har två tumskruvar längs baksidan av datorn som måste lossas för att ta bort sidopanelen. Nyare modeller har plast spärrhakar som måste pressas. När panelen är släppt, skjut den mot datorns baksida för att låsa upp behåller flikar. Lyft panelen upp och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort frontpanelen. Vanligtvis kommer en paviljong att ha två eller tre låsflikar på framsidan som ska pressas och släppas. När flikarna har kommit fritt, kan frontpanelen dras bort från tornet och tog bort.
  4.
  Ta bort den optiska enheten. Den optiska enheten kommer att ligga i fronten av tornet. Koppla bort ström och data kabel från baksidan av enheten. Ta bort alla skruvarna enheten på plats och skjut det framåt ur den främre av tornet. Nyare paviljongens kan använda plast låsflikarna istället för skruvar, men principen är densamma.
  5.
  Ta bort hårddiskar. Hårddisken placering på Pavilions kan variera, men det kommer vanligtvis en hårddiskfacket på framsidan av tornet. Koppla bort ström-och datakablar från ryggen på de hårddiskar. Äldre Pavilions använder fyra skruvarna för att hålla hårddiskar i viken. Nyare modeller använder plastflikarna som måste skjutas mot baksidan av datorn för att frigöra hårddiskar. När enheterna är fria att skjuta dem bakåt i tornet tills de klart viken och ta bort dem.
  6.
  Ta bort minnen. De minnen kommer normalt vara placerad nära mitten av moderkortet. Tryck frigöringsspakarna på sidorna av pinnar för att låsa upp dem från uttagen. När de är olåsta, ta varje stick i kanterna och lyfta dem ur uttaget. Placera minnen i antistatiska påsar tills du är redo att installera dem.
  7.
  Ta ut grafikkortet. Om du Pavilion har ett dedikerat grafikkort installerat, ta bort den nästa. På äldre modeller, är kortet skruvas fast i baksidan av tornet. Avlägsna skruven för att ta bort kortet. Nyare modeller får använda en frigöringsspak som måste fällas upp. När kortet är olåst, ta tag i den av sidorna och lyft den rakt upp för att ta bort. Koppla loss alla kablar som går från kortet till antingen moderkortet eller nätaggregatet.
  8.
  Ta bort eventuella PCI-kort. PCI-kortplatser kommer att vara placerad på den bakre änden av moderkortet genom tornets baksida. Återigen kan äldre modeller har en skruv som måste avlägsnas medan nyare modeller får använda en spärr. När korten är olåst, skjut in kortet rakt upp för att ta bort den. PCI-kort kan innehålla ljudkort, grafikkort fånga eller USB-kort.
  9.
  Bort nätaggregatet (PSU). PSU kommer att byggas nära den bakre delen av tornet, antingen på toppen eller botten av datorn. Koppla bort nätkabeln som går från nätaggregatet till moderkortet. Se också till att koppla ur alla andra kablar som PSU till andra komponenter inuti datorn. Avlägsna de fyra skruvarna från baksidan av tornet hålla nätagg på plats. Skjut nätaggregatet mot mitten av den bärbara datorn och ta bort den från tornet. Håll i åtanke är PSU tung så grepp ordentligt. En PSU krascha in moderkortet är mycket dåliga nyheter.
  10.
  Bort eventuella fall fans ansluten till tornet. Beroende på din Pavilion modell kan du ha flera fans runt tornet. Lossa fläkten kablarna från moderkortet och ta bort alla skruvar som håller fans att målet att ta bort dem.
  11.
  Ta bort CPU kylaggregat. Koppla bort kabeln CPU-fläkt från moderkortet. Ta bort eventuella skruvar eller släppa några spärrar som håller kyla enheten på plats. Lyft enheten uppåt och lossa den. Varnas i vissa Pavilion modeller är kylaggregatet faktiskt skruvas i från undersidan av moderkortet och kan tas bort först när moderkortet har tagits bort från tornet.
  12.
  Ta bort processorn. Beroende på din Pavilion modell kommer CPU-sockeln har antingen en låsskruven eller spak. Om den har en skruv, vrida skruven motsols för att låsa upp processorn. Om den har en spak, lyft upp spaken tills den stannar. När processorn är olåst, ta tag i den av sidorna och lyft den rakt upp för att ta bort den. Placera processorn i en antistatisk påse förrän du är redo att installera om den.
  13.
  Bort moderkortet. Koppla bort alla kvarvarande kablar från moderkortet. Ta bort alla skruvarna på moderkortet på plats. Normalt kommer det att finnas mellan fem och 10 skruvarna på moderkortet ner. När skruvarna har bort, greppa moderkort av sidorna och lyft den ur tornet.

  Tips och varningar


 • dokumentera varje steg i nedmontering, inklusive lokaler för alla skruvar och kablar, för att göra återmonteringen lättare.
 • Använd en elektrostatisk handleden bandet för att förhindra skador från statisk elektricitet. Anslut den ena änden till din handled och den andra till metallram din Pavilion torn för att hålla dig jordad.

Previous:nothing Next:hur man tar betalt en Apple laptop

Relaterade artiklar


 • PC-kort till USB-porten
 • vad är låg densitet i PC133 minne?
 • eMachines modell t3882 specifikationer
 • hur man demonterar en HP Pavilion
 • usb återhämtning på Windows XP
 • lexmark 2030 specifikationer
 • hur man rengör en Microsoft Optical Mouse 3000
 • hur du ändrar processor på en Dell Inspiron
 • kan en HP laptop ökas till 4 GB minne?
 • Toshiba Satellite A60 specifikationer