Dator > hur man bygger en klientdator

 • hur man bygger en klientdator


 • Att bygga en klientdator, stat genom att sätta samman en komplett lista över de verktyg och delar som du behöver. Syftet med datorn kommer att påverka vilken typ av hårdvara du köper. Det påverkar också kostnaden. En grundläggande PC för att surfa på webben, e-post och ordbehandling är billigare än en dator avsedd för att spela de senaste spelen, eftersom detta kommer att kräva en större hårddisk, mycket större minne och en snabbare processor

  Du behöver:.
  fuktig trasa.


  1.
  Köp en grundläggande dator verktygslåda från en dator butik. De delar som du behöver för PC är: mål, moderkort, minne (RAM), processor, CD-ROM-eller DVD-enhet, strömförsörjning, skärm, tangentbord, mus och högtalare. Köp moderkortet först, eftersom det kommer att påverka valet av andra komponenter som du köper. Följ anvisningarna på moderkortets manual att köpa den andra datorn delar för att säkerställa kompatibilitet. Välj önskat operativsystem också.
  2.
  Förbered ett arbetsområde som är väl upplyst. Skaffa ett stort bord och lampor overhead. Använd inte en matta på golvet som din arbetsplats, eftersom statisk elektricitet kan skada datorkomponenter. Öppna fallet genom att ta bort skruvarna på vänster sida och skjuta bort kåpan. Sätt på handledsremmen att undvika skador på datordelar. Enligt PC Magazine, handledsremmen skäl användaren genom att förhindra elektrostatisk urladdning genom att styra statisk elektricitet till marken.
  3.
  Installera I /O-plåt, en metallisk, rektangulär skylt , på baksidan av målet. Ta bort frontkåpan bort panelerna där du kommer att installera din DVD /CD-ROM-enhet. Se den handbok för information om var och hur man gör detta. Ta strömförsörjning och slå om till 115 volt. Montera den på övre baksidan genom sidan av målet. Skruva det att använda de medföljande skruvarna med det.
  4.
  Lägg moderkortet på en antistatisk yta som papperspåsen Det har förpackats i. Installera CPU och kylflänsen, som kommer med instruktioner. Montera CPU fläkt också. Jeff Heaton, en författare, högskola instruktör och konsult, säger att fläkten är viktig för att hålla datorn sval och undvika skador som kan orsakas av överhettning. Installera därefter minnet på moderkortet. Moderkortet är nu redo att installeras på höljet. Fäst den med skruvarna som följde med vid köpet.
  5.
  Följ moderkort manualen instruktioner noggrant fastställa målet kablar på moderkortet. Anslut strömförsörjningen. Anslut tangentbordet och skärmen. Sätt på datorn för att se om den fungerar. Stäng av datorn och installera hårddisken och DVD /CD-ROM-enhet och anslut dem till moderkortet och nätaggregat använder kablar som följer med dem. Slutligen installera operativsystemet för att avsluta byggandet av datorn. Prenumerera på en Internet-leverantör för att få tillgång till Internet.


Previous:nothing Next:hur man överklockar AMD Phenom X4 9950

Relaterade artiklar


 • hur reparera pappersstopp
 • hur man laddar upp till en flash-enhet
 • hur man uppgraderar minnet i en iBook G4
 • hur man använder rhythmbox på en iPod
 • tracking cookies & etik dator
 • hur man kopierar en diskett bild till en usb
 • hur du uppgraderar MHz processor
 • hur du justerar skärmen på en Sony rt150y
 • hur du aktiverar tillgång Outlook Web med Exchange 2003
 • hur till låsa upp ett tangentbord Toshiba laptop