Dator > Canon PG 40 tips

 • Canon PG 40 tips


 • För inte så tech vänlig, kan installerar bläckpatroner i skrivare stökigt och tidskrävande. Även företag som Canon försöker hela tiden göra design mer bekvämt för alla användare, finns det fortfarande flera tips som kan hjälpa nya skrivaren ägare installera Canon PG-40 skrivarpatroner utan kladd eller krångel.

  Kompatibilitet

  Trots att många skrivarpatroner är specifika för endast ett fåtal modeller, var Canon PG-40 skrivarpatron avsedd för användning med många modeller av Canon Pixma och även några av Canon faxar. I september 2010 kan Canon PG-40 bläckpatron användas tillsammans med Pixma iP1600 genom iP1800 skrivare, den iP2600 skrivaren, MP140 genom MP190 skrivare, den MP210 skrivaren, MP460 och 470 skrivarna, MX300 och MX310 skrivare och JX200 och JX210P fax. Denna mångsidighet gör att användare kan hålla sig till samma typ av bläckpatroner över livet av flera skrivare och gör små företag kontor en möjlighet att köpa en typ av patron för alla behov kontorsutskrifter.

  Refill

  Byta skrivarpatroner kan vara dyrt och, om det är möjligt, eftersom det är med Canon PG-40, återfyllnad är en billigare och mer miljövänligt alternativ. Fyll PG-40 genom att samla ett 10 kubikcentimeter spruta med en 1,5-tums nål, ett par latexfria handskar, en MIS Gul Drill Tool, tejp och svart bläck. Ta bort etiketten från toppen av kassetten och använda den gula borren verktyget för att öppna ventilationshål som omfattas av märket. Därefter laddar sprutan med 20 kandidatländer i svart bläck och injicera in i färgen hålet (där bläck lämnar patronen för sidan. ) Kontrollera att nålen når botten av bläckbehållare och sedan sakta injicera bläcket i patronen, stoppa när bläcket börjar väl upp på nålen insättningspunkten. Nu ta ut nålen och rengör toppen av patronen bort för att undvika kontaminering färg. Sätt en liten remsa av tejp över lufthålet och peta ett litet hål i bandet med en nål. Nu sätter i patronen och kör upp till tre städningar att kalibrera skrivaren.

  Återställa bläcknivå

  Medan bläckpåfyllning i en PG-40 kan spara pengar, kan det också medföra svårigheter när du använder den automatiska bläcknivån sensor. Återställ denna sensor genom att ta bort patronen när skrivaren har kalibrerats och lägger en tunn remsa av tejp på raden av guldfärgade leder närmast bläck hålet på botten av bläckpatronen. Byt ut patronen och vänta på att datorn ska visa en varning om bläckpatronen lastas felaktigt. Ta ut patronen och flytta tejpen från den första till den andra nivån av leder och byta ut patronen. När datorn visar ett meddelande att patronen inte erkänns, ta bort kassetten och ersätta utan bandet. Bläcknivån återställs.


Previous:nothing Next:USB-kamera inspelning

Relaterade artiklar


 • Mac-dator porttyper
 • hur man återställer en Epson cx1500
 • hur man uppgraderar en Pentium 4-processor
 • Hur byter jag en Compaq Evo n610c moderkort?
 • sata vs ide DVD-enheter
 • hur du skannar min dator efter en lämplig grafikkort
 • tonerkassett hållbarhet
 • hur man byter grafikkort i en Dells bärbara
 • hur man fixar en laptop strömkabel
 • hur man kan öka batteri för bärbar dator backup