Dator > hur du ändrar processor på en Dell Inspiron

 • hur du ändrar processor på en Dell Inspiron


 • Processorer är bland de vanligaste uppgraderade hårdvara. Din bärbara dator processor är den största chip inbyggt i moderkortet, som ansvarar för driften din bärbara programvara. Om din processor inte är kompatibel med din laptop hårdvara, kommer programmet att vara antingen långsamt eller inte alls. Byta din Dell Inspiron processorn innebär helt avveckla den bärbara datorn, och ta bort många av dess viktigaste maskinvaruenheter. Dell Inspiron bärbara datorer kan köra en processor så långsamt som 533 MHz och så snabbt som några GHz, beroende på modell.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.


  1.
  Stäng av din bärbara dator med operativsystemet. Dra ut nätkabeln från uttaget. Koppla ur och ta bort alla externa enheter från den bärbara datorn. Dra displayen stängd. Vänd på laptop över så att ovansidan av displayen är vänd nedåt. Placera laptop så att framkanten är riktad framåt. Ta bort batteriet från sitt fack på undersidan av den bärbara datorn. Det är på plats genom en release knapp.
  2.
  Ta bort Phillips-skruvarna säkra din hårddisk på plats. Hårddisken kommer att vara beläget i ett av din bärbara fyra hörn. Dra enheten ur facket. Ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort Phillips-skruvarna säkra CD /DVD-enheten till sitt fack på höger eller vänster sida av den bärbara datorn. I flesta fall finns det bara en skruv säkra enheten på plats. Vissa Dell Inspiron CD-enheter har en dold fästskruven, eller spak inne i minnesplatsen. Om så är fallet, tar du bort minnet locket och dess fästskruvarna från centrum av den bärbara datorn. Ta bort skruven, eller släpper spaken inifrån facket, om det behövs.
  4.
  Ta bort alla märkt och omärkt Phillips-skruvarna från botten höljet. Placera den bärbara datorn vertikalt med baksidan uppåt. Avlägsna de två Phillips, huvud.
  5.
  Placera den bärbara datorn vänt uppåt och dra i teckenfönstret församling öppet så långt du kan. Sätt in en platt skruvmejsel i den högra sidan av gångjärnsskyddet. Försiktigt bända gångjärnsskyddet från den bärbara datorn. Gångjärnsskyddet är den skyddande plasthölje som ligger över den bärbara datorns skärm gångjärn.
  6.
  Ta bort Phillips-skruvarna säkra tangentbordet på plats. Dessa skruvar är belägna ovanför tangentbordets översta raden av tangenter. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn något, och placera den nedåt på handledsstödet. Koppla den stora bandkabeln från dess kontakt på moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  7.
  Ta bort EMI shield, om den finns. EMI sköld är ett tunt plåt som täcker moderkortet, men inte varje Dell Inspiron har en. Den hålls på plats av en eller två Phillips-skruvar.
  8.
  Koppla bort flera färgade LCD kabel som sträcker sig från den vänstra sidan av skärmen till dess moderkortet. Ta bort Phillips-skruvarna från varje skärm gångjärnet. Ta försiktigt bort församling displayen från den bärbara datorn. Placera den på en plan yta med skärmen vänd uppåt.
  9.
  Ta bort alla behåller Phillips-skruvarna från den bärbara datorn främsta hölje församling. Koppla bort pekplattan kabeln från sitt moderkort kontakten över pekplattan enheten nära botten av topp höljet. Börja lyfta handledsstödet från toppen. Arbeta dig framåt tills den övre höljet är helt skild från den bärbara datorn bas. Ta bort det översta höljet från den bärbara datorn.
  10.
  Lossa de fyra Phillips-skruvar säkra fläkten montering uppe till höger eller till vänster på moderkortet. Koppla bort fläktens ström kabel från moderkortet. Ta bort fläkt från den bärbara datorn för att avslöja processorn.
  11.
  Vrid processorns platta huvud låsskruv i moturs ett halvt sväng för att koppla den från CPU-sockeln. Ta bort den gamla processorn från den bärbara datorn.
  12.
  Omvänd denna procedur för att installera den nya processorn och återmontera den bärbara datorn. Applicera ett tunt lager termiskt fett på ytan av den nya processorn innan du byter kylfläkten.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att undvika elektriska skador på din dator. De flesta elektriska skador orsakas av statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:Toshiba Satellite A60 specifikationer

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med bärbara datorer för studenter?
 • hur man byter en cf28 LCD
 • RGB-kablar vs kablar vga
 • hur du uppgraderar PCI grafikkort för HP xw6200
 • vad är en SCSI-och RAID-hårddisken?
 • min hp deskjet 952c serien kommer inte ut med XP
 • Hur du donerar tomma bläckpatroner
 • hur man gör en backup image på en HP mini
 • Hur man överför programfiler till en ny hårddisk
 • hur du säkerhetskopierar en Seagate hårddisk