Dator > företag som bygger datorsystem

 • företag som bygger datorsystem


 • Många av de namn som är mest erkända inom datorindustrin har funnits så länge som industrin själv. . Medan många dataföretag har kommit och gått, var Hewlett-Packard och IBM föregångare i databranschen, som börjar innan vad vi idag anser en dator ens existerade. I mer än 60 år av utveckling eftersom datorn föddes, har ett antal företag bidragit till att skapa och bygga datasystem, och många av dem kvar idag.

  Hewlett-Packard

  Hewlett-Packard grundades 1939 i ett garage i Palo Alto av David Packard och Bill Hewlett. En av HP: s första maskinerna var ljudeffekter generator som användes av Disney. Världskriget var centrala i HP: s tidiga expansion som försåg elektroniska instrument till regeringen. Idag HP är dramatiskt diversifierad, inte bara göra personliga datorer utan även tunga industriella datorer och system för statlig tjänst. Det faktum att Silicon Valley fungerar som hjärtat i den amerikanska datorindustrin kan spåra en del av sin historia till grundandet av HP i Palo Alto.

  IBM

  International Business Machines grundades som Computer-tabulering-skivbolaget 1911, som innehåller flera företag som redan producerade artiklar som tid klockor. Vid den tid då bolaget blivit IBM 1924, var företaget som även producerar miniräknare och högtalaranläggningar. Från 1948 till 1952, var IBM: s högkvarter Manhattan hem till Selektiv Sequence elektroniska räknare, som hjälpte beräkna banor månen skott som skulle användas för Apollo månlandningen. IBM fortsatte att vara en av de första leverantörerna av vakuumrör-baserade datorer, kontrollerar mer än 80 procent av marknaden 1961. IBMs namn var så allmänt förekommande att Arthur C. Clarke valde namnet HAL, den skadliga datorn i "2001: A Space Odyssey", genom att flytta skrivelser av IBM en alfabetisk steg till vänster. Idag IBM fortsätter att skapa Business Machines samt personliga datorsystem.

  Apple

  Apples logotyp är ett av de mest kända i världen. Tack vare iPod boom i början av 21: a århundradet, fortsätter Apples moderna marknaden att vara stark, eftersom det säljer inte bara datorer utan även ett brett utbud av kringutrustning såsom IPAD tablett-och TV-inspelning hårddiskar. Apple grundades av Steve Jobs och Steve Wozniak 1976, när de skapade Apple 1, ett enda kretskort dator. År 1984 lanserade Apple Macintosh med en dramatisk Super Bowl kommersiella regisserad av Ridley Scott, införa deras numera berömda "användarvänliga" operativsystem.

  Cray

  En erkänd världsledare inom superdatorer, är Cray mest känd för maskiner som kan bearbeta stora mängder data, för sådana projekt som global mönsterigenkänning (för att spåra vädermönster etc. ) Och grafik bearbetning. Cray grundades som Cray Research av Seymour Cray, som senare slutade sitt jobb som VD och återvände som entreprenör för att närmare inrikta sig på systemdesign. Betydande företagets milstolpar massivt flera system för behandling och test av icke-kisel halvledare. Cray samman med Silicon Graphics år 1996, och företaget döptes Cray Inc år 2000.


Previous:nothing Next:hur man byter skärmen på en bezel IBM T41

Relaterade artiklar


 • Definitionen av en monokrom laserskrivare
 • hur man spelar in telefonsamtal på datorn
 • korrupta hårddiskåterställning
 • vad är processorkraften i en Macintosh II dator?
 • hur man byter en LMU-713h med en Sony DRU-830a
 • Hur byter jag en Compaq Evo n610c moderkort?
 • Hur man överför intern hårddisk data
 • hur man uppgraderar en hårddisk i Ubuntu
 • hur man kommer åt Toshiba Satellite A60 sp126 bios
 • hur man ansluter en 30 Cinema Display till dvd