Dator > typer av PC minne

 • typer av PC minne


 • När du söker ersättning eller uppgraderade Random Access Memory (RAM) för din dator, sortera de olika kategorierna och funktioner kan vara lite överväldigande. Datorn kan normalt bara använda en viss typ av minne, men det är ändå bra att förstå terminologin. Dessutom har du fortfarande flera alternativ när du bestämmer vilken typ av minne datorn kräver.

  DIMM och SODIMM

  Dual In-Line Memory Module (DIMM) och Small Outline DIMM (SODIMM) är den dominerande typerna av minnesmoduler för datorer. Allt du behöver komma ihåg om DIMM kontra SODIMMs, är att SODIMMs är mindre och används vanligtvis för bärbara datorer, medan DIMM används för stationära datorer.

  Dataöverföringshastighet

  Ett av målen med datorminne utveckling är att överföra data snabbare. När du ser DDR2 eller DDR3, anger denna hastigheten på RAM-modulen. DDR står för Double Data Rate och varje teknik release (DDR, DDR2 och DDR3) ger förbättrad jämfört med förra utgåvan. Ju högre siffra, desto snabbare det är, och det oftast förbrukar mindre elektricitet. Din dator kan oftast bara använda en hastighet av minne. I september 2010, DDR2 och DDR3 är standard hastigheter och DDR4 beror på att släppas inom en snar framtid.

  Bandbredd

  Bandbredden är liknande i begrepp att dataöverföringshastigheten och beskrivs med termer som t. ex. PC2-6400 eller PC3-10600. PC2 och PC3 hänvisa till DDR2 och DDR3 teknik, respektive. De siffror som kommer efter dessa beteckningar, till exempel 6400 eller 10600, är den mängd teoretiska dataöverföring per sekund. Så i dessa exempel, skulle det vara 6400 MB per sekund och 10. 600 MB per sekund.

  Stiftkonfiguration

  En fysisk funktion i PC minne är dess pin konfiguration. Enkelt uttryckt är detta är antalet litet stift på modulen som ansluter till datorn. Du måste se till att RAM-modulen du köper använder samma stift konfiguration som din dator.

  Densitet

  Densiteten för en PC minnesmodul är mängden tillgängligt utrymme. Typiska storlekar är 1 GB, 2 GB eller 3 GB. Om datorn har två platser RAM-minne och du vill 3 GB RAM-minne kan du köpa en 3 GB modul. Däremot kan en enda, hög täthet minnesmodulen som 3 GB vara mycket dyrt. Det är oftast billigare och lika effektiva för att köpa en 2GB modul för en plats och en 1 GB-modul för det andra facket.

  Registrerad eller ECC

  Minnesmoduler antingen kan registreras (betecknas i minnet modulnamn som "R") eller använda ECC (betecknas i modulen namn som "E" eller "ECC") för att förbättra tillförlitligheten i dataöverföringen. Eftersom båda dessa typer av minnesmoduler är dyrare, mainstream datorer som vanligtvis inte använder dem, och i stället stödja "obuffrad" minne. Registrerade och ECC-minne används ofta för serverdatorer.


Previous:nothing Next:refill riktningar för Epson T0444 bläckpatroner

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar en ReadyBoost SD-kort
 • steg-för-steg hur du kopplar min trådlösa skrivare
 • hur du låser upp DVD-regioner på en bärbar dator
 • hur man uppgraderar en Presario 700 bärbar dator
 • hur man ansluter en extra fläkt
 • hur man ansluter en IEEE HP-skrivare till en iMac
 • hur du kan få ett minne inuti en Eee PC
 • HP m8400f RAM-kapacitet
 • Toshiba Tecra 8100 specifikationer
 • tracking cookies & etik dator