Dator > pc minne tips

 • pc minne tips


 • Ed Roberts byggd och marknadsförs den första raden i persondatorer (PC) 1975, och i en funktionell mening, de har inte förändrats mycket sedan . Varje PC består av ett moderkort och processor, en hårddisk, en inmatningsenhet (t. ex. ett tangentbord eller mus), en display och Random Access Memory (RAM) som används för att köra program. Både hårddisken och RAM utgör mängden minne datorn kan använda, och användarna kan förbättra både för bättre datorns prestanda.

  lägga till mer minne

  Web Tech Geek hemsida rekommenderar att lägga till mer RAM-minnet är "en av de snabbaste och enklaste sätten" att förbättra prestanda och hastigheten på din dator. De flesta datorer på marknaden kommer med en viss mängd RAM-minne förinstallerat, med möjlighet att uppgradera det belopp, säger från 1 GB till 2 GB eller mer. Affärskunskap källa rapporterar att datortillverkare inkluderar oftast bara tillräckligt med minne för datorn att köra Windows och grundläggande program. Men ju mer RAM-minne din dator kan använda, desto snabbare kommer att ladda och köra program. Du kan köpa RAM i fackhandeln eller online-handlare i ett ganska billigt pris och antingen betala någon för att installera den eller lägga den i hemma med några enkla verktyg.

  Välj rätt typ av RAM-minne

  Minne tillverkare producera RAM i olika storlekar, typer och hastigheter. Valet av optimalt RAM-minne för din dator kan förbättra dess prestanda. PC World Magazine föreslår först installera det maximala beloppet för rätt typ av RAM-minne din dator använder. Du kan bestämma vilken typ (t. ex. SDRAM vsRDRAM) genom att titta i datorns manual. Därefter föreslår PC World välja en RAM av högsta hastighet, som en högre hastighet betyg RAM kommer att överföra data snabbare än lägre rankade minne. Dessutom kommer köpa minne med Felrättande kodförmåga (ECC) se till att datorns processor kan åtgärda eventuella buggar som kan uppstå när processorn försöker överföra data mellan sig själv och RAM. Denna typ av minne kostar mer, men PC World rapporterar att den extra kostnad kommer att betala sig i bättre prestanda.

  defragmentera hårddisken

  Den kanske överraskar dig att lära dig att när du installerar ett nytt program eller skapa och lagra en ny fil på datorn, sparar din PC den i fragment finns över hela hårddisken. När du går att öppna filen måste datorn göra då det extra arbetet med att montera fast bitar som minskar prestanda. Microsoft har emellertid installerat en defragmenteringsverktyget på sina operativsystem. Denna ansökan sorterar igenom hårddisken och ordnar alla data så att alla i en fil eller ett program komponenter är bosatt på samma plats på hårddisken. Microsoft påpekar att köra defrag programmet kommer att förbättra prestanda genom att öka den hastighet med vilken filer och laddar programvara. Du kan köra det här programmet på en regelbunden basis, efter installation någon ny programvara, eller du kan använda Diskdefragmenteraren sändningstid funktionen för att ställa upp en regelbunden defragmentering av hårddisken.


Previous:nothing Next:hur man byter häftklammer i en CANON iMAGE löpare 5570

Relaterade artiklar


 • lexmark 2030 specifikationer
 • Hur byter jag en Lexmark M410 fixeringsenheten?
 • hur man kan överföra Microsoft OS till en ny hårddisk
 • hur du ställer in ett lösenord sprint AirCard
 • fördelarna med input & utenheter
 • vad är en RS-232-kontakten?
 • hur spegla en datorskärm
 • hur att kopiera och klistra med pekplatta
 • Hur du tar isär din övre locket på din bärbara dator
 • Felsökning av en westell modem