Dator > hur du ställer in en räd för två 250 GB hårddiskar

 • hur du ställer in en räd för två 250 GB hårddiskar


 • RAID är en akronym för "Redundant Array av billig diskar. " En RAID kombinerar flera hårddiskar till en matris i datorn behandlas som en enda enhet. En enhet kallas en styrkort hanterar kedjan. Många moderna moderkort kommer utrustade med RAID-kontroller, men om din inte kan du köpa ett separat styrkort och installera det själv. Det finns många olika typer av RAID, varierande i konfiguration, funktioner och antal använda enheter. Med två 250 GB hårddiskar som du kan välja mellan alternativ som ger högre data läs-och skrivhastigheter, eller en konfiguration som skyddar dina data genom att spegla det över båda diskarna.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . RAID-kontroller-kort.


  1.
  Installera RAID-styrenheten förare genom att sätta in CD-skivan som medföljde RAID-kontroller-kort. Hoppa över detta steg om ditt moderkort har en inbyggd RAID-kontroller.
  2.
  Stäng av datorn, stäng av strömmen och koppla ur det. Öppna fallet genom att ta bort skruvarna runt ytterkanten på baksidan och sedan lyfta sidopanelen bort.
  3.
  Installera RAID-kortet, om nödvändigt, till en öppen PCI kortplats. Installera två hårddiskar och ansluta dem till moderkortet. Om du använder IDE-diskar, är det bäst att ansluta dem till separata hamnar i stället använda en master /slav konfiguration. SATA-enheter kan endast ansluta till separata hamnar.
  4.
  Stäng datorns fall, återanslut alla kablar på baksidan, slå på den och starta upp den. Vid uppstart, kommer du att få en nyckel till tryck för att komma in RAID-konfigurationen. Tryck på den.
  5.
  Konfigurera din RAID-array i regulatorn installationsprogrammet. Den exakta anvisningar och tillgängliga alternativ varierar med handkontrollen kort. Med två enheter kan du välja antingen en RAID 0 eller RAID 1-konfiguration. RAID 0 ger snabbare läs-och skrivhastigheter men inga skydd. RAID 1 skriver samma data till båda enheterna samtidigt, skyddar dina data men ger ingen förbättring i prestanda. När du är klar med konfigureringen av RAID, Exit Setup och kommer systemet att startas automatiskt.
  6.
  Ange "Computer Management"-skärmen som finns under "Administrationsverktyg" i "Kontrollpanelen. "Du kommer att uppmanas att initiera en ny disk. Du måste initiera båda diskarna innan du formaterar dem.
  7.
  I" Computer Management "-fönstret, gå till" Diskhantering "panelen . RAID array kommer att visas på listan som en enda skiva. Högerklicka på disken och välj "Ny enkel volym" för att partitionera och formatera enheten.


Previous:nothing Next:Hur byter jag en Lexmark M410 fixeringsenheten?

Relaterade artiklar


 • bredbildsskärm specifikationer
 • substitut för en diskettstation
 • hur du uppdaterar BIOS på en gigabyte moderkort
 • hur man dra en skärm gångjärn på en gateway tablett
 • trådlös adapter komponenter
 • hur man kan kopiera och klistra in med hjälp av datorns tangentbord
 • hur man gör min laptop trådlöst
 • hur reparera en CD-RW-enhet
 • Min HP J4580 är långsam att skriva ut
 • hur du kan uppgradera min hp ipaq