Dator > bredbildsskärm specifikationer

 • bredbildsskärm specifikationer


 • Widescreen datorskärmar har alltmer blivit norm för datoranvändare. . Inte nog med att de ger dig mer utrymme på skärmen, men högupplösta filmer formateras för widescreen, vilket gör det lättare att använda bildskärmen för att visa filmer också. Det finns ett antal olika specifikationer för widescreenskärmar du behöver tänka på när man köper och använder produkterna.

  Bildskärmens storlek

  Antalet en sak människor söker i en widescreen-bildskärm är storlek. Widescreenskärmar finns i en mängd storlekar från 15 inches till 30 inches. Storleken på bildskärmen, som TV, mäts diagonalt mellan hörn till hörn. Populära modeller, från 2010, är vanligtvis i 20 -. Till 24-tums utbud

  resolution

  En högre upplösning på en widescreen-skärm innebär större detaljrikedom och klarhet i videor och fler alternativ för en större skärm utrymme för att arbeta i. proportioner för widescreen-skärmar är antingen 16:9 eller 16:10. Den maximala upplösningen av monitorer är satt till variabler av detta förhållande. Det vanligaste maximala resolutioner 1920 x 1080 och 1440 x 900. Om du vill spela den bästa HD-filmer på din skärm, kommer du vill gå med en som kan visa minst 1920 x 1080.

  Kontrast

  kontrast är skillnaden mellan det vitaste vita och det svartaste svarta på din skärm. Ett högt kontrastförhållande gör att du kan se fina nyanser av ljus och mörker. Den kontrast mäts i regel vid bildskärmen företagen själva. Det finns två olika mått som används: den ordinarie kontrast och den dynamiska kontrast. Den dynamiska kontrasten använder inbyggda programvara för att öka den inhemska kontrast. De regelbundna kontrast varierar från 250:1 till 5000:1, med 1000:1 är ganska vanligt för widescreenskärmar. Den dynamiska kontrasten kan gå så högt som 10000000:1.

  Color Gamut

  Varje monitor kommer att variera i hur den producerar färg och hur många färger den kan visa. De gemensamma industrin mätningarna av färgskalan är sRGB, AdobeRGB och NTSC. NTSC är allmänt erkänd som företräder det största utbudet av färger som kan ses av det mänskliga ögat. Widescreenskärmar kan variera i allt från att vara som kan visa 70 procent till 100 procent av NTSC färgskalan. Färgskalan är också brukar anges som antal färger, med 16,7 miljoner färger är den vanligaste för bredskärmar.

  Responstid

  De responstider hänvisar till den tid det tar för pixlarna i skärmen för förflytta sig från en för statligt till en fristående stat. En snabbare responstid gör att högupplöst video att spela jämnare. Svarstiderna varierar från 2 MS (millisekunder) till 14 ms, med ett genomsnitt på 5 ms för de flesta widescreen skärmar.

  Connnections

  Anslutningen ingångar för widescreen monitorer är DVI, VGA och HDMI. HDMI är generellt överlägsen eftersom det är den senaste tekniken, med hjälp av en högupplöst digital anslutning som är vanlig i TV-apparater också.

  Ljusstyrka

  ljusstyrkan eller luminans, eller monitorer widescreen varierar från 200 cd /mu00B2 , (candela per kvadratmeter) till 1000 cd /mu00B2. Den vanligaste för widescreenskärmar är 500 cd /mu00B2.


Previous:nothing Next:min laptop styrplattan fungerar inte

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en bärbar dator värmeskyddet
 • Vad är HP Memories skivor?
 • hur du ställer in en HP iPAQ 210
 • hur man återställer SonicWALL TZ
 • tracking cookies & etik dator
 • hur du aktiverar USB-porten på baksidan av en latitud CPX
 • uppgradera Dell-datorer
 • mikroprocessor specifikationer för en Intel Pentium II mobil mmc-1
 • Min HP J4580 är långsam att skriva ut
 • lagringskapacitet flashminneskort