Dator > hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2

 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2


 • CPU-fläkten är en av de viktigaste delarna av din Toshiba Satellite P30. Moderna processorer generera extrema mängder värme, och utan en fläkt för att förvara dem svalt de snabbt kommer att överhettas. En överhettad processor kommer få datorn att stänga av och kan orsaka permanenta skador. Det finns faktiskt två CPU-fans i P30. Om du tror att en av dina CPU fläktar i din P30 går dåligt, ska du byta ut det så snart som möjligt. Om du gör det bara kräver några grundläggande verktyg

  Du behöver:.
  Phillips, hex och platt huvud skruvmejslar.
  Elektrostatisk handled band.
  Ersätter CPU fläktar.


  1.
  Koppla ur nätsladden från din bärbara dator och lägga den upp och ner med framsidan mot dig. Ta bort batteriet genom att skjuta och hålla släpp strömbrytaren och dra ut batteriet ur facket.
  2.
  Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken locket på plats och ta av locket. Den hårddisk täcka ligger på höger sida av den bärbara datorn basen. Skjut hårddisken till höger för att koppla ur den från moderkortet och lyft den ur hårddisken bay.
  3.
  Avlägsna de tre skruvarna som håller centrum locket på plats och ta av locket, avslöjar minnen och trådlöst kort. Bred ut spärrarna på sidorna av minnen att poppa upp dem. Skjut dem ur sina socklar. Ta bort skruven som håller metall trådlösa korthållaren på plats och ta bort bygeln. Koppla bort antennkablarna från kortet och dra ut den ur uttaget.
  4.
  Bort den enda skruv, som ligger till vänster om Toshiba etiketten håller den optiska enheten på plats. Kanten på den optiska enheten syns i hårddisken bay. Använd ditt finger för att driva den bakre kanten av den optiska enheten och skjut köra ut på den bärbara datorn basen.
  5.
  Ta bort de 17 skruvarna kvar på botten av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen.
  6.
  Använd en skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel ovanför tangentbordet. Ta bort ramen. Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats. Använd en skruvmejsel för att trycka ner låset ovanför "F8" knappen och lyft tangentbordet upp. Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet.
  7.
  Dra trådlösa antennkablarna genom hålet i moderkortet. Koppla bort bildskärmskabeln från moderkortet. Avlägsna de två skruvarna som håller bildskärmen på plats och lyft den rakt upp att ta bort det.
  8.
  Koppla bort pekplattan kabeln från moderkortet. Bort de sex skruvarna som håller locket på plats. använda en skruvmejsel för att försiktigt bända upp locket på den bärbara datorn basen. Lyft upp och ta bort locket.
  9.
  Använd en hex skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna på var sida om VGA-porten. Koppla om högtalarkablarna från moderkortet. Ta bort de tre skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft upp den vänstra sidan av moderkortet och dra ut den ur den bärbara datorn basen.
  Tio.
  Bort de fyra skruvarna som håller CPU fläktar på plats. Vänd moderkortet över och koppla bort fläkten kablarna från moderkortet. Ta bort fansen. Ersätta dem med nya fans och återmontera din P30.

  tips och varningar


 • även om endast en fläkt som är dåligt, är det en bra idé att ersätta dem båda. På så sätt behöver du inte göra detta igen när den andra går sönder.
 • Överväg att använda starkare fans. De kommer att skapa mer buller, men kommer också att hålla datorn svalare.
 • Arbeta aldrig på en bärbar dator utan att bära en elektrostatisk handled band. Handleden Bandet kommer marken dig och förhindra statisk elektricitet från att skada ömtåliga delar av din bärbara dator

Previous:nothing Next:hur man dra en skärm gångjärn på en gateway tablett

Relaterade artiklar


 • substitut för en diskettstation
 • hur man uppgraderar minnet på en Brother HL-4040CN
 • hur man kalibrerar en Canon-skrivare
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700
 • hur man byter en cpu fläkt på en Toshiba Satellite P30 RV2
 • hur man väljer en bra bärbar dator
 • hur du ställer in ett lösenord sprint AirCard
 • hur du aktiverar tillgång Outlook Web med Exchange 2003
 • hur man gör en bios boot cd
 • Hur byter jag en processor m7330n cpu?