Dator > hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700

 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700


 • Det enklaste uppgraderingen på en dator är att lägga till eller ändra Random Access Memory eller RAM. Inga verktyg behövs, om inte en skruvmejsel krävs för att öppna datorlådan. Inga drivrutiner eller programvara krävs heller. Ett 184-pin, ej buffrad, måste Dual-line Memory Module DDR PC2700 ersättas med en annan av samma. Men kapaciteten i det nya DIMM, som också kallas en "pinne" RAM-minne kan vara större än vad din dator använder redan
  1.
  Stäng av och koppla bort datorn. Öppna sitt fall genom att ta bort sidopanelen och leta efter RAM vikar, som är cirka 5 inches lång och har ett klipp i varje ände. Om det finns några outnyttjade vikar, kontrollera kapacitet RAM installerat. Kapaciteten är normalt noterat på en etikett på RAM. För 184-stifts DDR RAM, varierar kapaciteten från 128 megabyte till 1 gigabyte per pinne.
  2.
  Köp RAM som matchar det redan är installerat i din dator om du lägger till en andra pinne . Detta dubblar din RAM och gör det möjligt att även köra i dual-channel mode, vilket är snabbare än single-kanal. Om du tar bort datorns RAM-minne och uppgradering med helt nya RAM, köpa matchande par med en total kapacitet högre än vad som redan i din dator. Till exempel, för att ersätta 256 MB RAM, köpa två 512MB stickor för att göra 1 GB RAM. Du kan bara uppgradera till mängden RAM kapaciteten i din dator, så kolla att det RAM du köper är också 184-stifts DDR PC2700 på en obuffrad DIMM.
  3.
  Bort en RAM stick från ditt moderkort, om nödvändigt, genom att trycka clipsen utåt och sedan dra RAM sticka ut. För att installera en ny RAM minne, tryck på klippen på en vik ut-och line-up RAM-minnet så att skåran på stiftet kanten-det guld kontakter-matchar hack i viken. Tryck RAM ut i viken. Tryck klippen inåt så att de klipp till den runda skårorna på båda sidor av RAM minnet. Om de klipp som inte enkelt passar, tryck RAM ner mer, men vara försiktig.
  4.
  Stäng datorlådan och kopplar in den starta upp datorn och trycker på SETUP-tangenten-vanligtvis "Esc", "F1", "F2" eller "F10"-upprepade gånger tills Basic Input /Output System laster. BIOS på de flesta datorer visar en lista över datorns maskinvara på den första skärmen. Kontrollera att RAM räknas är korrekt. BIOS ska visa en något annorlunda mängd RAM kapacitet än det belopp som anges på RAM-minnet, eftersom kapacitet noterade på RAM är en rundad totala antalet byte. Om allt ser ut, starta om datorn. Inga ytterligare förändringar krävs.

  Tips och varningar


 • Om du inte ser "PC2700" i specifikationerna för en pinne av RAM-minne du vill köpa, titta för 333 megahertz i stället. Du kan åka med det antalet eftersom PC2700 är bara ett namn för RAM körs vid den hastigheten.
 • aldrig uppgradera en obuffrad DIMM med en buffrad eller ECC DIMM, eftersom dessa är RAM-typer som används av servrar. Buffrat och ECC RAM är inte kompatibel med de flesta stationära datorer.

Previous:nothing Next:hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk

Relaterade artiklar


 • Microsoft Bluetooth mus installationsinstruktioner
 • lagringskapacitet flashminneskort
 • hur man sätter datorspel på bärbar hårddisk
 • hur man uppgraderar en DDR 184-pin DIMM obuffrat PC2700
 • hur reparera en tjänst Printer Spooler