Dator > tre kringutrustning som används för utdata

 • tre kringutrustning som används för utdata


 • Du behöver:
  vass kniv
  . Bläckpatron refill kit.
  Färgat bläck (rött, blått och gult).
  Tape.

  Kringutrustning är enheter som ansluter till en dator men inte är en integrerad eller nödvändig del av datorn. Kringutrustning används för input och output. När en kamera, till exempel, är ansluten till en dator för att ladda ner bilder det blir en perifer inmatningsenhet eftersom filerna på kameran flyttas till datorn. En webbkamera inbyggd i en bärbar dator är också en perifer.

  Skrivare

  Skrivare är vanliga kringutrustning till datorer. De används för att skriva ut dokument och fotografier skrivs ut. Skrivare finns i en mängd olika storlekar, stilar och priser. Allt-i-ett skrivare har möjlighet att skanna, ta emot fax och göra kopior samt skriva ut dokument. Andra skrivare kan skapa högkvalitativa fotografier eller skriva ut på CD och DVD. Portabla skrivare är små och lätta enheter som kan användas med bärbara datorer för mobila kontor. Bläckstråleskrivare producera en bra kvalitet bild och skriv ut på duk och papper. Laserskrivare är oftast snabbare och producera en skarpare bild än bläckstråleskrivare. Även om priserna varierar, kan de vara dyrare än bläckstråleskrivare. Vaxskrivare producera en hög bildkvalitet färg. De kan vara långsammare än laserskrivare.

  Högtalare

  Högtalare möjligt för användare att lyssna på musik, filmer och andra ljudfiler som finns lagrade på datorn. Högtalarna är datorns kringutrustning som uppspelningen. De flesta bärbara datorer har inbyggda högtalare, som är tillräcklig men externa högtalare ger bättre ljudkvalitet och högre volym för att spela filmer och musik. Externa högtalare är anslutna via antingen en USB-port eller en ljudutgång märkt med en symbol headset. De flesta stationära datorer använder två externa högtalare, dock seriösa spelare eller de som vill ha bättre ljudkvalitet ofta lägga till en tredje högtalare för ljud i de låga tonerna. Högtalare varierar mycket i kvalitet, pris och konfiguration.

  Externt media

  Externt minne används för att lagra data för transport till en annan dator eller för backup vid datorfel. Hoppa-minnen eller flash-enheter är små enheter som kopplas till datorns USB-portar. Alla typer av filer kan överföras från datorn till hoppa enheten. De används främst för fysiskt transportera filer från en dator till en annan dator. Hoppa enheter är relativt billiga och görs ibland i nyckelringar eller smycken. Externa hårddiskar är en annan typ av externt minne. De är större och dyrare men håller mer data. De används för att lagra bilder och andra stora filer som datorer "minnen inte kan lagra. De används också för att säkerhetskopiera viktiga filer ifall datorer lider hårddisken kraschar eller andra fel. De erbjuder även kryptering för att hålla känsliga data säkra.


Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Felsökning dell mus prestanda

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut stora OH
 • Hur du tar isär en Dell Latitude D800
 • hur man skapar en usb ljus
 • hur du tar bort en skiva från en PowerBook G4
 • hur du synkroniserar din enhet med en stationär dator installera
 • hur man bygger en egen extern hårddisk låda
 • Varför är dual core processorer långsammare än enstaka core processorer?
 • hur man installerar RAM på en IBM 600
 • hur man byter en absorbator Tryckfärgsavfall
 • hur man installerar Lexmark x1240