Dator > hur man uppgraderar en eMac G4-processor

 • hur man uppgraderar en eMac G4-processor


 • EMac var konstruerad för utbildning marknaden av Apple Computer år 2002. Det ursprungliga processorn var en 700Mhz G4. Vid den tid då företaget slutade eMac linjen i 2005 var toppfart 1,42 GHz. Eftersom datorn var avsedd för en konsumentmarknad, har Apple inte planera för folk att öppna upp den för de uppgraderingar som annat än att lägga till mer RAM-minne. Det finns ingen direkt uppgradering för processorn i emacs, men det finns saker du kan göra för att göra en eMac arbeta snabbare

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Ny processor och logikkortet.
  Hårddisk.
  RAM-kretsar.


  1.
  Börja uppgradering med extra RAM-minne, om du inte har den högsta installerade. Lägga RAM-chips till den högsta tillåtna nivån kommer att uppgradera en Mac, inklusive eMac. EMac kan ha skickats med 256 MB eller 512 RAM, men datorn kan hantera 2 GB RAM. Du kan slinka ut chips och placera de nya i datorn. Detta är det enklaste uppgraderingen för eMac. Vänd eMac upp och ner, skruva loss den inre skruven som håller luckan på plats och ta bort luckan. Tryck fingret mot metall innan du tar bort RAM att fullgöra uppbyggda statiska elektricitet. Det finns två RAM-kortplatser. En eller båda kan fyllas. Push vad Apple kallar ejektorer ut och ner. Detta frigör RAM-minne och du kan lyfta den gratis. Sätt i det nya RAM-chips och återmontera eMac.
  2.
  Överväga att ändra hårddisken. De flesta hårddiskar när emacs gjordes var långsammare och mindre kapacitet än dagens hårddiskar. Som ersätter den gamla IDE-hårddisk med en nyare enhet kommer att bli en stor hastighet uppgradering för eMac. För att göra denna förändring i en eMac, måste du ta det mesta av datorn isär för att komma åt hårddisken. Ta ut alla skruvar som förbinder den yttre plasthöljet till de inre chassit. Ta sedan bort fläkten gruppering, inklusive strömkabel, följt av EMI sköld och videokabel. Frekvensomriktaren församling, som omfattar den optiska enheten och hårddisken är på undersidan av datorn och måste vara helt frikopplad från resten av eMac. När detta händer, kan hårddisken tas bort från sitt fäste och dess kabel bortkopplad. Enkelt uttryckt den nya hårddisken i parentesen kabeln och fäst den.
  3.
  Ersätt hela processorn och moderkortet. Det enda sättet att ytterligare förbättra hastighet och prestanda eMac är med en snabbare processor. Liksom hårddisken ersättning som anges ovan, ändra ut logikkortet innebär demontering flesta av eMac. Eftersom emacs alla har samma fysiska storlek kan du få en snabbare processor och nyare logikkortet från en senare modell eMac och installera dem i en äldre eMac. Hela denna process tar skicklighet och erfarenhet.

  Tips och varningar


 • ta isär en eMac täcks inte av garantin fortfarande finns för datorn.
 • Uppgradering en processor i en eMac eller göra något med det än att byta RAM eller installera ett AirPort-kort är extremt komplicerat. EMac är en kompakt allt-i-ett-dator som inte är avsedd för lekmän att arbeta med. Om du inte är mycket erfarenhet av att arbeta inne i Mac-datorer, kanske du vill överväga att ta den till en professionell. Du kan lätt förstöra en fungerande eMac om du inte är säker på förfaranden.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:topp tio bärbara datorer av 2008

Relaterade artiklar


 • hemlagad pc vattenkylning
 • min microSD-minne fungerar inte, vad ska jag göra?
 • hur du aktiverar ssl Exchange 2003
 • hur man felsöka ett problem Formatera SD-kort
 • Hur ansluter jag en SCSI-kabel till en hårddisk med en terminator?
 • hur man byter en T41 trådlös
 • hur du lägger till en Wi-Fi-skrivare till en arbetsgrupp
 • hur man kan återställa en MacBook
 • Hur man överför en HP Recovery partition till en ny hårddisk
 • vad är en laserskrivare trumkassetten?