Dator > hur man uppgraderar en SuperDrive PowerBook G4

 • hur man uppgraderar en SuperDrive PowerBook G4


 • Apple Computer har hänvisat till sina optiska enheter att läsa och skriva både CD och DVD som SuperDrive-enheter. De blev tillgänglig med 15-tums Titanium PowerBook G4 i slutet av 2002. Även de har fått snabbare sedan dess introduktion, har de förblivit standardalternativ för alla professionell nivå PowerBook och Macbooks. Eftersom SuperDrive har fått snabbare, kanske du vill uppgradera till en nyare. De har standardkonfigurationer, betyder att du kan öppna upp en PowerBook G4, ta bort den gamla och ersätta det med ett nytt med en liten ansträngning. Exemplet här är för PowerBook 15-tums aluminium-modellen, men kommer att fungera för alla PowerBook G4 bärbara datorer med smärre ändringar

  Du behöver:. .
  Torx T8 skruvmejsel
  Stjärnskruvmejsel.
  Ny SuperDrive.


  1.
  Ta bort batteriet. Vänd PowerBook G4 upp och ned på en plan yta täckt med en filt eller handduk. Använd ett mynt eller din minibilden för att vända det stora batteriet låsskruven. Lyft ut batteriet. Kontrollera att du har kopplat bort nätsladden också.
  2.
  Skruva de första 10 skruvarna som håller fast bottenplattan på datorn. Två av dessa, båda Phillips, är i den vänstra sidan av batterifacket. Ytterligare fyra skruvarna säkra RAM dörren. De sista fyra är jämnt fördelade längs den nedre kanten närmast gångjärnet på skärmen. Dessa skruvar finns olika storlekar, så hålla dem åtskilda. Ta två skruvar från insidan av RAM-facket. Vrid PowerBook G4 så eluttaget är mot dig, och ta bort ytterligare tre skruvarna. På slutet av den dator där skärmen går med PowerBook, bara ta bort de två nedre skruvarna. På motsatta sidan från eluttaget, ta bort tre skruvarna. Vänd på datorn, öppna fönstret och ta bort två Torx skruvarna på vänster och höger sida av de översta fallet nära skärmen.
  3.
  Nå under båda sidor av versaler och lossa det rör sig längs båda sidor att lossa fästena. Tangentbordet sitter på inälvsprodukter på PowerBook, så inte dra den övre fallet av. Istället vänder den upp mot skärmen. Detta avslöjar styrplattan kabeln. Det kan vara tejpade ner, så du måste ta bort tejpen och sedan ta bort kabeln från undersidan av datorn. Nu kan du upphäva den övre fallet.
  4.
  Bänd upp PRAM batteriet. I 15-tums PowerBook G4 Aluminium modeller vilar PRAM batteriet på toppen av den optiska SuperDrive på höger framsida Mac. Det kan tejpas fast. Efter att lyfta PRAM batteriet bort, måste du ändå koppla bort kabeln från PowerBook logikkortet.
  5.
  Skruva tre skruvarna som finns till vänster om en SuperDrive i enheten fäste . Detta gör att du kan lyfta fästet upp och ut ur datorn. Sedan tar du bort den svarta kabeln i det övre vänstra hörnet av SuperDrive från dess anslutning vid logikkortet. Nu kan du lyfta ut det, men tänk på att lossa fästet i det nedre vänstra hörnet först.
  6.
  Placera den nya SuperDrive i PowerBook G4, ansluta den till den svarta kabel, sedan sätta ihop datorn genom att vända dessa steg. När jobbet är klart ska datorn läsa den uppgraderade SuperDrive utan problem.

  Tips och varningar


 • Om du inte använder en Apple SuperDrive för detta utbyte kanske du inte kan starta datorn från en CD eller DVD. Inte alla utomstående optiska enheter tillåter uppstart från den flyttbara disken, så det är en bra idé att få en Apple eller Apple-godkända SuperDrive för uppgraderingen.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:anvisningar för en HP Scanjet 3970

Relaterade artiklar


 • felsökning Lenovo bärbara datorer
 • specifikationer för en gigabyte moderkort
 • hur till återvinna en krypterad hårddisk
 • hur du växlar mellan konventionell mus & Wacom penna
 • Hur man överför itunes filmer på SDHC-kort
 • Hur du kopierar oläsbara filer från en CD
 • hur man rengör laptop linser
 • hur man sätter kartor på SD-kort
 • hur man byter en bakgrundsbelysning för LCD
 • Hur man testar en kylfläkt