Dator > hur man bygger en dator med en AMD-processor & ga-7vt600-l moderkort

 • hur man bygger en dator med en AMD-processor & ga-7vt600-l moderkort


 • Gigabyte GA-7VT600-L moderkort baserat på VIA KT600 chipset stödjer AMDs Duron, Athlon och Athlon XP processorer. Den har tre DDR RAM-minnesplatser för upp till 3 GB RAM. Den har inbyggda ljud och Ethernet, och stöder upp till fyra IDE-enheter (hårddiskar och optiska enheter). Den har inte ombord video och måste ha ett AGP 4x eller 8x grafikkort installerat. Du kan inte använda en äldre AGP 2X grafikkort med detta moderkort

  Du behöver:. .
  GA-7VT600-L moderkort
  I /O-sköld.
  Icke-magnetiska Philips skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Ficklampa.
  Förstoringsglas.
  AMD CPU (Athlon XP föredras).
  DDR RAM (1 pinne minimum, DDR 400 föredras).
  Hårddisk.
  CD-ROM-enhet.
  Diskettenhet (valfri).


  1.
  Lägg datorns hölje på sin sida. Leta upp monteringshålen i målet som matchar hålen i moderkortet genom att sänka moderkortet i fallet och tittar genom monteringshålen på moderkortet, ta sedan bort moderkortet och installera standoffs i rätt hål. Om du använder en gammal fallet kan det redan standoffs i den. De ser ut som små kopparfärgade nötter med en liten Gängstift i ena änden. Det är dessa av moderkort faktiskt sitter på.
  2.
  Snap I /O-sköld i den rektangulära hål på baksidan av målet. Det har hål som matchar upp till de olika portar och kontakter: USB, högtalare, PS2 tangentbord och mus. Om du inte har I /O-sköld för moderkortet, du kan faktiskt göra utan den.
  3.
  Sänk moderkortet på standoffs och linje upp portar och kontakter med I /O-sköld (om installerat). Se till att det står kvar under varje monteringshål på moderkortet. Installera dödläge skruvar genom hålen i moderkortet och in i standoffs.
  4.
  Förbered CPU för installation. Om det finns någon gammal termisk pasta på den, rengör den med en pappersservett fuktad med tvättsprit. Rengör botten av kylflänsen också.
  5.
  Leta reda på CPU på processorn chip. Det är de små metall rektangel i mitten av chipet. Placera en liten mängd termisk pasta på metall rektangel, ungefär samma storlek som ett riskorn. Gnid in hela ytan av rektangeln så att den är täckt med ett tunt lager av pasta.
  6.
  Leta upp plasten processorn uttaget på moderkortet. Det är vitt och säger "Socket A. " Det finns en liten arm på ena sidan av uttaget. Lyft upp armen. Observera att stift hålen på sockeln bildar en fyrkant med två hörn saknas. Titta på processorn chip. Det har samma arrangemang av stift. Försiktigt linje upp stiften och tryck försiktigt processorn i sockeln. När den sitter, sänka armen. Den snäpper på plats.
  7.
  Installera kylfläns. Observera att det har en klev område på den. Detta steg går över den del av processorsockel som säger "Socket A. " Observera också att det finns tre flikar på kanten av "Socket A" sida och motsatt sida. Dessa flikar motsvarar hålen i metallklämman på kylflänsen. Ena sidan av klippet är smidigt med tre hål för flikarna. Den andra sidan av klippet har en flik ovanför de tre hålen. Sänk kylflänsen rakt ner på processorn och tryck den släta sidan av metallklämman på flikarna. Du kan behöva luta kylflänsen något i den riktningen för att få klämma på flikarna. Med flikarna som används på den sidan, håller kylflänsen plant på processorn och tryck ner fliken på andra sidan av metallklämman tills den hakar de andra tre flikar.
  8.

  Leta reda på anslutningen för CPU-fläkten. Det är nära processorn och "CPU fan" är tryckt på moderkortet. Ett förstoringsglas och ficklampa kan vara till hjälp här och som ni hitta andra kontakter på moderkortet. Kontakten ser ut som en liten vit stol med tre små metallstift som kommer ut ur sätet. Tryck kontakten kylflänsen fläkten på CPU-fläkt kontakten. Det går bara på ett sätt. Din kylfläns måste ha en fläkt på den. Om inte, skaffa en fläkt eller en ny kylfläns med en fläkt.
  9.
  Leta bygeln märkt "JP1. " Det är i mitten av moderkortet. Kontrollera att det finns två utsatta stiften utan bygel på den. En jumper är en liten plast rektangel med metall i det som ansluter bygelstift. Detta gör att BIOS att automatiskt upptäcka ditt RAM.
  10.
  Installera DDR RAM-modulen. Moderkortet har tre platser för RAM men du kan använda en eller två om det är allt som du har. Börja med facket närmast processorn. Facket har två vita armarna i vardera änden. Skjut bort dem från facket. Observera att RAM-modulen har en off-center hack i den. Du måste matcha det till fliken i kortplatsen. Centrera modulen i kortplatsen och tryck ner i hörnen på modulen. Eftersom det platser i facket, kommer de två vita armar dyka upp på plats och plats i skårorna i modulen.
  Elva.
  Installera hårddisken i en av 3,5-tums enhet öppningarna i fronten av lådan. Ställ din jumper på hårddisken för att "CS" som är Cable Select. Din flatkabel för hårddisken har två anslutningar nära varandra i ena änden och en för sig i den andra. Den i sig går till kontakten märkt "IDE1. " Det är på kanten av moderkortet som vetter mot framsidan av ärendet. Anslutningarna är indexerade med en flik på kabel och en plats på moderkortet. Skjut kabeln kontakten i moderkortet. Kontakten i den andra änden av kabeln går in på baksidan av hårddisken. Den har en indexerad kontakt liknande den på moderkortet.
  12.
  Installera CD-ROM-enhet till en av de 5,5-tums fack på den övre fronten av lådan. Den använder en separat bandkabel. Den enda änden av denna kabel går in i "IDE2" kontakten på moderkortet. Den andra änden ansluter precis som hårddisken.
  13.
  Installera ditt grafikkort. Som nämnts ovan måste du ha ett AGP 4x eller 8x grafikkort. Det går in i det långa röda facket under processorn. Metallplattan glider ner mellan moderkortet och fallet. När du trycker på grafikkortet i AGP kortplatsen, måste du dra tillbaka den fjäderbelastade vita låsbulten på baksidan av facket. När kortet sitter på plats det kommer att gå tillbaka på plats. Installera en fästskruv i toppen av metallplattan där den möter baksidan av chassit. Du ser skåran på metallplattan och hålet i målet.
  14.
  Leta reda på strömbrytaren, reset-knappen och hårddisk ledde stift. De är på den nedre kanten av moderkortet. De har var två stift. De är märkta "PW + /PW-", "HD + /HD-" och "RES + /RES-. " Framsidan av ärendet har leder med kontakter som matchar dessa stift. Installera leder på motsvarande stift.
  15.
  Anslut 20-pin ATX-kontakten på ditt nätaggregat i kontakten märkt "ATX POWER" på moderkortet. Anslut en 4-pin Molex-kontakten i hårddisken och CD-ROM. Koppla in musen och tangentbordet. Koppla in din skärm. Anslut de viktigaste nätsladden till baksidan av nätaggregatet. Anslut den viktigaste nätsladden till ett eluttag och slå på datorn. Fläkten på kylaren ska snurra. BIOS kommer automatiskt identifiera din maskinvara. Nu kan du installera operativsystemet.

  tips och varningar


 • Även AGP-bussen är inte längre finns några anständiga grafikkort fortfarande är tillgänglig för det.
 • Om din kylflänsen fläkten centrifugerar inte att stänga av datorn och kontrollera anslutningen.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:som headset och mikrofon för Skype är bekväma och av hög kvalitet ljud?

Relaterade artiklar


 • Hur köper jag bärbara datorer från nätbutiker?
 • hur man öppnar ett batteri
 • hur du optimerar Eide hårddiskar
 • hur man använder en luft-kort för trådlöst internet
 • hur man återställer bios på en Dell Latitude CPX
 • typer av moderkort kontakter
 • hur fästa hårddisken till en iPod-docka kabel
 • hur man byter bakgrundsbelysningen på Toshiba M115
 • hur man helt bort och avinstallera HP-skrivarprogramvara deskjet drivrutin
 • hur man återställa disken programvara