Dator > Hur man återskapar en Seagate free agent-enhet

 • Hur man återskapar en Seagate free agent-enhet


 • Återskapa data från en misslyckad Seagate Free Agent hårddisk ofta kräver särskild mjukvara eller professionella datatjänster återhämtning. I processen ingår att installera programvaran och gör det möjligt att söka efter filer som kan återställas. Om enheten inte upptäcks av programmet kommer det att bli omöjligt att göra några uppgifter återvinning utan hjälp av en professionell lab som kan ta enheten isär och återställa filerna manuellt. Lab återhämtning är vanligtvis en dyr process, men den är tillförlitlig och rekommenderas som ett första steg för filer som är kritiska eller känsliga karaktär.

  Du behöver:
  Seagate Free Agent extern USB-hårddisk
  . Data Recovery-programvara.
  Fil lagringsplats för återskapade filer.

  Ontrack Easy Recovery Professional


  1.
  Skaffa en kopia av Ontrack Easy Recovery Professional och installera det på datorn (se "resurser").
  2.
  Kör programmet och söka efter externa enheter på USB-porten. Välj Free Agent enhet som upplever förlust av data.
  3.
  Scan Free Agent enheten med Advanced Recovery.
  4.
  Klicka på kryssrutan bredvid varje fil som skall återvinnas och klicka på "Nästa".
  5.
  Förvara återvunna filer på en separat enhet, till exempel en extra extern USB-hårddisk eller stora interna enhet som har tillräcklig kapacitet för att hålla alla uppgifter.

  Seagate DiscWizard


  1.

  Ladda ner Seagate DiscWizard programvaran (se "resurser").
  2.
  Fäst en andra Free Agent-enhet eller annan extern enhet till datorn för att fungera som en lagringsplats för återställda data . Den andra enheten måste vara detsamma (eller högre) egenskap av misslyckade Free Agent-enheten.
  3.
  Kör Seagate DiscWizard programvara och välj alternativet att kopiera sektor för sektor från underlåtit fri agent köra till lagringsenheten. Denna metod kommer att försöka kopiera varje bit av data på enheten och kommer att ge verktyg såsom Disk Felkontroll eller uppgifter återvinning programvara sig vara effektivt på den nya enheten.

  Seagate File Recovery for Windows


  1.
  Ladda ner och installera Seagate File Recovery for Windows programvara (se "resurser").
  2.
  registrera programmet eller köra den i Demo läge att avgöra programvarans förmåga att återskapa data. Observera att Demoläge inte tillåter effektiv indrivning av alla uppgifter men visa en lista över filer som kan återkrävas. Själva registreringen kommer att krävas innan några data återvinning.
  3.
  Klicka på Free Agent enheten i förteckningen över erkända enheter och klicka på "Scan" knappen för att börja dialogrutan Skanna.
  4.
  Klicka på "kända filtyper" knappen för att välja särskilda filtyper för att söka efter eller låta programvara för att skanna efter alla filtyper.
  5.
  Registrera programvaran för att utföra uppgifter återvinning genom att klicka på Hjälp och registrera dig. Återskapa filer till en separat enhet genom att välja önskade filer eller alla filer och klicka på "Nästa".
  6.
  Spara sökningen genom att klicka på "Drive" och "Spara Scan Information. " Denna information kan kallas upp vid ett senare tillfälle att fortsätta återvinning.

  Tips och varningar


 • Seagate DiscWizard programvara kanske kan kopiera hela partitionen till annan Seagate köra i vissa fall när data programvara inte upptäcker enheten. Seagate SeaTools kan utföra en mängd olika icke-förstörande tester för att avgöra vilken typ av problem med en fri agent enhet. Seagate Free Agent hårddisk bär oftast en fem års garanti som kan berättiga användaren till en ersättning eller reparation av enheten, men garantin täcker inte förlust av data eller data återvinning tjänster.
 • Seagate Free Agent-enheter som innehåller viktiga, kritiska, eller tidskänsliga filer bör omedelbart skickas till en data återvinning labb som Seagate i365 laboratoriet eller närmaste Ontrack Data Recovery lab för behandling av professionella uppgifter återvinning. Varje försök att återskapa data från dessa enheter med de metoder som anges i denna artikel kan minska risken för att återhämtningen i ett labb.

Previous:Felsökning av en VGA-kort Next:Officejet K8600 frågor

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en iMac täcka
 • Hur konvertera grader & minuter till decimalgrader med HP 33s
 • hur man använder återställningspartitionen på en HP presario C300
 • vad är en svartvit HP skrivare?
 • Felsökning dataprojektorer
 • specs på hp pavilion moderkort
 • hur man dra och släppa filer med bluetooth
 • hur man rengör en HP 2605 bildtrumman
 • Inaktivera Windows Filskydd, återställning och säkerhetskopiering
 • ominstallation av ett trådlöst nätverkskort